Αυτές οι γραμμές κρουαζιέρας θα σας χρωστούν $ 900

Ο διακανονισμός κατηγορίας δράσης προσφέρει αποπληρωμή μέσω τηλεφωνικών κλήσεων ανεπιθύμητων μηνυμάτων

Εάν λάβατε μια προ-εγγεγραμμένη τηλεφωνική κλήση που προσφέρει μια δωρεάν κρουαζιέρα ως μέρος μιας προσφοράς, θα μπορούσατε να δικαιούστε $ 300 χάρη σε μια αγωγή κατηγορίας-δράσης. Στην προτεινόμενη διευθέτηση του Charvat κατά Carnival et al , όσοι έλαβαν μια "robo-call" που διαφημίζει μια κρουαζιέρα θα μπορούσαν να λάβουν $ 300 ανά περίπτωση.

Παρόλο που μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, ο οικισμός θα μπορούσε να είναι διαθέσιμος σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις. Όλα τα άτομα χρειάζονται είναι να αποδείξουν ότι έλαβαν μια προεγκατεστημένη κλήση από τις γραμμές κρουαζιέρας - η οποία είναι ευκολότερη από ό, τι μπορεί να σκεφτείς.

Γιατί κατατέθηκε η αγωγή;

Σύμφωνα με τον ιστότοπο διακανονισμού, οι ενάγοντες που κατέθεσαν την αγωγή ενώπιον του ξενοδοχείου Resort Marketing Group διέκοψαν τον τηλεφωνικό νόμο περί προστασίας των καταναλωτών μέσω αυτοματοποιημένων τηλεφωνικών κλήσεων προς τους ταξιδιώτες. Η μήνυση υποβλήθηκε από τον Phillip Charvat εξ ονόματος κρουαζιερόπλοιων που ενδέχεται να έχουν λάβει τις κλήσεις. Ισχυρίζεται ότι εκείνοι οι οποίοι κλήθηκαν ρομποτικά από την εκστρατεία δεν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους στο Resort Marketing Group - παραβιάζοντας έτσι τους όρους του νόμου για την προστασία των καταναλωτών τηλεφώνου. Η δίκη αρχικά ζητούσε διακανονισμό ύψους 1.500 δολαρίων ανά κλήση.

Οι προσκλήσεις φέρεται ότι έγιναν για λογαριασμό πολλών κρουαζιερόπλοιων, συμπεριλαμβανομένων των Carnival Cruise Lines , Royal Caribbean Cruises και της Νορβηγικής Cruise Lines . Οι ρομποτικές κλήσεις προσέφεραν τις δωρεάν κρουαζιέρες μεταξύ Ιουλίου 2009 και Μαρτίου 2014.

Οι τηλεφωνικές κλήσεις δεν περιορίζονταν σε οικιακά τηλέφωνα. Πραγματοποιήθηκαν κλήσεις σε αριθμό έγκυρων αριθμών τηλεφώνου, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων.

Μέσα από τον διακανονισμό, οι γραμμές κρουαζιέρας δεν δέχονται ενοχή στην υπόθεση και ένα δικαστήριο δεν έχει λάβει απόφαση για το ποιος έχει δίκιο στην αγωγή.

Ποιες κλήσεις πληρούν τις προϋποθέσεις στην τάξη;

Οι καλούντες που έλαβαν τηλεφωνική κλήση από το Resort Marketing Group μεταξύ 23 Ιουλίου 2009 και 8 Μαρτίου 2014 μπορεί να είναι κατάλληλοι για να συμμετάσχουν στην τάξη.

Ως αποτέλεσμα, όσοι εντοπίζουν ως μέρος της ομάδας μπορούν να υποβάλουν μια αίτηση αξίωσης που ζητά το μερίδιό τους από $ 300 ανά κλήση, μέχρι συνολικά $ 900.

