Είναι η Ride Sharing Safer από ένα ταξί;

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι αναβάτες εκτίθενται σε ορισμένο κίνδυνο

Από την άνοδο των εφαρμογών οχημάτων, οι εταιρείες που χρησιμοποιούν τους καθημερινούς αυτοκινητιστές και τα αυτοκίνητά τους ως εναλλακτική λύση για τις μεταφορές εδάφους βρίσκονται στα διασταυρώματα των μέσων ενημέρωσης, του κοινού και των επαγγελματικών οργανώσεων. Ορισμένες από αυτές τις ομάδες ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει αντοχή στην κοινή χρήση των οχημάτων και η χρήση μιας εφαρμογής για να καλέσετε έναν οδηγό μπορεί να θέσει τους αναβάτες σε κίνδυνο εξαιτίας της μειωμένης ρύθμισης και των εικαζόμενων χαλαρών ελέγχων ιστορικού.

Σε μια από τις πιο δημοσιευμένες περιπτώσεις του 2016, ένας οδηγός που συνεργάζεται με την UberX ισχυρίστηκε ότι πήρε τους αναβάτες ενώ ήταν μέσα σε ένα χτύπημα. Σύμφωνα με το CNN, ο οδηγός κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε έξι άτομα, παίρνοντας και απομακρύνοντας τακτικούς επιβάτες UberX χρησιμοποιώντας την υπηρεσία διαμεταφοράς. Οι αντίπαλοι των υπηρεσιών υποστήριζαν γρήγορα ότι οι υπηρεσίες rideshare ενδέχεται να δημιουργήσουν δημόσιο κίνδυνο για τους αναβάτες στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο. Το 2018, ο Uber βρισκόταν στους τίτλους και πάλι - αυτή τη φορά, όταν ένα αυτοκίνητο με αυτοκαταστροφή χτύπησε έναν πεζό, παρόλο που ο οδηγός πίσω από τον τροχό.

Είναι ασφαλής η κοινή χρήση; Πρέπει οι ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν μόνο ταξί; Πριν από την επόμενη βόλτα σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τις προστασίες που παρέχονται στο κοινό από τις δύο υπηρεσίες, τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις σκηνές.

Ιστορικοί έλεγχοι και αδειοδότηση

Πριν από την είσοδο στην υπηρεσία, οι οδηγοί για τις υπηρεσίες rideshare και τα ταξί πρέπει να ολοκληρώσουν έναν έλεγχο ιστορικού.

Ωστόσο, οι δύο ανταγωνιστικές υπηρεσίες διαφέρουν ως προς τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώνονται οι έλεγχοι υποβάθρου και τον τύπο αδειοδότησης που απαιτείται για τη λειτουργία ενός οχήματος.

Σε μια μελέτη που ολοκληρώθηκε από το Ινστιτούτο Cato , διαπιστώθηκε ότι οι έλεγχοι ιστορικού για τους οδηγούς ταξί ποικίλλουν μεταξύ μεγάλων αμερικανικών πόλεων. Στο Σικάγο, ο οδηγός ταξί δεν πρέπει να καταδικαστεί για «βίαιο κακίνο» πέντε χρόνια πριν από την υποβολή της αίτησης.

Στη Φιλαδέλφεια, οι οδηγοί ταξί δεν πρέπει να καταδικαστούν για κακούργημα κατά τα πέντε έτη που προηγούνται της αίτησης και δεν πρέπει να έχουν DUI σε τρία χρόνια. Σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται επίσης λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η Νέα Υόρκη μπορεί να έχει ορισμένους από τους αυστηρότερους περιορισμούς για τους νέους οδηγούς, απαιτώντας από τους οδηγούς όχι μόνο να πληρούν τα πρότυπα υγείας, αλλά και να ακολουθήσουν ένα μάθημα για την αμυντική οδήγηση και να παρακολουθήσουν ένα βίντεο σχετικά με την εμπορία σεξ.

Με τις υπηρεσίες rideshare, οι νέοι οδηγοί χρησιμοποιούν το δικό τους αυτοκίνητο, αλλά πρέπει επίσης να ολοκληρώσουν έναν έλεγχο ιστορικού επίσης. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη του Ινστιτούτου Cato, οι οδηγοί εκκαθαρίζονται είτε από την Hirease είτε από την SterlingBackcheck, η οποία οδηγούς οθόνης για καταδίκες κακούργημα κατά τα τελευταία επτά χρόνια. Επιπλέον, οι οδηγοί πρέπει να επιθεωρήσουν τα οχήματά τους πριν από την είσοδό τους σε υπηρεσία.

Αν και η διαδικασία ελέγχου του ιστορικού δεν περιλαμβάνει τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, το Ινστιτούτο Cato κατέληξε στο συμπέρασμα: "Δεν μπορεί λογικά να υποστηριχθεί ότι ένας οδηγός UberX ή Lyft που έχει εκκαθαριστεί μέσω εμπεριστατωμένου ελέγχου ιστορικού είναι περισσότερο επικίνδυνος για τους επιβάτες από τον οδηγό ταξί στις περισσότερες Τις πιο πολυπληθείς πόλεις της Αμερικής. "

Περιστατικά που αφορούν τους οδηγούς

Παρόλο που είναι εξαιρετικά απίθανο, συμβάντα με οδηγούς μπορεί να συμβούν και με τις υπηρεσίες rideshare και με τα ταξί.

