Μέρη που δεν μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες

Έχει συμβεί σε όλους σχεδόν. Είστε διακοπές, ελπίζοντας να φέρετε στο σπίτι σας μερικές εκπληκτικές φωτογραφίες του ταξιδιού σας. Σε ένα μουσείο, εκκλησία ή ακόμη και σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό, τραβάτε τη φωτογραφική μηχανή σας και τραβάτε μερικές φωτογραφίες. Το επόμενο πράγμα που γνωρίζετε, ένα επίσημα εμφανιζόμενο άτομο ασφάλειας εμφανίζεται και σας ζητά να διαγράψετε τις φωτογραφίες σας ή ακόμα χειρότερα να παραδώσετε την κάρτα μνήμης της φωτογραφικής σας μηχανής. Είναι νόμιμο αυτό;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό εξαρτάται από το πού βρίσκεστε.

Ανεξάρτητα από την τοποθεσία σας, η χώρα υποδοχής πιθανώς απαγορεύει τη φωτογραφία σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σε σημαντικούς χώρους μεταφοράς. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των μουσείων, μπορούν να περιορίσουν τη φωτογραφία, παρόλο που το νόμιμο δικαίωμά τους να κατασχέουν την κάμερά σας αν παραβιάσετε τους κανόνες ποικίλλει ανάλογα με τη χώρα.

Περιορισμοί φωτογραφίας στις Ηνωμένες Πολιτείες

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάθε κράτος έχει τους δικούς του περιορισμούς φωτογραφίας. Οι κρατικοί και τοπικοί κανονισμοί ποικίλλουν, αλλά όλοι οι φωτογράφοι, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, πρέπει να συμμορφώνονται με αυτούς.

Συνήθως επιτρέπεται η φωτογραφία σε δημόσιους χώρους, εκτός εάν χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός που επιτρέπει στον φωτογράφο να τραβήξει φωτογραφίες από ιδιωτικές τοποθεσίες. Για παράδειγμα, μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία σε ένα δημόσιο πάρκο, αλλά δεν μπορείτε να σταθείτε σε αυτό το πάρκο και να χρησιμοποιήσετε έναν τηλεφακό για να τραβήξετε μια φωτογραφία ανθρώπων μέσα στο σπίτι τους.

Τα ιδιωτικά μουσεία, τα εμπορικά κέντρα, τα τουριστικά αξιοθέατα και άλλες επιχειρήσεις ενδέχεται να περιορίσουν τη φωτογραφία όπως τους ευχαριστεί.

Αν παίρνετε φωτογραφίες σε μια βιολογική αγορά, για παράδειγμα, και ο ιδιοκτήτης σας ζητά να σταματήσετε, θα πρέπει να συμμορφωθείτε. Πολλά μουσεία απαγορεύουν τη χρήση τρίποδων και εξειδικευμένου φωτισμού.

Οι φορείς εκμετάλλευσης πιθανών τρομοκρατικών στόχων, όπως το Πεντάγωνο, μπορούν να απαγορεύσουν τη φωτογραφία. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει όχι μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά και φράγματα, σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, ρωτήστε.

Ορισμένα μουσεία, εθνικά πάρκα και τουριστικά αξιοθέατα επιτρέπουν στους επισκέπτες να φωτογραφίζουν μόνο για προσωπική χρήση. Αυτές οι εικόνες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εμπορικούς σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πολιτικές φωτογραφίας σε συγκεκριμένα αξιοθέατα, μπορείτε να καλέσετε ή να στείλετε μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο γραφείο Τύπου ή να συμβουλευτείτε την ενότητα "Πληροφορίες Τύπου" της ιστοσελίδας του αξιοθέατου.

Εάν φωτογραφίζετε ανθρώπους σε δημόσιους χώρους και θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις φωτογραφίες για εμπορικούς σκοπούς, πρέπει να προμηθευτείτε μια υπογεγραμμένη έκδοση μοντέλου από κάθε άτομο που είναι αναγνωρίσιμο σε αυτές τις φωτογραφίες.

Περιορισμοί Φωτογραφίας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η φωτογραφία σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις.

Η λήψη φωτογραφιών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, αεροσκαφών ή πλοίων δεν επιτρέπεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες σε ορισμένες ιδιότητες του Crown, όπως τα ναυπηγεία και οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων. Στην πραγματικότητα, κάθε τόπος που μπορεί να θεωρηθεί χρήσιμος για τους τρομοκράτες είναι εκτός ορίων για τους φωτογράφους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει, για παράδειγμα, σιδηροδρομικούς σταθμούς, σταθμούς πυρηνικής ενέργειας, υπόγειους σταθμούς και εγκαταστάσεις πολιτικής αεροπορίας.

