Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των προειδοποιήσεων ταξιδιού και των ειδοποιήσεων ταξιδιού;

Προειδοποιήσεις ταξιδιού, ειδοποιήσεις και αν πρέπει να ανησυχείτε για αυτά

Η αμερικανική κυβέρνηση φαίνεται να απελευθερώνει εβδομαδιαία προειδοποιήσεις ταξιδιών και ειδοποιήσεις για διαφορετικές χώρες και γενικά θα υπάρχει πολύς τύπος γύρω από την ανακοίνωση, αν συμβαίνει να είναι για μια γνωστή χώρα στον δυτικό κόσμο. Αλλά τι είναι ακόμη μια προειδοποίηση ταξιδιού; Πώς διαφέρει από μια προειδοποίηση ταξιδιού;

Το δίλημμα που περιβάλλει αν πρέπει να δώσετε προσοχή στις δεκάδες εκδοθείσες προειδοποιήσεις είναι κάτι που καλύπτουμε αργότερα σε αυτό το άρθρο.

Πρώτον, ας ξεκινήσουμε με ορισμένους ορισμούς.

Τι είναι μια ειδοποίηση ταξιδιού;

Οι προειδοποιήσεις ταξιδιού είναι βραχυπρόθεσμης φύσης και εκδίδονται λόγω καταστάσεων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να θέσουν σε κίνδυνο τους Αμερικανούς πολίτες. Αυτά τα σενάρια θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν πολιτικές αναταραχές, πρόσφατη βία από τρομοκράτες, ημερομηνίες επετείου συγκεκριμένων τρομοκρατικών γεγονότων ή κρίσεις για την υγεία. Βασικά, οτιδήποτε μπορεί να αποδειχθεί δυσάρεστο για ταξιδιώτες, αλλά δεν αναμένεται να διαρκέσει πολύ.

Ορισμένα τρέχοντα παραδείγματα ταξιδιωτικών προειδοποιήσεων περιλαμβάνουν: τις πολιτικές εκλογές που διεξάγονται στην Αϊτή , οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βίαιες διαδηλώσεις · το δυναμικό ενός τροπικού κυκλώνα στον Νότιο Ειρηνικό κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων · τη δυνατότητα βίας σε μια μικρή και συγκεκριμένη περιοχή του Λάος · τον αυξημένο κίνδυνο βίαιων διαδηλώσεων κατά τις εκλογές στη Νικαράγουα · και τις δυνατότητες ενός τυφώνα στο Μεξικό, την Καραϊβική και ορισμένες νότιες πολιτείες στις ΗΠΑ

Τι είναι μια προειδοποίηση ταξιδιού;

Οι προειδοποιήσεις ταξιδιού, από την άλλη πλευρά, είναι μια πολύ ισχυρότερη προειδοποίηση για τους ταξιδιώτες. Οι προειδοποιήσεις ταξιδιού εκδίδονται αν το υπουργείο Εξωτερικών πιστεύει ότι οι Αμερικανοί πρέπει να αποφεύγουν να ταξιδεύουν σε μια χώρα εντελώς. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται είτε σε μακροπρόθεσμη αστάθεια εντός της χώρας είτε σε "όταν η ικανότητα της αμερικανικής κυβέρνησης να βοηθήσει Αμερικανούς πολίτες περιορίζεται λόγω του κλεισίματος μιας πρεσβείας ή ενός προξενείου ή λόγω της περικοπής του προσωπικού της".

Ας ρίξουμε μια ματιά στις τρέχουσες προειδοποιήσεις ταξιδιών που έχουν εκδοθεί από την αμερικανική κυβέρνηση. Υπάρχουν επί του παρόντος προειδοποιήσεις για τις επιβλητικές 39 χώρες σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν πολλές προειδοποιήσεις που θα περιμένατε να δείτε, όπως η Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Υπάρχουν όμως αρκετές προειδοποιήσεις για τις οποίες μπορείτε να εκπλαγείτε να μάθετε: τις Φιλιππίνες, το Μεξικό, την Κολομβία και το Ελ Σαλβαδόρ - δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς και μέρη που ίσως έχετε ταξιδέψει με ασφάλεια και ευτυχία πρόσφατα.

Και αν έχετε πάντα μια καυτή επιθυμία να επισκεφθείτε τη Βόρεια Κορέα ως τουρίστας, δυστυχώς, αυτή είναι η μόνη θέση στον πλανήτη όπου η αμερικανική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει στους πολίτες της να επισκέπτονται.

Θα πρέπει να ανησυχείτε για το ταξίδι στις χώρες αυτές;

Έχω ταξιδέψει προσωπικά σε πολλές χώρες που έχουν ειδοποιήσει και προειδοποιήσει για τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και είμαι απόλυτα ασφαλής. Συγκεκριμένα, το περασμένο έτος, ταξίδεψα με ασφάλεια στις Φιλιππίνες και στο Μεξικό και ταξίδεψα σε πολλά νησιά του Νότιου Ειρηνικού κατά τη διάρκεια της εποχής των τροπικών κυκλώνων (και μόνο βίωσα δύο μέρες ελαφριάς βροχής μέσα σε έξι μήνες!). Αυτό είναι, βέβαια, ανέκδοτο, οπότε είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας πριν κλείσετε το ταξίδι σας.