Δυστυχώς, οι τρέχουσες μέθοδοι εντοπισμού εγκλημάτων καθιστούν δύσκολο να προσδιοριστεί με σαφήνεια εάν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος με μία ή την άλλη υπηρεσία.

Ο Σύνδεσμος Ταξιαρχών, Λιμουζινών και Παράτατων Μεταφορών (TPMA) διατηρεί έναν τρέχοντα κατάλογο συμβάντων που αφορούν την ασφάλεια των επιβατών με τη συμμετοχή οδηγών στην ιστοσελίδα τους, με τίτλο: "Ποιος οδηγεί;". rideshare αυτοκίνητα ατυχήματα, μαζί με 22 φερόμενες επιθέσεις από οδηγούς rideshare.

Στο αντίστροφο, οι υποτιθέμενες επιθέσεις έχουν τεκμηριωθεί στα ταξί σε ολόκληρη τη χώρα. Το 2012, η ​​θυγατρική της ABC WJLA-TV αναφέρει μια έκρηξη επτά συλλήψεων στην Ουάσινγκτον, οδήγησε την επιτροπή Taxicab να εκδώσει προειδοποίηση σε γυναίκες αναβάτες για επιθετικούς οδηγούς.

Παρόλο που παρόμοιες καταστάσεις αποδίδονται στα ταξί και στους οδηγούς τους, οι αρχές επιβολής του νόμου δεν τηρούν απαραιτήτως αρχεία για συμβάντα που συμβαίνουν αποκλειστικά σε οχήματα αμαξοστοιχίας ή ταξί.

Σύμφωνα με το άρθρο του 2015 του Ατλαντικού , αρκετές μητροπολιτικές αστυνομικές οργανώσεις δεν εντοπίζουν περιστατικά σε αυτοκίνητα με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα: ταξί, ταξίδια με ταξίδια ή με άλλο τρόπο.

Καταγγελία καταναλωτών και επίλυση

Στην περίπτωση εξυπηρέτησης πελατών, τα ταξί και οι υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων μοιράζονται κοινά προβλήματα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν τους οδηγούς που ταξιδεύουν σε μια μακρύτερη διαδρομή , προκειμένου να επιβαρύνουν τους ναύλους τους, προσπαθώντας να δεχτούν παράνομες μη μετρημένες βόλτες ή επιβάτες που χάνουν προσωπικά αντικείμενα στους οδηγούς ταξί . Παρόλο που οι καταστάσεις αυτές δεν παρέχουν αποδείξεις για ή για λόγους μη ασφαλούς κυκλοφορίας, τόσο οι υπηρεσίες ταξί όσο και οι υπηρεσίες ιππασίας κάνουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε αυτές τις συνήθεις καταστάσεις.

Με τα ταξί, τα χαμένα αντικείμενα μπορούν να αναφερθούν απευθείας στην τοπική αρχή ταξί. Κατά τη συμπλήρωση μιας αναφοράς, βεβαιωθείτε ότι έχετε σημειώσει τον αριθμό του μετάλλου του ταξί, την τοποθεσία απόρριψης και τις σχετικές λεπτομέρειες σχετικά με το ταξί. Επιπλέον, τα τοπικά αστυνομικά τμήματα μπορούν επίσης να εκμεταλλεύονται μια υπηρεσία που έχει χαθεί και βρεθεί και πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Όταν χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία rideshare, αλλάζουν τα πρωτόκολλα. Τόσο ο Uber όσο και ο Lyft έχουν διαφορετικούς πόρους για την κατάθεση ενός χαμένου στοιχείου, που απαιτεί από τους χρήστες να επικοινωνούν με την εταιρεία για να διευκολύνουν την επανένωση με τα αντικείμενα τους. Για άλλη μια φορά, μπορεί να είναι σκόπιμο να επικοινωνήσετε και με την τοπική αστυνομία, καθώς μπορεί να βοηθήσουν στη διευκόλυνση μιας τέτοιας κατάστασης και να βοηθήσουν στην ασφαλή διάδοση της οδήγησης.

Τι γίνεται αν ένας οδηγός κατηγορείται ότι σκόπιμα παίρνει μια μακρύτερη διαδρομή ή οδηγεί ανασφαλείς; Οι αναβάτες ταξί μπορούν να υποβάλουν καταγγελία στην τοπική αυτοδιοίκηση ταξί για επίλυση, συμπεριλαμβανομένης επιστροφής χρημάτων όπου αυτό δικαιολογείται. Οι χρήστες Rideshare μπορούν να υποβάλουν μια καταγγελία με την υπηρεσία που προτιμούν, με διαφορετικά ψηφίσματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η υπηρεσία διαμετακόμισης μπορεί να επιλέξει να χορηγήσει μερική επιστροφή χρημάτων ή πιστώσεις προς μελλοντικές διαδρομές.

Όταν οι αναβάτες χρησιμοποιούν μια υπηρεσία ταξί ή ραντεβού, υφίστανται κάποιο κίνδυνο κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους στο έδαφος. Με την κατανόηση των ενδεχόμενων καθυστερήσεων κάθε υπηρεσίας, οι αναβάτες μπορούν να κάνουν την καλύτερη απόφαση για τα σχέδιά τους, ανεξάρτητα από το πού ταξιδεύουν.