Μόνο οι κλήσεις που έγιναν από το Resort Marketing Group για λογαριασμό της Carnival, της Royal Caribbean και της Norwegian Cruise Lines πληρούν τις προϋποθέσεις να είναι μέρος της κατηγορίας διακανονισμού. Άλλοι που μπορεί να έλαβαν παρόμοιες κλήσεις απάτης που υποτίθεται ότι προέρχονται από γραμμές κρουαζιέρας ή άλλα προγράμματα θέρετρο δεν περιλαμβάνονται σε αυτήν την αγωγή.

Μπορώ να πληρώσω τις προϋποθέσεις για διακανονισμό;

Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να τύχουν διευθέτησης μπορούν να ελέγξουν την κατάστασή τους στον ιστότοπο διακανονισμού αγωγής κατά κατηγορίας. Τα άτομα που έλαβαν μία από αυτές τις τηλεφωνικές κλήσεις μπορούν να διασταυρώσουν τους αριθμούς τηλεφώνου τους σε μια εθνική βάση δεδομένων για να διαπιστώσουν εάν πληρούν τις προϋποθέσεις για μέρος του διακανονισμού.

Ποια είναι τα δικαιώματά μου στο πλαίσιο του διακανονισμού;

Οι κρουαζιέρες που είναι μέλη της τάξης έχουν τρεις διαθέσιμες επιλογές: να υποβάλουν αξίωση για αποζημίωση στο πλαίσιο του προτεινόμενου διακανονισμού, να καταθέσουν αντίρρηση σχετικά με τον διακανονισμό ή να αποκλείσουν τον εαυτό τους από την αγωγή.

Αφού λάβουν ειδοποίηση εγκατάστασης ή ελέγξουν αν ο αριθμός τηλεφώνου τους περιλαμβάνεται στην αγωγή, όσοι επιθυμούν να λάβουν την κοινότητά τους μπορούν να υποβάλουν έντυπο αίτησης στο διαδίκτυο ή μέσω του US Mail. Όλες οι αξιώσεις πρέπει είτε να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας διακανονισμού αγωγής κατηγορίας, είτε με σφραγίδα του ταχυδρομείου το αργότερο την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017.

Οι αξιώσεις θα καταβληθούν αφού το δικαστήριο εγκρίνει την πρόταση διακανονισμού με ακρόαση προγραμματισμένη για τις 4 Απριλίου 2018. Όσοι αποδέχονται τον διακανονισμό παραιτούνται από το δικαίωμα να κινήσουν περαιτέρω νομικές ενέργειες κατά της εταιρείας μάρκετινγκ ή των κρουαζιερόπλοιων άμεσα σε σχέση με αυτήν την υπόθεση.

Τα άτομα που επιθυμούν να αντιταχθούν στον προτεινόμενο διακανονισμό μπορούν να υποβάλουν τις σκέψεις τους απευθείας στο δικαστήριο μέσω επιστολής. Στην επιστολή, όσοι από την τάξη πρέπει να προσδιορίσουν τον εαυτό τους και τον αριθμό τηλεφώνου τους, ακολουθούμενο από τη νομική βάση για την κατάθεση αντίρρησης. Η ένσταση πρέπει επίσης να υποβληθεί στη σφραγίδα του ταχυδρομείου το αργότερο στις 3 Νοεμβρίου 2017.

Τέλος, όσοι επιθυμούν να απομακρυνθούν μπορούν να αποκλειστούν εξ ολοκλήρου από την αγωγή. Η ειδοποίηση αποκλεισμού πρέπει να αποσταλεί απευθείας στον διαχειριστή διακανονισμού και να αποσταλεί ταχυδρομικά μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2017.

Εκείνοι που αποκλείονται από την αγωγή θα παραιτηθούν από τα δικαιώματά τους σε διακανονισμό μετρητών, αλλά μπορούν να διεκδικήσουν χωριστή αγωγή εναντίον των επώνυμων εταιρειών.

Οι ταξιδιώτες που έλαβαν κλήσεις ενοχλητικής συμπεριφοράς συμβουλεύονται να ελέγξουν τη δίκη του ιστότοπου για να δουν αν πληρούν τις προϋποθέσεις για διευθέτηση. Η ενασχόληση με τους ρομποτικούς τηλεφωνητές μπορεί να οδηγήσει σε πληρωμή $ 300 το συντομότερο το επόμενο έτος.