Τι είναι η ασφάλιση διακοπής ταξιδιού;

Ποια είναι ακριβώς η ασφάλιση διακοπής ταξιδιού;

Η ασφάλιση διακοπής ταξιδιού σάς καλύπτει εάν αρρωστήσετε, τραυματιστείτε ή πεθάνετε μετά την έναρξη του ταξιδιού σας. Η ασφάλιση διακοπής ταξιδιού καλύπτει και εσάς εάν ένα μέλος της οικογένειας ή ο σύντροφός του ταξιδεύει άρρωστος, τραυματίζεται ή πεθαίνει μόλις αρχίσει το ταξίδι σας. Ανάλογα με την κάλυψη που επιλέγετε, η ρήτρα διακοπής ταξιδιού της ασφαλιστικής σας πολιτικής μπορεί να σας αποζημιώσει για το σύνολο ή μέρος του προπληρωμένου κόστους του ταξιδιού σας ή μπορεί να πληρώσει αρκετά για να καλύψει τα τέλη αλλαγής για το σπίτι του αεροπορικού σας εισιτηρίου.

Προδιαγραφές ασφάλισης διακοπής ταξιδιού

Οι περισσότερες πολιτικές ορίζουν ότι εσείς (ή ο άρρωστος ή ο τραυματίας) πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό και να λάβετε μια επιστολή από αυτόν που δηλώνει ότι είστε πάρα πολύ άρρωστος ή ανίκανος να συνεχίσετε το ταξίδι σας. Πρέπει να λάβετε την επιστολή του γιατρού προτού ακυρώσετε το υπόλοιπο της διαδρομής σας. Αν δεν το κάνετε αυτό, η αξίωση αναστολής του ταξιδιού μπορεί να απορριφθεί.

Ο ορισμός του "συντρόφου ταξιδιού" μπορεί να περιλαμβάνει την απαίτηση ότι ο σύντροφος πρέπει να περιλαμβάνεται σε ταξιδιωτικό συμβόλαιο ή άλλο έγγραφο αναφοράς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο σύντροφος πρέπει επίσης να σκοπεύει να μοιραστεί καταλύματα μαζί σας.

Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες θα πληρώσουν το σύνολο ή ακόμα και το 150% των μη επιστρεπτέων αποθεμάτων ταξιδιού σας και τα έξοδα ταξιδιού. Άλλοι θα πληρώσουν μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό, συνήθως $ 500, για να καλύψουν το κόστος αλλαγής του αεροπορικού σας εισιτηρίου, του τρένου ή του εισιτηρίου λεωφορείου για να μπορέσετε να φτάσετε στο σπίτι σας. Σε κάθε περίπτωση, η διακοπή του ταξιδιού πρέπει να είναι αποτέλεσμα καλυμμένου λόγου, όπως ασθένεια, θάνατος στην οικογένεια ή κατάσταση που απειλεί σοβαρά την προσωπική σας ασφάλεια.

Αυτοί οι καλυπτόμενοι λόγοι θα αναφέρονται στο πιστοποιητικό ασφάλισης ταξιδιού σας.

Η κάλυψη διακοπής ταξιδιού μπορεί επίσης να σας προστατεύσει από μια πληθώρα προβλημάτων, υπό την προϋπόθεση ότι θα πραγματοποιηθούν μετά την εκκίνηση του ταξιδιού σας. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να περιλαμβάνουν ζητήματα καιρού, τρομοκρατικές επιθέσεις , εμφυλικές αναταραχές , απεργίες, καθήκοντα νομικών, ατύχημα καθ 'οδόν προς το σημείο αναχώρησης του ταξιδιού σας και πολλά άλλα.

Ο κατάλογος των συμβάντων που καλύπτονται ποικίλλει από πολιτική σε πολιτική. Διαβάστε προσεκτικά το πιστοποιητικό πολιτικής πριν πληρώσετε για την ασφάλιση ταξιδιού.

