Ο καιρός τον Μάιο στην Ισπανία

Βροχή ή λάμψη στην Ισπανία αυτό το Μάιο;

Μπορεί να δει θερμοκρασίες να αυξάνονται με ένα δίκαιο κομμάτι στην Ισπανία, ενώ η ποσότητα της βροχής πέφτει λίγο. Αλλά μην νομίζετε ότι το καλοκαίρι είναι σε πλήρη εξέλιξη ακόμα! Διαβάστε για τον καιρό τον Μάιο στην Ισπανία σε δημοφιλείς περιοχές της Ισπανίας.

Θυμηθείτε ότι μιλάμε για μέσο όρο εδώ. Ο καιρός είναι απρόβλεπτος, οπότε μην πάρετε αυτή τη σελίδα ως ευαγγέλιο.

Ο καιρός στη Μαδρίτη τον Μάιο

Μπορεί συχνά να ξεκινάει λίγο υγρό και ιδιοσυγκρασιακό, αλλά συνήθως καταλήγει να αισθάνεται αρκετά καλοκαίρι.

Έχει ακόμα την τάση να βροχή ένα δίκαιο κομμάτι, αλλά μεταξύ των καταιγίδων βροχής, μπορεί να δείτε το περίεργο κομμάτι της ηλιοφάνειας!

Στις αρχές Μαΐου στη Μαδρίτη τείνουν να βλέπουν τις θερμοκρασίες να κατευθύνονται καλά στα εικοσά ( 73 ° F έως 75 ° F ). Η μεγάλη έκπληξη θα έρθει τη νύχτα, όπου μπορεί να πέσει μια κολοσσιαία 20 βαθμούς (35 ° F) σε μια ημέρα. Φέρτε ένα σακάκι για τα βράδια. Έχει στεγνώσει τα τελευταία χρόνια, αλλά η βροχή είναι δυνατή.

Μέχρι τα μέσα Μαΐου , οι θερμοκρασίες μπορούν να φτάσουν απίστευτα υψηλές, φτάνοντας τους 84 ° F το 2012. Αλλά οι θερμοκρασίες του 2013 δείχνουν ότι όλα είναι δυνατά! Τα βράδια μπορούν ακόμα να είναι κρύα.

Το τέλος Μαΐου στη Μαδρίτη είναι συνήθως πολύ ζεστό. Τη νύχτα οι θερμοκρασίες μειώνονται σημαντικά.

Δείτε επίσης: Τα Top Ten Hotels στη Μαδρίτη

Ο καιρός στη Βαρκελώνη τον Μάιο

Η Βαρκελώνη δεν βλέπει αρκετά την ανοδική πορεία της Μαδρίτης σε θερμοκρασίες, αλλά σίγουρα κατευθύνεται προς το καλοκαίρι και στην Καταλονία.

Είναι πιο ξηρό από ό, τι στη Μαδρίτη, επομένως αυτό είναι ένα καλό μέρος για να το κεφάλι αν δεν σας αρέσει η βροχή.

Το Μάιο στη Βαρκελώνη είναι συνήθως ξηρό, αν και ήμουν εκεί τον Μάιο και έβλεπα καταρρακτώδεις βροχές. Οι θερμοκρασίες είναι ζεστές, αλλά όχι υπερβολικά καυτές, καθιστώντας έτσι έναν εξαιρετικό χρόνο για να επισκεφτείτε την Καταλονία.

Μέχρι τις αρχές Μαΐου, ο καιρός της Βαρκελώνης έχει φτάσει στα 20, με θερμοκρασίες σταθερά μεταξύ 20 ° C και 23 ° C (68 ° F έως 73 ° F).

Οι θερμοκρασίες της νύχτας μειώνονται σημαντικά, οπότε φέρτε ένα σακάκι για το βράδυ.

Οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ανεβαίνουν μέχρι το τέλος του μήνα - θα μπορούσατε να πείτε ότι το καλοκαίρι φτάνει! Τα βράδια είναι συνήθως αρκετά ζεστά, αλλά ακόμα πακέτο κάτι πιο ζεστό. Εντούτοις, το βράδυ, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Primavera Sound, βρέθηκα αρκετά ψυχρό, στα τέλη Μαΐου, το οποίο πραγματοποιείται δίπλα στη θάλασσα.

Δείτε επίσης: Τα δέκα καλύτερα ξενοδοχεία στη Βαρκελώνη

Καιρός στην Ανδαλουσία τον Μάιο

Με τις ντουζιέρες πίσω από μας, η Ανδαλουσία μπορεί να ισχυριστεί περήφανα ότι το καλοκαίρι έχει φτάσει. Η βροχή έχει υποχωρήσει επίσης, αφήνοντας γενικά ειδυλλιακή το Μάιο - ζεστό, ξηρό και ηλιόλουστο!

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη Μάλαγα το Μάιο είναι 73 ° F / 23 ° C και η μέση ελάχιστη θερμοκρασία είναι 55 ° F / 13 ° C.

Ο καιρός στη Βόρεια Ισπανία τον Μάιο

Εκείνοι στο βορρά θα κοιτάξουν τους νότιους γείτονές τους με ένα μικρό ζήλο - ο καιρός είναι ακόμα υγρός και ήπιος για τους βασκούς για το μεγαλύτερο μέρος του Μαΐου. Απρίλιος και Μάιος είναι οι πιο υγροί μήνες του Μπιλμπάο. Ακόμα, είναι καλύτερα από ό, τι στα βορειοδυτικά.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στο Μπιλμπάο τον Μάιο είναι 66 ° F / 19 ° C και η μέση ελάχιστη θερμοκρασία είναι 52 ° F / 11 ° C.

Ο καιρός στην βορειοδυτική Ισπανία τον Μάιο

Οι Γαλικίες και οι Αστούριας θα αναρωτιούνται τι διαμαρτύρονται για εκείνους στο Μπιλμπάο. Η Γαλικία εξακολουθεί να υποφέρει από υγρό και όχι τόσο ζεστό καιρό. Μην ξεχάσετε την ομπρέλα σας!

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στο Santiago de Compostela το Μάιο είναι 63 ° F / 17 ° C και η μέση ελάχιστη θερμοκρασία είναι 54 ° F / 12 ° C.