Κορυφαίες ερωτήσεις που πρέπει να ρωτήσετε κατά την επιλογή μιας πιστωτικής κάρτας ανταμοιβής πιστών πελατών

Αν η λήψη πιο έξυπνων οικονομικών αποφάσεων είναι ένας από τους στόχους σας φέτος, η επιλογή μιας πιστωτικής κάρτας επιβράβευσης θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σας. Αλλά με τόσες πολλές επιλογές εκεί έξω, μπορεί να είναι συντριπτική για να επιλέξετε το σωστό για εσάς.

Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις για να ξεκινήσετε:

Ποιος είναι ο Spender;

Κατ 'αρχάς, καθορίστε τα πρότυπα δαπανών σας. Ποια είναι πιθανότατα να αγοράζετε με την πιστωτική σας κάρτα ανταμοιβών - τις καθημερινές αγορές όπως τα είδη παντοπωλείου και τα αντικείμενα αερίου ή μεγάλου εισιτηρίου όπως μια νέα τηλεόραση ή tablet;

Αν είστε μεγάλος πωλητής και θα χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας για μεγάλες αγορές, αναζητήστε κάρτες με ετήσια χρέωση. Ενώ οι περισσότεροι από εμάς τρέχει ο άλλος τρόπος όταν βλέπουμε μια ετήσια αμοιβή, αυτοί οι τύποι καρτών στην πραγματικότητα ευνοούν τους μεγάλους παίκτες, που σημαίνει ότι θα κερδίσετε καλύτερα (και περισσότερα) ανταμοιβές.

Αν ψάχνετε να δημιουργήσετε την πίστωσή σας, με μικρές και κανονικές αγορές ως στόχο, αναζητήστε μια κάρτα ανταμοιβής που σας δίνει βαθμίδες και μπόνους με βάση κοινά, χαμηλού κόστους προϊόντα όπως καύσιμα ή είδη παντοπωλείου. Και αποφύγετε κάρτες που απαιτούν ένα ελάχιστο υπόλοιπο για να κερδίζετε ανταμοιβές.

Εάν είστε συνηθισμένος, είστε πρώτος υποψήφιος για μια πιστωτική κάρτα ανταμοιβής. Πριν εξετάσετε τους διαφορετικούς τύπους ταξιδιωτικών ανταμοιβών πιστωτικών καρτών, βεβαιωθείτε ότι ψάχνετε για κάρτες που παραλείπουν τέλη συναλλαγής ξένων συναλλαγών και απαιτούν να χρησιμοποιείτε έναν ακροδέκτη (chip-and-pin) και όχι μόνο μια υπογραφή για συναλλαγές, αυτό θα σας βοηθήσει βεβαιωθείτε ότι είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας στο εξωτερικό.

Τι είδους ανταμοιβή θέλετε;

Αφού καθορίσετε τι είδους κάρτα είναι καλύτερο για τις δαπάνες σας, το επόμενο βήμα είναι να υπολογίσετε τι είδους ανταμοιβές ελπίζετε να κερδίσετε. Τι ανταμοιβές είναι πιο σημαντικές για εσάς;

Εάν θέλετε να είστε αποφασισμένοι να κερδίζετε και στη συνέχεια να χρησιμοποιείτε τις ανταμοιβές σας σε ένα μόνο σημείο, αναζητήστε κάρτες ανταμοιβών που σας επιτρέπουν να μεταφέρετε τα σημεία σας σε άλλα προγράμματα πίστης, όπως τα Ανταμοιβή μέλους της American Express ή Chase Ultimate Rewards.

Αυτές οι κάρτες σας επιτρέπουν να κερδίζετε πόντους με την κάρτα σας και να τις μεταφέρετε στα προγράμματα πίστης των διαφόρων ταξιδιωτικών και λιανικών συνεργατών και να μετατρέπετε αυτά τα κερδισμένα πόντους σε πόντους εμπιστοσύνης με άλλα προγράμματα. Αλλά με αυτήν την ευελιξία, είναι σημαντικό να παραμείνετε οργανωμένοι με όλα τα προγράμματά σας για να αποφύγετε ελλείψεις προσφορών ή ημερομηνίες λήξης.

Αν πετάτε μόνο σε συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες ή σε βιβλιοθήκες με μια συγκεκριμένη αλυσίδα ξενοδοχείων, αναζητήστε κάρτες που σχετίζονται με αυτές τις μάρκες, όπως το United MileagePlus Explorer ή το Citi Hilton HHonors Reserve. Αυτές οι κάρτες θα σας βοηθήσουν να πάρετε τις περισσότερες ανταμοιβές για τις δαπάνες σας.

Τι είναι το Fine Print;

Τώρα που έχετε μειώσει τις επιλογές καρτών ανταμοιβής σας με βάση τις δαπάνες σας και τις προτιμήσεις επιβράβευσης, ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις προτού εγγραφείτε.

Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό που πρέπει να ξοδέψετε για να κερδίσετε μια ανταμοιβή ;: Έχετε δει πιθανώς τις εταιρείες πιστωτικών καρτών να σας προσελκύσουν με φανταχτά μπόνους εγγραφής, αλλά πολλές φορές αυτά τα μπόνους απαιτούν ένα ελάχιστο υπόλοιπο για να τα κερδίσετε πραγματικά. Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε το ελάχιστο και αξιολογείτε την πιθανότητα αν θα μπορέσετε πραγματικά να κερδίσετε αυτή την ανταμοιβή.

Υπάρχει ημερομηνία λήξης για ανταμοιβές; Ορισμένες κάρτες ανταμοιβής απαιτούν από εσάς να περάσετε τις ανταμοιβές σας μέσα σε ένα χρόνο, ενώ άλλοι σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ανταμοιβές όσο η κάρτα είναι ανοιχτή.

Βεβαιωθείτε ότι η ημερομηνία λήξης της ανταμοιβής της κάρτας είναι ένα χρονοδιάγραμμα που λειτουργεί για εσάς πριν από την εγγραφή σας και αφού επιλέξετε την κάρτα σας, παρακολουθήστε προσεκτικά τις ημερομηνίες αυτές.

Υπάρχει κατώτατο όριο εξαγοράς ή ανώτατο όριο; Ορισμένες κάρτες απαιτούν να συγκεντρώσετε ένα συγκεκριμένο αριθμό πόντων πριν λάβετε την πλήρη αξία και άλλοι σας επιτρέπουν να κερδίζετε μόνο ένα ορισμένο ποσό ανταμοιβών σε ένα χρονικό διάστημα. Ελέγξτε τις προδιαγραφές αυτές πριν ανοίξετε μια κάρτα για να είστε σίγουροι για το πόσες ανταμοιβές θα πρέπει πραγματικά να έχετε και να είστε σε θέση να κερδίζετε και να περάσετε.

Με τόσες πολλές ανταμοιβές διαθέσιμες πιστωτικές κάρτες, είναι σημαντικό να βρείτε την κάρτα που ταιριάζει καλύτερα με τον τρόπο ζωής σας. Για να επωφεληθείτε πλήρως από μια κάρτα ανταμοιβής, γνωρίστε τις τάσεις των δαπανών σας, καθορίστε ακριβώς το είδος των ανταμοιβών που θέλετε και πάντα βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει ψιλά γράμματα.