Συμβουλές ασφάλισης διακοπής ταξιδιού

Πριν αγοράσετε μια πολιτική, βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε τι είδους τεκμηρίωση θα χρειαστείτε για να προβείτε σε αξίωση. Αποθηκεύστε όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με το ταξίδι σας, συμπεριλαμβανομένων των συμβάσεων, των αποδείξεων, των εισιτηρίων και των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε περίπτωση διακοπής του ταξιδιού σας και πρέπει να υποβάλετε αξίωση στον πάροχο ασφάλισης ταξιδιών.

Οι φορείς παροχής ασφάλισης ταξιδίου δεν καλύπτουν γνωστά γεγονότα, όπως οι ονομαζόμενες τροπικές καταιγίδες, ονομαζόμενες χειμωνιάτικες καταιγίδες ή ηφαιστειακές εκρήξεις. Μόλις μια καταιγίδα έχει ένα όνομα ή ένα σύννεφο τέφρας έχει σχηματιστεί, δεν θα είστε σε θέση να αγοράσετε μια πολιτική που καλύπτει τις διακοπές διακοπών που προκαλούνται από αυτό το γεγονός.

Μάθετε πώς ο "ασφαλής απειλή για την προσωπική σας ασφάλεια" ορίζεται από τον παροχέα ασφάλισης ταξιδιών. Ορισμένες πολιτικές δεν καλύπτουν επικείμενες απειλές εκτός εάν το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εκδώσει μια Προειδοποίηση ταξιδιού σχετικά με την απειλή αυτή. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, η προειδοποίηση ταξιδιού πρέπει να εκδοθεί μετά την ημερομηνία έναρξης του ταξιδιού σας.

Αναζητήστε μια πολιτική που καλύπτει καταστάσεις που ενδέχεται να προκύψουν στον προορισμό σας. Για παράδειγμα, αν ταξιδεύετε στη Φλόριντα τον Αύγουστο, θα πρέπει να αναζητήσετε ασφάλιση διακοπής ταξιδιού που καλύπτει καθυστερήσεις που προκαλούνται από τυφώνες.

Διαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το πιστοποιητικό ασφαλιστηρίου συμβολαίου πριν πληρώσετε για ασφάλιση διακοπής ταξιδιού. Εάν δεν καταλαβαίνετε το πιστοποιητικό, καλέστε ή στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον ασφαλιστή και ζητήστε διευκρινίσεις.

Αν νομίζετε ότι μπορεί να χρειαστεί να μειώσετε το ταξίδι σας για λόγους που δεν αναφέρονται στην πολιτική σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε την κάλυψη Cancel For Any Reason.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της διακοπής ταξιδιού και της ασφάλισης καθυστέρησης ταξιδιού;

Ορισμένοι πάροχοι ασφάλισης ταξιδίου ταξινομούν καταστάσεις που προκαλούνται από τα πάντα εκτός από ασθένεια, τραυματισμό ή θάνατο ως "καθυστέρηση ταξιδιού" και όχι "διακοπή ταξιδιού", επομένως πρέπει να εξετάσετε και τους δύο τύπους ταξιδιωτικής ασφάλισης καθώς διερευνούν πιθανές επιλογές ασφαλιστικής πολιτικής. Μπορεί να αποφασίσετε ότι χρειάζεστε μόνο έναν από αυτούς τους τύπους κάλυψης ή μπορεί να ανακαλύψετε ότι χρειάζεστε και τα δύο.



Αν είστε μπερδεμένοι, μη διστάσετε να καλέσετε το ασφαλιστικό σας γραφείο ή να επικοινωνήσετε με τον πάροχο ασφάλισης ταξιδιών στο διαδίκτυο. Είναι πολύ καλύτερο να ξεκαθαρίσετε ερωτήσεις ή ανησυχίες πριν το ταξίδι σας.