Πώς να τρώτε τροφή Street χωρίς να παίρνετε ασθενείς

Πώς να βρείτε Φτηνές και Delicious τρόφιμα οδού που δεν θα σας κάνει να είστε άρρωστος

Μια από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες που θα έχετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας είναι η ευκαιρία να ζήσετε άγνωστα τρόφιμα. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε είναι να επισκεφθείτε τους πάγκους των οδικών τροφίμων και να δοκιμάσετε τις τοπικές επιλογές τροφίμων.

Το φαγητό στο δρόμο μπορεί να είναι φθηνό, νόστιμο και ασφαλές - και συχνά περισσότερο από τα δυτικά εστιατόρια που θα βρείτε στα ταξίδια σας - απλά πρέπει να ξέρετε τι να ψάξετε.

Φάτε όπως κάνουν οι ντόπιοι

Εάν είστε στο κυνήγι για κάποιο νόστιμο δρόμο τρώει τότε πρώτα να κοιτάξει γύρω για να δει πού τρώει οι ντόπιοι.

Εάν υπάρχει ένα τεράστιο πλήθος γύρω από ένα συγκεκριμένο περίπτερο, θα ξέρετε με βεβαιότητα ότι το φαγητό θα είναι υπέροχο. Οι ντόπιοι γνωρίζουν ποιοι πάγκοι είναι ασφαλείς και πού μπορείτε να βρείτε το πιο νόστιμο φαγητό.

Να αποφεύγετε πάντα τους πάγκους χωρίς ουρά και χωρίς πελάτες.

Ελέγξτε το περίπτερο

Κοιτάξτε το διακομιστή που προετοιμάζει το φαγητό. Φορούν γάντια και χρησιμοποιούν λαβίδες ή παίρνουν φαγητό με τα γυμνά χέρια τους; Τα σκεύη και τα πιάτα φαίνονται καθαρά;

Ο έλεγχος για αυτά τα απλά πράγματα θα σας βοηθήσει να καθορίσετε πόσο καθαρό είναι η περιοχή προετοιμασίας.

Επιλέξτε κάπου με γρήγορο κύκλο εργασιών

Η δηλητηρίαση των τροφίμων είναι πολύ πιο πιθανό να συμβεί όταν τα τρόφιμα έχουν αφεθεί έξω στην ύπαιθρο για να κρυώσουν καθώς αυτό ενθαρρύνει την ανάπτυξη βακτηριδίων και προσελκύει μύγες. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους σας προτείνουμε να πάτε στους πολυσύχναστους πάγκους καθώς θα είστε σε θέση να παρακολουθήσετε το φαγητό που μαγειρεύεται γρήγορα και μπροστά σας.

Η ψύξη συχνά δεν υπάρχει με πάγκους τροφίμων δρόμου έτσι θέλετε να βρείτε φαγητό που είναι φρέσκο ​​και σωληνώσεων ζεστό αφού μαγειρευτεί.

Αποφύγετε το νερό

Αν πρόκειται να ταξιδέψετε κάπου όπως η Νοτιοανατολική Ασία ή η Κεντρική Αμερική, όπου το νερό της βρύσης δεν είναι ασφαλές να πιείτε, σίγουρα δεν θέλετε το νερό να μολύνει το φαγητό σας.

Εάν σας παραδώσετε ένα ποτήρι ελεύθερου νερού για να πιείτε με το γεύμα σας, τότε ίσως είναι ασφαλέστερο να το αποφύγετε αν δεν ξέρετε ότι έχει φιλτραριστεί ή καθαριστεί.

Εάν θέλετε να αγοράσετε χυμό φρούτων ή ένα smoothie τότε επιλέξτε την έκδοση χωρίς πάγο αν δεν μπορείτε να δείτε ότι είναι καθαρό φιλτραρισμένο νερό.

Το ίδιο ισχύει και για τα φρούτα - αγοράζετε πάντα φρούτα χωρίς κόκαλα που μπορείτε να ξεφλουδίζετε. Τα αποφλοιωμένα φρούτα καθαρίζονται συχνά και πλένονται με νερό της βρύσης εκ των προτέρων και μπορεί να σας κάνουν να αρρωστήσετε.

Φέρτε τα δικά σας σκεύη και απολυμαντικό

Είναι επίσης μια καλή ιδέα να φέρετε το δικό σας σετ τσαγιού, ή ένα μαχαίρι και ένα πιρούνι, ώστε να γνωρίζετε ότι τα σκεύη έχουν πλυθεί καλά και καθαριστεί. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, μεταφέρετε μερικά αντιβακτηριακά σκουπίδια για να καθαρίσετε τα σκεύη του σκελετού πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Φυσικά, αν σχεδιάζετε να τρώτε με τα χέρια σας, σιγουρευτείτε ότι μεταφέρετε αποστειρωτή για τα χέρια και δώστε τους ένα γρήγορο καθαρισμό πριν το γεύμα σας.

Κάνετε κάποια έρευνα

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να ανακαλύψετε τις καλύτερες επιλογές φαγητού προτού αφήσετε ακόμη και τον ξενώνα σας. Ελέγχοντας στο διαδίκτυο ή σε έναν οδηγό, θα μπορείτε να βρείτε πολλές κριτικές και απόψεις σχετικά με το πού θα βρείτε το καλύτερο προϊόν για το δρόμο για την πόλη στην οποία βρίσκεστε.

Είτε θα ψάχνετε για πίτσα στην Ιταλία, pho στο Βιετνάμ, tagine στο Μαρόκο ή tacos στο Μεξικό, ακολουθήστε αυτούς τους απλούς κανόνες και θα σας εγγυηθεί μια διασκεδαστική και ασφαλής διατροφική εμπειρία.