Προστατεύστε τον εαυτό σας από τις Κοινές απάτες στο έδαφος

Αυτές οι τρεις απλές απάτες στο έδαφος μεταφέρουν τους ταξιδιώτες με το λογαριασμό

Ανεξάρτητα από το πού ταξιδεύουν οι ταξιδιώτες στον κόσμο, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να οδηγήθηκαν τουλάχιστον μία φορά από έναν αδίστακτο οδηγό χωρίς να το γνωρίζουν. Πέρα από την απλή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους οι οδηγοί ταξί, οι υπηρεσίες διαμεταφοράς , ή ακόμη και οι λιμουζίνες μπορούν να πάρουν μερικά επιπλέον δολάρια σε εκπληκτικούς τρόπους

Σε όλο τον κόσμο, οι μεταφορές εδάφους αντιπροσωπεύουν ένα από τα πιο κοινά μέρη που οι ταξιδιώτες αναγκάζονται να πληρώσουν επιπλέον.

Όταν οι ταξιδιώτες εμπιστεύονται έναν οδηγό, υπάρχουν πολλοί εύκολοι τρόποι με τους οποίους οι ίδιοι φορείς ναυσιπλοΐας μπορούν να διαχωρίσουν ένα ναύλο από τα χρήματά τους. Όταν χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία εδάφους, σιγουρευτείτε ότι είστε προσεκτικοί σε αυτές τις τρεις κοινές απάτες.

Οι οδηγοί ταξί παίρνουν τη διαδρομή "long haul"

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ταξιδιώτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με μια πόλη να πάρουν ένα ταξί ταξί ή υπηρεσία μοτοσικλέτας οπουδήποτε πρέπει να πάνε. Από τη στιγμή που ένας επισκέπτης μπαίνει και ανακοινώνει τον προορισμό του, οι ίδιοι οδηγοί μπορεί να μην ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν την πιο άμεση διαδρομή. Αυτή η πρακτική ονομάζεται "μακρινή μεταφορά" και είναι μια τεχνική που κάποιοι οδηγοί θα χρησιμοποιήσουν για την τεχνητή αύξηση του ναύλου. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι μόνο ένα διεθνές πρόβλημα. Σύμφωνα με τον Forbes, η "μακρά μεταφορά" ήταν υπεύθυνη για την υπερχρέωση των επιβατών εκατομμυρίων δολαρίων στο Λας Βέγκας.

Πώς να νικήσετε "μακρά μεταφορά:" Πριν φτάσετε στο ταξί σας, φροντίστε να αναζητήσετε τον προορισμό , καθώς και τις πιο αποδοτικές διαδρομές.

Για όσους δεν έχουν διεθνή υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας, φροντίστε να κάνετε λήψη ενός χάρτη προτού εγκαταλείψετε το ξενοδοχείο ή ιδιωτική ιδιοκτησία . Μόλις φτάσετε στο δρόμο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ανακοινώσει τον προβλεπόμενο προορισμό, καθώς και να ζητήσετε την πιο αποτελεσματική διαδρομή. Εκείνοι που υποψιάζονται ότι παίρνουν για "μακρινές αποστάσεις", θα πρέπει να ρωτήσουν τον οδηγό για τη διαδρομή τους.

Τέλος, εάν δεν δίνουν ικανοποιητική απάντηση, πάρτε το όνομα του οδηγού, τον αριθμό της άδειας και τον αριθμό του μετάλλου ταξί και καταθέστε μια καταγγελία στις τοπικές αρχές. Εκείνοι που χρησιμοποιούν μια υπηρεσία διαμεταφοράς προσώπων μπορούν να συλλέξουν τις πληροφορίες από την αντίστοιχη εφαρμογή τους και να υποβάλουν καταγγελία στην εταιρεία μοτοσικλέτας.

Οδηγοί με σπασμένους, κακορρυθμισμένους ή δυσλειτουργικούς μετρητές

Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί ταξιδιώτες όταν πηγαίνουν στο εξωτερικό. Αφού καταγράψουν ένα ταξί ή άλλες μεταφορές εδάφους, ο οδηγός ενημερώνει τους επιβάτες ότι ο μετρητής δεν λειτουργεί σωστά ή ότι είναι εντελώς εκτός λειτουργίας. Είτε ο μετρητής είναι εντελώς αδύνατος, δεν θα εξαντληθεί σωστά κατά την έναρξη της διαδρομής, είτε ο μετρητής λειτουργεί γρήγορα καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Ωστόσο, επειδή ο οδηγός είναι ωραίος, λένε ότι θα διαπραγματευτούν μια "δίκαιη" τιμή με την βόλτα.

