Τρεις απάτες στο αεροδρόμιο που μπορείτε να αποφύγετε τώρα

Να είσαι σε εγρήγορση όταν προσγειώνεις, καθώς οι καλλιτέχνες απάτης αρρωσταίνουν στην άφιξη

Για πολλούς ταξιδιώτες, το ταξίδι τους αρχίζει και τελειώνει στο αεροδρόμιο - καθιστώντας το ένα άνετο και οικείο μέρος όπου οι φρουροί μπορεί να πέσουν. Με πινακίδες που εκτυπώνονται σε πολλές γλώσσες και οι αστυνομικοί αναρτώνται σε περιοχές υψηλής κυκλοφορίας, πολλοί ταξιδιώτες αισθάνονται ασφαλείς και ασφαλείς ενώ περιμένουν στο αεροδρόμιο.

Ωστόσο, οι ταξιδιώτες δεν είναι οι μόνοι που αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στο αεροδρόμιο. Οι καλλιτέχνες απάτης αισθάνονται επίσης την αίσθηση της ασφάλειας, ενώ επισκέπτονται διαφορετικά σημεία αναχώρησης, αναζητώντας τους ταξιδιώτες που δεν γνωρίζουν το στόχο τους.

Ως αποτέλεσμα, οι καλλιτέχνες smart scam και οι pickpockets έχουν βρει τρόπους να χωρίσουν τους ταξιδιώτες από τα τιμαλφή τους χωρίς να το γνωρίζουν. Όταν ένας ταξιδιώτης αφήνει τη φρουρά τους να παραμείνει για λίγο, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια πορτοφολιών , διαβατηρίων και ακόμη και αποσκευών .

Πριν από την άφιξη, κάθε ταξιδιώτης πρέπει να σιγουρευτεί ότι μένει ασφαλής από πορτοφολάδες και άλλους καλλιτέχνες απάτης. Εδώ είναι τρεις κοινές απάτες που κάθε ταξιδιώτης πρέπει να προσέξει στο αεροδρόμιο.

Οι απάτες στο σημείο ελέγχου του αεροδρομίου έχουν ως αποτέλεσμα απώλειες αποσκευών

Δεν είναι μυστικό ότι η κλοπή των αποσκευών του αεροδρομίου αποτελεί πρόβλημα στα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο. Από τους αδίστακτους αξιωματικούς ασφαλείας που κλέβουν από τις αποσκευές τους , στα αντικείμενα που κλέβονται απευθείας από το καρουζέλ , η κλοπή αποσκευών αποτελεί απειλή για όποιον περνάει από το αεροδρόμιο.

Μια από τις πιο κοινές επιθέσεις εναντίον ταξιδιωτών περιλαμβάνει μια ομάδα κλεφτών που αναζητούν θύματα στο σημείο ελέγχου ασφαλείας. Μάλιστα, όπως μια επίθεση κατά του ποδοπαγίδα, μια απειλή ελέγχου ασφαλείας του αεροδρομίου ξεκινά όταν ένας ταξιδιώτης στέλνει τις αποσκευές του μέσω της μηχανής ακτίνων Χ.

Μόλις περάσει, ένας άλλος ταξιδιώτης θα κόψει συχνά μπροστά από τη γραμμή και σκόπιμα θα απενεργοποιήσει τον ανιχνευτή μετάλλων ή τον ανιχνευτή σώματος. Η προειδοποίηση προκαλεί προσωρινή παύση στη γραμμή, επιτρέποντας σε έναν συνεργό να κλέψει τις αποσκευές στην άλλη πλευρά του σημείου ελέγχου ασφαλείας.

Προκειμένου να αποφευχθεί η θύμα αυτής της απάτης, οι ταξιδιώτες πρέπει να παραμείνουν με τις αποσκευές τους μέχρι να βρεθούν δίπλα στον ανιχνευτή ή τον σαρωτή.

Μόνο τότε θα πρέπει να επιτρέπουν τις αποσκευές να περάσουν από τη μηχανή ακτίνων Χ. Αυτοί σταματούν από το προσωπικό ασφαλείας για να μπορούν να ζητήσουν πρόσθετες προβολές ώστε οι αποσκευές τους να κρατηθούν στο σημείο ελέγχου μέχρι να μπορέσουν να το διεκδικήσουν.