Δεν μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες σε πολλά μέρη λατρείας, ακόμα κι αν είναι και τουριστικοί προορισμοί.

Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν το Αββαείο του Γουέστμινστερ και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στο Ζητήστε άδεια πριν ξεκινήσετε τη λήψη φωτογραφιών.

Όπως και στις ΗΠΑ, ορισμένα τουριστικά αξιοθέατα, όπως τα Royal Parks, η πλατεία του Κοινοβουλίου και η πλατεία Τραφάλγκαρ, μπορούν να φωτογραφηθούν μόνο για προσωπική χρήση.

Πολλά μουσεία και εμπορικά κέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύουν τη φωτογραφία.

Err από την πλευρά της προσοχής κατά τη λήψη φωτογραφιών των ανθρώπων σε δημόσιους χώρους, ειδικά αν είστε φωτογράφηση παιδιά. Ενώ οι φωτογραφίες των ανθρώπων σε δημόσιους χώρους είναι τεχνικά νόμιμες, τα βρετανικά δικαστήρια διαπιστώνουν όλο και περισσότερο ότι τα άτομα που ασκούν ιδιωτική συμπεριφορά, ακόμη και αν η συμπεριφορά αυτή πραγματοποιείται σε δημόσιο χώρο, έχουν το δικαίωμα να μην φωτογραφηθούν.

Άλλοι περιορισμοί φωτογραφίας

Στις περισσότερες χώρες, οι στρατιωτικές βάσεις, τα αεροδρόμια και τα ναυπηγεία είναι εκτός ορίων για τους φωτογράφους.

Σε ορισμένες περιοχές, ενδέχεται να μην φωτογραφίζετε κυβερνητικά κτίρια.

Ορισμένες χώρες, όπως η Ιταλία, περιορίζουν τη φωτογραφία σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και άλλες εγκαταστάσεις μεταφοράς. Άλλες χώρες απαιτούν από εσάς να ζητήσετε άδεια για να φωτογραφίσετε άτομα και / ή να δημοσιεύσετε φωτογραφίες που τραβάτε από ανθρώπους. Το Wikimedia Commons διατηρεί έναν μερικό κατάλογο απαιτήσεων άδειας για τη φωτογραφία ανά χώρα.

Σε χώρες που χωρίζονται σε κράτη ή επαρχίες, όπως ο Καναδάς, η φωτογραφία μπορεί να ρυθμίζεται σε κρατικό ή επαρχιακό επίπεδο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις απαιτήσεις άδειας χρήσης φωτογραφίας για κάθε κράτος ή επαρχία που σκοπεύετε να επισκεφθείτε.

Αναμείνετε να δείτε τα σήματα "No Photography" μέσα στα μουσεία. Εάν δεν το βλέπετε, ρωτήστε για την πολιτική φωτογραφίας του μουσείου πριν βγάλετε τη φωτογραφική μηχανή σας.

Ορισμένα μουσεία έχουν εκχωρήσει δικαιώματα φωτογραφίας σε ορισμένες εταιρείες ή έχουν δανειστεί αντικείμενα για ειδικά εκθέματα και κατά συνέπεια πρέπει να εμποδίζουν τους επισκέπτες να φωτογραφίζουν. Παραδείγματα περιλαμβάνουν το Παρεκκλήσι Σιτιστικών του Μουσείου του Βατικανού στη Ρώμη, το γλυπτό του Μιχαήλ Αγγελο του Δαβίδ στη Galleria dell'Accademia της Φλωρεντίας και η βρετανική μουσική εμπειρία του O2 στο Λονδίνο.

Η κατώτατη γραμμή

Πέρα από τους νομικούς περιορισμούς, θα έπρεπε να επικρατεί η κοινή λογική. Μην φωτογραφίζετε τα παιδιά των άλλων ανθρώπων. Σκεφθείτε δύο φορές πριν φωτογραφήσετε μια στρατιωτική βάση ή ένα διάδρομο. Ρωτήστε πριν πάρετε φωτογραφίες από τους ξένους. η κουλτούρα ή η πίστη τους μπορεί να απαγορεύσει τη δημιουργία εικόνων, ακόμα και ψηφιακών, ανθρώπων.