Καναδάς τον Μάιο: Οδηγός καιρού και εκδηλώσεων

Θα μπορούσε να είναι λίγο δροσερό, αλλά Μάιος είναι μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε

Ο θερμότερος καιρός και τα λιγότερα πλήθη κάνουν την άνοιξη μια σπουδαία στιγμή για να επισκεφτείτε τον Καναδά. Εξακολουθεί να υπάρχει κάποια ψύχρα στον αέρα, αλλά με το χιόνι και τα άνθη της άνοιξης να ανθίζουν, ο Μάιος είναι για πολλούς ένας ιδανικός χρόνος για να επισκεφτείτε. Το πλήρες φάσμα των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων δεν είναι σε πλήρη εξέλιξη, αλλά το γκολφ έχει ξεκινήσει στις δυτικές επαρχίες, ενώ οι προσφορές για σκι άνοιξη είναι ακόμα διαθέσιμες. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία, ακόμη και στρατόπεδο εάν είστε πλήρως προετοιμασμένοι.

Εάν το μάτι σας είναι σε αστική περιπέτεια σε μια καναδική πόλη, ο Μάιος προσφέρει ευχάριστες θερμοκρασίες για περπάτημα στις γραφικές παλιές πόλεις του και συναρπαστικά αστικά τοπία. Αλλά η βροχή είναι μια πραγματικότητα σε όλη τη χώρα, οπότε είναι έξυπνο να έχετε κάποια εσωτερικά σχέδια backup όπου και να βρίσκεστε, μαζί με καλά αδιάβροχα ρούχα.

Υπέρ και κατά

Τα καλά νέα είναι ότι ο Μάιος είναι γενικά ένας χρόνος ταξιδιού στον ώμο και πιθανότατα να πετύχετε μια αρκετά καλή συμφωνία για τα αεροπορικά εισιτήρια και τα ξενοδοχεία σε σχέση με τις τιμές της καλοκαιρινής περιόδου.

Από την άλλη πλευρά, μερικά από τα δημοφιλέστερα καναδικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις δεν είναι ακόμα σε εξέλιξη και ο Μάιος μπορεί να είναι αρκετά ψυχρός και όχι άνετα αρκετά ζεστός για να κάνει κάποιες δραστηριότητες. Βεβαίως, η λίμνη και η κολύμβηση των ωκεανών δεν είναι ακόμα σε εποχή.

Ο καιρός τον Μάιο

Όλα αυτά λένε ότι είναι μια μεγάλη και γεωλογικά ποικίλη χώρα και οι καιρικές συνθήκες μεταξύ των καναδικών πόλεων μπορεί να είναι δραστικά διαφορετικές. Για παράδειγμα, το Μάιο στο Βανκούβερ είναι πολύ πιο μετριοπαθές και βροχερό από ό, τι στο, για παράδειγμα, Τορόντο ή Χάλιφαξ.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις τοπικές καιρικές προβλέψεις για τον προορισμό σας.

Γνωρίζετε πού πηγαίνετε στον Καναδά; Ελέγξτε τις καιρικές συνθήκες και τα γεγονότα στο Βανκούβερ, το Τορόντο και το Νιαγάρα, και το Μόντρεαλ τον Μάιο για να δείτε αν αυτές οι πόλεις σας απευθύνονται. Ή μπορείτε να αλλάξετε τον προορισμό σας ανάλογα με αυτό που ανακαλύπτετε.

Μέσες θερμοκρασίες Μαΐου

Ενώ οι θερμοκρασίες μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από τον μέσο όρο στον Καναδά το Μάιο, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ποια είναι η πιο πιθανή περίπτωση.

Καλό να ξέρω

Η Ημέρα της Βικτώριας είναι μια εθνική εορτή στον Καναδά που πέφτει τη Δευτέρα πριν από τις 25 Μαΐου. Το 2018, είναι στις 21 Μαΐου. Κυβερνητικές υπηρεσίες, σχολεία και τράπεζες θα κλείσουν. Το μακρύ Σαββατοκύριακο της Victoria Day είναι μια μεγάλη ταξιδιωτική διακοπή στον Καναδά που αναφέρεται συνήθως ως "Μάιο Δύο-Τέσσερα Σαββατοκύριακα" ακόμα κι αν δεν πέσει ακριβώς στις 24 Μαΐου. Αναμονή πολυσύχναστων αυτοκινητοδρόμων την Παρασκευή και τη Δευτέρα του Σαββατοκύριακου και μεγάλες παρατάξεις στα σύνορα διασταυρώσεις.

May Highlights και Εκδηλώσεις

Τον Μάιο, υπάρχουν μερικά φεστιβάλ σε ολόκληρο τον Καναδά που αξίζουν να χτίσετε το δρομολόγιό σας γύρω.