Πρέπει σίγουρα να κοιτάξετε τις προειδοποιήσεις και τις προειδοποιήσεις σε μεγαλύτερο βάθος πριν αποφασίσετε να μην επισκεφθείτε τις χώρες, καθώς μπορεί να διαπιστώσετε ότι είναι μια συγκεκριμένη περιοχή που δεν είναι ασφαλής για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται.

Επιπλέον, φέτος, επισκέφτηκα τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό , η οποία είναι μία από τις δέκα πιο επικίνδυνες χώρες του πλανήτη. Αγωνίστηκα να βρω ακόμη και ταξιδιωτική ασφάλιση επειδή υπήρχαν τόσα πολλά κυβερνητικά σχόλια για τον προορισμό μου. Πήγα όμως στο εθνικό πάρκο Virunga στη ΛΔΚ, επειδή είχα κάνει την έρευνά μου και ενώ η χώρα ως σύνολο είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, η περιοχή που αποφάσισα να επισκεφτώ είναι εξαιρετικά ασφαλής. Κανένας τουρίστας δεν έχει υποστεί ζημιά από πολιτοφυλακές στο εθνικό πάρκο και με συνοδεύτηκαν από ένοπλους φρουρούς ανά πάσα στιγμή. Σε αυτή την περίπτωση, έκανα την έρευνά μου, πήρα τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης με ένα σιτάρι αλάτι και έλαβα μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Ήταν το καλύτερο ταξίδι της ζωής μου.

Ένα πράγμα που σας προτείνω να κάνετε είναι να ελέγξετε για τις πρόσφατες θέσεις σε ταξιδιωτικά φόρουμ, όπως το Thorntree της Lonely Planet, για τη χώρα που θέλετε να επισκεφθείτε για να δείτε τι λένε οι άνθρωποι αυτήν τη στιγμή όπως από την άποψη της ασφάλειας. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να διαπιστώσει ότι μια ολόκληρη χώρα είναι εξαιρετικά ανασφαλής όταν στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μικρό μέρος που οι τουρίστες είναι απίθανο να επισκεφθούν. Διαβάστε επίσης τις ειδοποιήσεις ταξιδιών και τις προειδοποιήσεις, για να δείτε ποια μέρη της χώρας σας συνιστά η κυβέρνηση να αποφύγετε.

Επιπλέον, αξίζει να μιλήσετε στον παροχέα ασφάλισης ταξιδιού πριν φύγετε για να ελέγξετε ότι θα καλύπτεστε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας στις χώρες αυτές. Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες δεν θα σας καλύψουν εάν υπάρχει σοβαρή προειδοποίηση για τη χώρα, αλλά κάποιες θα το κάνουν. Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι μια αναγκαιότητα, γι 'αυτό είναι σίγουρα κάτι για να το ελέγξετε πριν φύγετε.

Λάβετε υπόψη ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα σας βοηθήσει με την εκκένωση έκτακτης ανάγκης από μια προβληματική χώρα, αλλά έρχεται με τη μορφή δανείου επαναπατρισμού μέσω του Γραφείου Υπηρεσιών Αμερικανών Πολιτών και Διαχείρισης Κρίσεων (ACS), το οποίο μπορεί να σας ζητηθεί να σας διασωθεί από μια κακή κατάσταση στο εξωτερικό. Έχετε υπόψη σας ότι θα πρέπει να περιμένετε στο εξωτερικό για να φτάσετε τα χρήματα και τελικά να επιστρέψετε το δάνειο όταν είστε στο σπίτι με ασφάλεια. Απλά ένας άλλος λόγος για να πάρετε την ασφάλιση ταξιδιού!

Χρήσιμοι ιστότοποι ασφαλείας για την Κυβέρνηση

Λίστα σημερινών ειδοποιήσεων ταξιδιών και προειδοποιήσεων των ΗΠΑ

Προξενικά Φύλλα

Βρείτε τη χώρα που θα επισκεφθείτε στη λίστα και ελέγξτε τις προειδοποιήσεις ταξιδιών ή τις δημόσιες ανακοινώσεις, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να βρείτε το αμερικανικό προξενείο στη συγκεκριμένη χώρα. Μπορείτε επίσης να λάβετε ενημερωμένες, ειδικές οδηγίες και γεγονότα σχετικά με τις τρέχουσες συνθήκες ασφάλειας και υγείας σε αυτή τη σελίδα.

Εγγραφή στις Πρεσβείες των ΗΠΑ

Η εγγραφή σας στην αμερικανική πρεσβεία ή προξενείο στη χώρα που θα επισκεφθείτε θα διευκολύνει την κυβέρνηση να σας βρει ή να επικοινωνήσει μαζί σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στη χώρα αυτή. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει να πει αυτό για την εγγραφή στις πρεσβείες στο εξωτερικό:

"Η εγγραφή είναι ιδιαίτερα σημαντική για εκείνους που σκοπεύουν να παραμείνουν σε χώρα μεγαλύτερη του ενός μηνός ή που θα ταξιδέψουν σε μια χώρα που αντιμετωπίζει πολιτικές αναταραχές, έχει ένα ασταθές πολιτικό κλίμα ή υφίσταται φυσική καταστροφή, όπως έναν σεισμό ή έναν τυφώνα. "

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.