Εθνική Πατριωτική Ημέρα, Κεμπέκ, Καναδάς

Η Ημέρα των Εθνικών Πατριωτών είναι μια γιορτή που παρατηρείται στην επαρχία του Κεμπέκ τη Δευτέρα πριν από τις 25 Μαΐου. Αυτές οι νόμιμες αργίες του Κεμπέκ συμπίπτουν με την Ημέρα της Βικτώριας , η οποία γιορτάζεται από την υπόλοιπη χώρα.

Η Ημέρα των Εθνικών Πατριωτών πέφτει πάντα το Σαββατοκύριακο πριν από την Ημέρα Μνήμης στις ΗΠΑ

Η Εθνική Πατριωτική Ημέρα τιμά τους πατριώτες (κυρίως Γάλλους, αλλά κάποιοι Άγγλους), οι οποίοι επαναστάτησαν κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας στο Κάτω Καναδά το 1837.

Το Κεμπέκ δεν έχει ποτέ παρατηρήσει την Ημέρα της Βικτώριας, αλλά εορτάζει την Fête de Dollard την ίδια μέρα μέχρι το 2003, όταν η επαρχιακή κυβέρνηση του Κεμπέκ δημιούργησε την ημερομηνία επίσημα ως Εθνική Πατριωτική Ημέρα », για να υπογραμμίσει τη σημασία του αγώνα των πατριωτών του 1837-1838 την εθνική αναγνώριση του λαού μας, την πολιτική του ελευθερία και την εξεύρεση δημοκρατικού συστήματος διακυβέρνησης ».

Όπου και αν βρίσκεστε στον Καναδά τη Δευτέρα πριν από τις 25 Μαΐου, είναι πιθανότατα μια γιορτή, είτε για να χαιρετήσει τη βρετανική μοναρχία είτε για τους πατριώτες που αγωνίστηκαν κατά της κυβέρνησής της. Η πολιτική δεν φαίνεται να παρεμποδίζει τους καναδούς που θέλουν να φυτέψουν κήπους, να ανοίξουν το σπίτι ή να πιουν μπύρα, κάτι που συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οι εκδηλώσεις της ημέρας των εθνικών πατριωτών στο Κεμπέκ τείνουν να είναι πιο αναμνηστικές και ιστορικές σε τόνο απ 'ό, τι σε άλλες περιοχές της χώρας. περιμένουν πορείες, παρελάσεις, ιστορικές ανακατασκευές και συναυλίες μουσικής.

Στο Κεμπέκ, οι περισσότερες επιχειρήσεις, κυβερνητικά γραφεία, τράπεζες και καταστήματα είναι κλειστά την Ημέρα των Εθνικών Πατριωτών. Πολλά φαρμακεία, γωνιακά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, κινηματογράφους, αξιοθέατα και τουριστικά σημεία, όπως το Παλαιό Μόντρεαλ , παραμένουν ανοικτά, αλλά θα πρέπει να καλέσετε για να επιβεβαιώσετε τις ώρες. Οι δημόσιες συγκοινωνίες θα εκτελούνται με χρονοδιάγραμμα διακοπών.