Συμβουλές για την οδήγηση πέρα ​​από τα σύνορα στον Καναδά

Ο καθένας θέλει να περάσει ομαλά η διέλευση των συνόρων . Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι αυτό συμβαίνει είναι να ξέρετε τι να περιμένετε και να είστε προετοιμασμένοι. Διέσκω τα σύνορα Καναδά / ΗΠΑ τακτικά και περιλάμβανα τις κορυφαίες συμβουλές που θα έδινα στους ανθρώπους που διασχίζουν τα σύνορα των ΗΠΑ στον Καναδά.

1. Γνωρίζετε ποιο αναγνωριστικό είναι απαραίτητο

Όλοι οι επισκέπτες που φθάνουν στον Καναδά χρειάζονται ισοδύναμο διαβατήριο ή διαβατήριο , με εξαίρεση τα παιδιά .

Αυτές οι αυστηρότερες απαιτήσεις εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για το ταξίδι στο δυτικό ημισφαίριο (WHTI) το 2009.

Αν ταξιδεύετε σύντομα, μπορείτε να πάρετε ένα διαβατήριο εντός 24 ωρών με το Rushmypassport.com.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την απαραίτητη ταυτότητα για να διασχίσετε τα σύνορα του Καναδά .

2. Να είστε έτοιμοι να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο συνόρων

Οι επιβάτες πρέπει να περάσουν τα διαβατήριά τους και άλλα αναγνωριστικά στοιχεία στον οδηγό πριν φτάσουν στο θάλαμο συνοριακών υπηρεσιών. Επιπλέον, βγάλτε τα γυαλιά ηλίου, απενεργοποιήστε τα ραδιόφωνα και τα κινητά τηλέφωνα - μην αρχίσετε να κάνετε αυτά τα καθήκοντα μόλις φτάσετε στο περίπτερο.

3. Έχετε μια σημείωση για τα παιδιά που ταξιδεύουν χωρίς τους δύο γονείς

Οι ενήλικες που ταξιδεύουν πέρα ​​από τα σύνορα στον Καναδά με παιδιά που δεν είναι δικά τους, πρέπει να έχουν γραπτό σημείωμα από τους γονείς ή κηδεμόνες, δίνοντας την άδεια στα παιδιά να εγκαταλείψουν τη χώρα. Η άδεια θα πρέπει να περιλαμβάνει το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας του γονέα / κηδεμόνα.

Ακόμα κι αν είστε με το δικό σας παιδί αλλά όχι και με τον άλλο γονέα, είναι καλή ιδέα η γραπτή άδεια του άλλου γονέα να πάει το παιδί πέρα ​​από τα σύνορα.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη μεταφορά παιδιών στα σύνορα του Καναδά .

4. Ξέρτε τι μπορείτε και δεν μπορείτε να φέρετε στον Καναδά

Συμβουλευτείτε τι μπορώ να φέρω στον Καναδά για λεπτομέρειες σχετικά με το τι μπορούν να φέρουν οι ταξιδιώτες στα σύνορα στον Καναδά.

Είτε αναρωτιέστε αν μπορείτε να φέρετε ένα κατοικίδιο ζώο στον Καναδά , πόση αλκοόλη και καπνό σας επιτρέπετε ή ποιοι είναι οι περιορισμοί για τα όπλα κυνηγιού και τα μηχανοκίνητα σκάφη, γνωρίζετε τους κανόνες για το τι μπορείτε και δεν μπορείτε να φέρετε στον Καναδά πριν εμφανιστείτε στο περίπτερο του Αξιωματικού Συνόρων.

5. Διαθέστε την εγγραφή σας στο αυτοκίνητο

Οι υπάλληλοι των συνόρων είναι πάντα επιφυλακτικοί για κλεμμένα οχήματα ή άτομα που προσπαθούν να αποφύγουν καθήκοντα σε οχήματα που αγοράζονται εκτός της χώρας, οπότε η κατοχή της εγγραφής σας στο χέρι είναι μια καλή ιδέα.

6. Ελέγξτε / Αδειάστε τον κορμό σας

Τα περιττά στοιχεία στον κορμό σας μπορεί να αποτελέσουν πηγή αμφισβήτησης από τους συνοριακούς αξιωματούχους και μπορεί να προσθέσουν χρόνο στη διέλευση των συνόρων σας. Για παράδειγμα, ένα σκληρό καπέλο που έχει απομείνει στον κορμό σας μπορεί να αναγκάσει τους συνοριοφύλακες να αναρωτηθούν αν έρχεστε στον Καναδά για να εργαστείτε.

7. Ετοιμαστείτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις

Ο υπεύθυνος υπηρεσιών συνόρων στα σύνορα Καναδά / ΗΠΑ θα σας ζητήσει μια σειρά ερωτήσεων, όπως "Πόσο καιρό θα βρίσκεστε στη χώρα;" "Γιατί ταξιδεύετε στον Καναδά;" και "Ποια είναι η διεύθυνση του τόπου όπου θα μείνετε;" Απαντήστε απευθείας σε αυτές τις ερωτήσεις. Δεν είναι καιρός να φαίνεται αβέβαιο ή αστείο.

8. Διατηρείτε τα Παραστατικά Χειροκίνητα

Αν έχετε πραγματοποιήσει κάποια διασυνοριακή αγορά στις ΗΠΑ ή αγορές αφορολόγητων ειδών στα σύνορα, κρατήστε τις αποδείξεις χρήσιμες σε περίπτωση που τους ζητήσει ο συνοριοφύλακας.

Στοιχεία που συνήθως φέρουν βαριές υποχρεώσεις και φόρους στον Καναδά, όπως το αλκοόλ και ο καπνός μπορεί να είναι το ήμισυ της τιμής στα σύνορα. Κουβανέζικα πούρα είναι επίσης διαθέσιμα. Οι ταξιδιώτες πρέπει να καταναλώνουν αυτό που αγοράζουν χωρίς δασμούς ενώ βρίσκονται στον Καναδά.

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τα όρια του ποσού του ποτού, του καπνού και του ποσού δώρου για τους επισκέπτες που διασχίζουν τα σύνορα ΗΠΑ / Καναδά.

Πολλά καταστήματα αφορολόγητων ειδών έχουν επίσης γήπεδα τροφίμων και άλλες υπηρεσίες, αλλά όχι όλα τα σημεία διέλευσης των συνόρων προσφέρουν αφορολόγητα καταστήματα.

9. Γυρίστε το παράθυρο των οπισθίων και πίσω οχημάτων

Αφού φτάσετε στο περίπτερο της Υπηρεσίας Συνόρων Καναδά, κυλήστε τα μπροστινά και τα πίσω παράθυρά σας έτσι ώστε ο συνοριοφύλακας να μην μιλήσει μόνο στον οδηγό αλλά να απευθυνθεί και στους ανθρώπους που κάθονται στο πίσω μέρος του οχήματος ή να δουν τι υπάρχει στο πίσω κάθισμα.

10. Ελέγξτε τους χρόνους αναμονής πριν από τη διέλευση

Πριν περάσετε τα σύνορα στον Καναδά, ελέγξτε τους χρόνους αναμονής. Ειδικά εάν μπορείτε να επιλέξετε από δύο ή τρία διαφορετικά σημεία διέλευσης των συνόρων , όπως στους καταρράκτες του Νιαγάρα , συμβουλευτείτε τους χρόνους αναμονής σε απευθείας σύνδεση για να εξοικονομήσετε χρόνο ταξιδιού.