Νόμοι περί παιδικών καθισμάτων της Οκλαχόμα

Συχνές Ερωτήσεις

Δεδομένου ότι το κάνουμε κάθε μέρα, είναι εύκολο να ξεχάσουμε όλους τους κινδύνους της οδήγησης σε ένα αυτοκίνητο. Μερικοί μεγαλώνουν εφησυχασμένοι και μάλιστα συμμετέχουν σε παράνομη αποστολή μηνυμάτων ενώ οδηγούν. Είναι σημαντικό να εξετάσουμε την ασφάλεια, όμως, και για τους γονείς, είναι δουλειά μας να προστατεύουμε τις πολύτιμες ευλογίες μας. Εκτός από την εξάλειψη της αποσπασματικής οδήγησης, αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα καθίσματα αυτοκινήτων και υπακούοντας στους ισχύοντες νόμους. Ακολουθούν μερικές συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τους νόμους για τα καθίσματα αυτοκινήτων στην Οκλαχόμα.

Απαιτήσεις ηλικίας και ύψους

Όλα τα παιδιά κάτω των 8 ετών πρέπει να είναι σε ένα σωστά χρησιμοποιούμενο σύστημα συγκράτησης παιδιών επιβατών , είτε σε κάθισμα αυτοκινήτου είτε σε αναμνηστικό κατάλληλο για το ύψος και το βάρος του παιδιού. Εάν το παιδί είναι ψηλότερο από τέσσερα πόδια, εννέα ίντσες, ωστόσο, αυτός ή αυτή μπορεί απλά να χρησιμοποιήσει μια ζώνη ασφαλείας ανεξάρτητα από την ηλικία. Επίσης, μόνο επειδή το παιδί σας είναι άνω των 8 δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφαιρέσετε το αναμνηστικό. Εάν είναι μικρός, για παράδειγμα, η ζώνη ασφαλείας μπορεί να μην προσφέρει την καλύτερη προστασία από τραυματισμό χωρίς ενισχυτή.

Πριν από το Φεβρουάριο του 2006, μόνο τα παιδιά ηλικίας 4 ετών και κάτω έπρεπε να καθίσουν σε παιδικό κάθισμα ενώ οδήγησαν σε αυτοκίνητο στην πολιτεία της Οκλαχόμα. Έτσι, τα πράγματα είναι διαφορετικά σήμερα από ό, τι μπορεί να θυμάστε ως παιδί. Η ηλικία αυτή αυξήθηκε έπειτα σε 6, και από τον Νοέμβριο του 2015, είναι τώρα 8.

Εξαιρέσεις από τον νόμο της Οκλαχόμα

Υπάρχουν εξαιρέσεις από τους νόμους για τα καθίσματα αυτοκινήτων της Οκλαχόμα, αλλά δεν ισχύουν για τις περισσότερες Οκλαχόμαδες.

Οι κανόνες για τα καθίσματα αυτοκινήτων δεν επεκτείνονται στα σχολικά λεωφορεία, αλλά υπάρχει μια πρόσθετη εξαίρεση που ισχύει μόνο για τα παιδιά που κάθονται πίσω από τον οδηγό στα φορτηγά οχήματα και στα αδειοδοτημένα μικρά φορτηγά. Μπορείτε να διαβάσετε την ακριβή γλώσσα του νόμου σχετικά με την πολιτεία της ιστοσελίδας της Οκλαχόμα.

Άλλες συμβουλές και σκέψεις για το κάθισμα αυτοκινήτου

Για τα μικρά, τα καθίσματα αυτοκινήτων θα πρέπει να βλέπουν προς τα πίσω, αλλά μπορείτε να τα γυρίσετε όταν γίνονται λίγο μεγαλύτερα.

Ο νόμος της Οκλαχόμα δηλώνει ότι όλα τα παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών πρέπει να βρίσκονται σε κάθισμα αυτοκινήτου που βλέπει προς τα πίσω. Από τις ηλικίες 2-4, τα παιδιά μπορούν να αντιμετωπίσουν το μέτωπο στα καθίσματα αυτοκινήτων τους.

Τα καθίσματα ενίσχυσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για ένα πλήρες κάθισμα αυτοκινήτου, εάν το παιδί είναι ηλικίας άνω των 4 ετών.

Η Εθνική Αρχή Ασφάλειας στις Μεταφορές Αυτοκινήτων συνιστά ένα παιδί ηλικίας κάτω των 13 ετών στο πίσω κάθισμα. Το γεγονός είναι ότι τα μπροστινά συστήματα αερόσακων μπορούν να τραυματίσουν σοβαρά τα παιδιά, οπότε είναι καλύτερο να καθίσουν στην πλάτη.

Είναι δυνατό να λάβετε βοήθεια για την εγκατάσταση του καθίσματος αυτοκινήτου του παιδιού σας. Υπάρχουν τοποθεσίες ελέγχου καθισμάτων ασφαλείας σε όλη την πολιτεία, όπου κάποιος μπορεί να βοηθήσει με την εγκατάσταση ή ακόμα και μόνο διπλό έλεγχο για να βεβαιωθεί ότι όλα είναι σωστά.

Σημαντικό: Αυτές οι οδηγίες είναι μόνο για γενική αναφορά. Για ερωτήσεις σχετικά με τους κανονισμούς παιδικών καθισμάτων, επικοινωνήστε με το Τμήμα Μεταφορών της Οκλαχόμα στο (405) 523-1570.