Οι πορτοφολάδες του αεροδρομίου στοχεύουν τους επιβάτες στο καρουζέλ

Όταν μια πτήση φτάνει στον τελικό προορισμό της, οι περισσότεροι ταξιδιώτες συγκεντρώνονται αμέσως γύρω από το καρουζέλ αποσκευών για να ανακτήσουν τις αποσκευές που ελέγχθηκαν. Αν και η κλοπή καρουζέλ είναι ένα πρόβλημα, οι έξυπνοι καλλιτέχνες απάτης εξετάζουν λιγότερο τις αποσκευές και δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στους επιβάτες.

Οι πορτοφολάδες του αεροδρομίου απεργία ως κουρασμένοι και χαζογελανοί επιβάτες συρρέουν γύρω από τα καρουζέλ των αποσκευών που εστιάζουν στις τσάντες και όχι σε άλλους επιβάτες. Όταν οι ταξιδιώτες ρίχνουν την εστίασή τους, οι πορτοφολάδες θα χρησιμοποιήσουν ένα "χτύπημα", όπου φαίνεται να τρέχουν τυχαία σε επιβάτη. Ως αποτέλεσμα, η πορτοφόλι αφήνει με το πορτοφόλι ή τα έγγραφα ενός ταξιδιώτη, αφήνοντας τον ταξιδιώτη να μη γνωρίζει ότι έχει γίνει θύμα μέχρι να είναι πολύ αργά.

Οποιοσδήποτε από τους πολυσύχναστους χώρους, το καλύτερο που μπορούν να κάνουν οι ταξιδιώτες είναι να παραμείνουν σε εγρήγορση για το περιβάλλον τους. Εκείνοι που κρατούν το κεφάλι τους ψηλά και επικεντρώνονται σε εκείνους γύρω τους είναι λιγότερο πιθανό να ξεχωρίζουν ως στόχο.

Το αεροδρόμιο ταξί εξαπατά τα θύματα στους τουρίστες

Μετά από μια ολονύκτια πτήση με κατεύθυνση προς ανατολάς, οι ταξιδιώτες μπορεί να μην έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από το να πάνε κατευθείαν στο ξενοδοχείο τους για κάποια αναπαυτική ανάπαυση και ανάκαμψη με jet lag .

Μετά την εκκαθάριση των τελωνείων και την ανάληψη αποσκευών, το επόμενο βήμα είναι να βρείτε έναν τρόπο να φτάσετε στο ξενοδοχείο. Ενώ ορισμένα ξενοδοχεία προσφέρουν υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο από και προς το αεροδρόμιο, άλλοι χρειάζονται ταξίδια με ταξί - κάτι που αποτελεί έναν εύκολο τρόπο για τους ταξιδιώτες να μπει σε μπελάδες.

Τα περισσότερα αεροδρόμια θα προσφέρουν ένα επίσημο περίπτερο ταξί για άδεια μεταφοράς. Ωστόσο, οι καλλιτέχνες απάτης θα εξακολουθήσουν να προσελκύουν τους ταξιδιώτες απευθείας, προσφέροντας μειωμένες χερσαίες μεταφορές. Το αποτέλεσμα μπορεί να ποικίλλει από την παραμονή σας σε μια μακρά πορεία, να μεταφερθείτε στο λανθασμένο ξενοδοχείο εξ ολοκλήρου.

Οι υπηρεσίες ταξί χωρίς άδεια δεν είναι μόνο παράνομες, αλλά μπορούν να είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Οι ταξιδιώτες που ζητούνται για παράνομη βόλτα θα πρέπει αμέσως να πάνε μακριά και είτε να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες που προσφέρονται από το αεροδρόμιο, είτε να κάνουν κράτηση σε άλλη μορφή χερσαίας μεταφοράς .

Ακόμη και στο αεροδρόμιο, οι καλλιτέχνες απάτης και οι κλέφτες προσπαθούν να επωφεληθούν από τους διεθνείς ταξιδιώτες.

Με τη συνείδηση ​​και την προειδοποίηση για τις καταστάσεις τους, οι ταξιδιώτες μπορούν να βεβαιωθούν ότι μένουν ασφαλείς τόσο στην άφιξη όσο και στην αναχώρηση.