Τα πιο δροσερά υπολείμματα της Νέας Αγγλίας

Δείτε τα πιο ωραία υπολείμματα της Νέας Αγγλίας (αλλά είναι κλειστά για κολύμπι)

Τα πιο λαμπερά κοιλώματα της Νέας Αγγλίας δεν είναι απλά κοιλώματα στο πεζοδρόμιο. Οι καταρράκτες του Shelburne, στη Μασαχουσέτη, φιλοξενούν παγετώδεις λακκούβες. Αυτές οι φυσικές υπαίθριες "πισίνες" ήταν αρκετά εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια στην παραγωγή. Πόσο συναρπαστικό είναι να σκεφτεί κανείς το γεγονός ότι η τελευταία Εποχή των Παγετώνων έμεινε πίσω από μια ελεύθερη έλξη που είναι ακόμα ένας από τους λόγους που οι ταξιδιώτες απενεργοποιούν το μονοπάτι Mohawk για να εξερευνήσουν αυτό το μικρό χωριό.

Θα βρείτε το Glacial Potholes ακριβώς στην καρδιά του χωριού στο τέλος της λεωφόρου Deerfield.

Βρίσκονται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τη Γέφυρα των Λουλουδιών : πρέπει να δείτε έναν άλλο καταρράκτη στο Shelburne.

Μπορείτε να κολυμπήσετε στα υπολείμματα;

Υπάρχει τόσο πολλή παλιομοδίτικη μυστικιστική ιδέα για την ψύχρανση σε μια κολλώδη, ατμόσφαιρα Νέας Αγγλίας με μια βουτιά σε μια "τρύπα κολύμβησης". Και οι παγετώδεις λακκούβες στους καταρράκτες του Shelburne είναι παλιομοδίτικες όπως μπορείτε να βρείτε. Αλλά ... μην πάρετε τις ελπίδες σας καθώς δεν μπορείτε να κολυμπήσετε.

Αυτό δεν συνέβαινε πάντοτε, και πριν από πολλά χρόνια ήταν συνηθισμένο να βρούμε δεκάδες ανθρώπους να απομονωθούν στα βράχια και να κρυώσουν στις ρηχές, παγετωμένες σκάλες κολύμβησης στη βάση του Salmon Falls στον ποταμό Deerfield. Ωστόσο, οι παγετώδεις λακκούβες ήταν κλειστές για τους κολυμβητές το 2002.

Τώρα, οι άνθρωποι είναι άνθρωποι ... υπάρχουν ακόμα μερικοί άνθρωποι που καταφέρνουν να βρουν το δρόμο τους προς τα κάτω στους βράχους. Αλλά αναφορές όπως αυτό δείχνουν ότι υπάρχει μια πραγματικά καλή πιθανότητα ότι η τοπική αστυνομία θα σας εκτοξεύσει εάν επιχειρήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό που κάποτε ήταν ένα φυσικό πάρκο ψυχαγωγίας νερού.

Είναι οι Potholes που αξίζει να επισκεφθείτε;

Φυσικά! Μπορείτε ακόμα να δείτε τις λακκούβες και να τραβήξετε φωτογραφίες. Οι σκιάσεις στον αρχαίο γρανίτη που προκλήθηκαν από το στροβιλισμό του νερού και των λίθων καθώς η εποχή των παγετώνων άρχισε να "λιώσει" είναι ένα γραφικό γεωλογικό θέαμα.

Υπάρχουν περισσότερες από 50 λακκούβες για να δείτε, που κυμαίνονται σε μέγεθος από 6 ίντσες έως 39 πόδια σε διάμετρο.

Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες γνωστές συγκεντρώσεις λακκούβων και η θέση του μεγαλύτερου λακκούβας που έχει καταγραφεί. Δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για την παρατήρηση των λακκων από μια πλατφόρμα προβολής. Τα επίπεδα νερού μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τη λειτουργία του φράγματος, έτσι μπορείτε να δείτε ήρεμες πισίνες ή έναν καταρράκτη που καταρρέει.