Είναι η ανταμοιβή σας Πιστωτική Κάρτα που λειτουργεί ακόμα για σας;

Παίρνετε ό, τι περιμένατε με την κάρτα ανταμοιβών πίστης σας;

Πριν από μερικούς μήνες, έγραψα για το πώς να επιλέξετε την πιστωτική κάρτα ανταμοιβών πίστης που σας ταιριάζει . Αλλά οι ανταμοιβές πιστών πελατών είναι πολύ σαν τις σχέσεις. Κάθε φορά ξαφνικά, πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω και να ρωτήσετε: "Είναι αυτό που δουλεύει για μένα;"

Το κάνω από καιρό σε καιρό με όλες τις κάρτες μου, επειδή οι συνθήκες στη ζωή συχνά αλλάζουν, είτε πρόκειται για τις οικιακές σας προτεραιότητες, το καθεστώς απασχόλησης, την κατάσταση στέγασης, την οικονομική ευημερία ή τον τρόπο ζωής.

Εγγραφούμε για αυτές τις κάρτες με την ελπίδα να βγάλουμε λεφτά και να τους πλησιάσουμε για να τους εξαργυρώσουμε για πτήσεις, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και εμπορεύματα, αλλά είναι πως τα πράγματα παίζουν στην πραγματική ζωή;

Η κάρτα σας πρέπει να βρίσκεται σε βήμα με εκεί που είστε τώρα. Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα πλεονεκτήματα που σας ταιριάζουν περισσότερο.

Η στρατηγική μου για τις δαπάνες μου άλλαξε;

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να εξετάσετε είναι οι συνήθειες των δαπανών σας και αν χρησιμοποιείτε πραγματικά την κάρτα για να κερδίσετε πόντους εμπιστοσύνης. Εάν δεν είστε, δεν θα είστε πιο κοντά για να καρπωθούν τα οφέλη που ελπίζετε.

Μπορείτε να αυξήσετε την ικανότητά σας να μεταφέρετε τα σημεία ή τα μίλια διοχετεύοντας μερικές από τις επαναλαμβανόμενες δαπάνες και τις δαπάνες σας μέσω της κάρτας. Είτε πρόκειται για λογαριασμό σας είτε για αέριο για το όχημά σας, τα έξοδα αυτά θα επιταχύνουν το ποσοστό συλλογής σας. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τους συνεργάτες που σχετίζονται με την κάρτα σας. Αυτά είναι αυτά που προσφέρουν συχνά μπόνους και σας ανταμείβουν για τη χρήση πέρα ​​από τη συνήθη αναλογία δαπανών ενός σημείου για ένα δολάριο.

Για παράδειγμα, η κάρτα American Express Premier Rewards Gold σας δίνει τρεις φορές τα σημεία για τα αεροπορικά εισιτήρια.

Απολαμβάνω όλα τα προνόμιά μου;

Η κάρτα ανταμοιβής ταξιδιού σας πιθανόν ήρθε με μια σειρά από οφέλη. Είστε εξοικειωμένοι με όλους; Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι προσφέρετε και επωφεληθείτε από αυτό που δικαιούστε.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μια σουίτα ασφαλιστικής προστασίας για πράγματα όπως καθυστέρηση ταξιδιού, χαμένες αποσκευές, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, εκτεταμένες εγγυήσεις και αντικατάσταση εμπορευμάτων.

Όταν ταξιδεύετε, η κάρτα σας πρέπει να είναι ο συνεχής σύντροφος σας. Πολλές εταιρείες προσφέρουν καλύτερες τιμές στις ξένες συναλλαγές από ό, τι οι τράπεζες. Για παράδειγμα, το Chase Sapphire Preferred είναι μία κάρτα που σας βοηθά να αποφύγετε αυτές τις αμοιβές ξένων συναλλαγών.

Είναι επίσης σημαντικό να συμβαδίσετε με τυχόν αλλαγές πολιτικής. Οι εταιρείες βελτιώνουν συνεχώς τις προσφορές τους, δημιουργούν μπόνους, αλλάζουν τα επίπεδα εξαργύρωσης, χρονοτριβή, αμοιβές, ημερομηνίες λήξης και κανόνες χρήσης. Εάν αυτές οι βάρδιες δεν είναι προς όφελός σας ή δεν κάνετε εξαργύρωση των σημείων σας απαγορευτικά, ίσως είναι καιρός να διαλύσετε την κάρτα σας.

Ευτυχώς για τους καταναλωτές, η επιχείρηση καρτών επιβράβευσης ανταμοιβής είναι πολύ ανταγωνιστική και οι εταιρείες πάντα βγαίνουν με καλύτερα επιδόματα εγγραφής για να αποκτήσουν νέους πελάτες. Παρακολουθήστε για συμφωνίες όπου το ετήσιο τέλος αφαιρείται για το πρώτο έτος - ένας καλός τρόπος για να δοκιμάσετε μια κάρτα χωρίς κινδύνους.

Ποιο είναι το τέλος μου;

Όταν πρωτοκολλήσατε για την πιστωτική σας κάρτα, πιθανώς το κάνατε με στόχο. Ίσως ήταν αρκετοί μίλια για να περάσουν οικογενειακές διακοπές στη Χαβάη ή ίσως να συγκεντρωθούν με την ελπίδα να τους χρησιμοποιήσουν για να χρηματοδοτήσουν ένα γάμο προορισμού.

Οι πτήσεις εξακολουθούν να είναι ο κύριος στόχος σας για τη συλλογή; Εάν οι προτεραιότητές σας έχουν αλλάξει και θα προτιμούσατε να έχετε μετρητά ή διαμονή σε ξενοδοχεία με προγράμματα όπως το Marriott Rewards, ίσως θελήσετε να εξετάσετε την αίτηση για μια κάρτα που ταιριάζει καλύτερα στις τρέχουσες ανάγκες σας.

Υπάρχει ετήσιο τέλος;

Όταν πληρώνετε μια ετήσια αμοιβή για τη μεταφορά μιας κάρτας ανταμοιβών ταξιδιού, δεν θέλετε να είστε πολύ βιαστικοί στο άλμα. Θα θελήσετε να επικοινωνήσετε με τον εκδότη για να μάθετε αν έχετε κολλήσει την καταβολή ολόκληρου του τέλους αν επιλέξετε να ακυρώσετε. Ορισμένοι εκδότες ενδέχεται να σας δώσουν μια αναλογική επιστροφή χρημάτων ανάλογα με το πόσο καιρό έχετε χρησιμοποιήσει την κάρτα. Είναι κάτι που πρέπει να εξετάσετε.

Η ετήσια αμοιβή σας είναι ένας βασικός παράγοντας για να αποφασίσετε αν η κάρτα ανταμοιβών πίστης σας λειτουργεί για εσάς. Εάν ποτέ δεν βγαίνει από το πορτοφόλι σας, δεν παίρνετε την αξία του χρήματός σας. Επιπλέον, τα σημεία σε ανενεργούς λογαριασμούς κινδυνεύουν να λήξουν, καθιστώντας τα άχρηστα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις πολιτικές του εκδότη της κάρτας σας. Μια καλά χρησιμοποιημένη κάρτα (εντός των μέσων σας, φυσικά) είναι πάντα η καλύτερη επιλογή σας για να πάρετε τις ανταμοιβές που περιμένετε περισσότερο.