Πώς να κτυπήσετε σπασμένα μέτρα: Στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες σε όλο τον κόσμο, η ύπαρξη σπασμένου ή μη λειτουργικού μετρητή είναι παράνομη. Οι οδηγοί που δέχονται ναύλους με σπασμένο μετρητή αναζητούν συχνότερα ένα γρήγορο ταξίδι στην τράπεζα. Εάν ο οδηγός μεταφοράς εδάφους λέει ότι ο μετρητής του είναι σπασμένος, το πιο εύκολο πράγμα είναι να απλώς να μειώσετε την οδήγηση. Εκείνοι που ανησυχούν ότι ο μετρητής τους δεν ήταν μηδενισμένος σωστά ή τρέχει γρήγορα, μπορεί να παρακολουθήσει τα μίλια στο smartphone τους (όπου υπάρχει) και να συγκριθεί με τα αρχεία του οδηγού.

Εάν ο οδηγός αρνείται να συζητήσει την κατάσταση, κρατήστε μια απόδειξη και σημειώστε το όνομα του οδηγού και τον αριθμό της άδειας. Οι έξυπνοι ταξιδιώτες μπορεί να εξακολουθούν να μπορούν να αμφισβητήσουν την χρέωση με την τοπική αρχή ταξί ή την υπηρεσία διαμεταφοράς.

Παράνομοι ναύλοι από παράνομες χερσαίες μεταφορές

Ανάλογα με την πόλη ή τη χώρα, η τακτοποίηση της μεταφοράς εδάφους μπορεί να είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία. Οι καλλιτέχνες απάτης το γνωρίζουν αυτό και μπορεί συχνά να στοχεύουν τους τουρίστες που μεταμφιέζονται ως υπηρεσία ταξί για να κάνουν ένα γρήγορο δολάριο. Ακριβώς επειδή ένας οδηγός σταματά και προσφέρει στους τουρίστες μια βόλτα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν άδεια με την τοπική τους αρχή, ή που λειτουργούν υπό την εξουσία μιας υπηρεσίας αλεξιπτωτισμού. Στη Νέα Υόρκη, αυτές είναι γνωστές ως "παράνομες υπηρεσίες μεταφοράς" ή "τσιγγάνικοι οδηγοί". Ως αποτέλεσμα, οι ταξιδιώτες βάζουν τόσο τα χρήματά τους όσο και την ευημερία τους στη γραμμή όταν μπαίνουν σε παράνομο όχημα εδάφους.

Πώς να νικήσετε τα παράνομα ποτά: Στα πιο κοινά σημεία για να ζητήσετε μεταφορά εδάφους, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων, των ξενοδοχείων και ορισμένων τουριστικών τοποθεσιών, θα υπάρχει συνήθως ένας σταθμός ταξί. Πάντα αρχίζετε με check in στη στάση του ταξί. Εκείνοι που χρησιμοποιούν μια υπηρεσία διαμετακόμισης θα πρέπει να συγκρίνουν τις πληροφορίες που δίνονται από την εφαρμογή rideshare με τον οδηγό που σταματά γι 'αυτούς. Όλες οι εφαρμογές που θα μοιράζονται θα δώσουν το όνομα του οδηγού, καθώς και τη μάρκα, το μοντέλο και την πινακίδα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους.

Εκείνοι που πηγαίνουν κάπου χωρίς σταθμό ταξί μπορούν να ζητήσουν από το τοπικό τουριστικό γραφείο ή το λόμπι για τις νόμιμες υπηρεσίες εδάφους. Πολλά ξενοδοχεία θα χαρούν να παράσχουν τα ονόματα και τους αριθμούς των εξουσιοδοτημένων φορέων ταξί στην πόλη.

Τέλος, αν σταματήσει ένα όχημα που δεν μοιάζει με ένα παραδοσιακό ταξί (όπως ένα μαύρο αυτοκίνητο ή SUV) που δεν έχετε κανονίσει μέσω μιας υπηρεσίας κοινής χρήσης, μην δέχεστε τη διαδρομή. Εάν είναι επίμονες, τότε καλέστε την τοπική αστυνομία και ζητήστε βοήθεια.

Δεν έχει σημασία πού πηγαίνουν οι ταξιδιώτες, η ασφάλεια και η προετοιμασία είναι δύο στοιχεία που πρέπει πάντα να συσκευάζονται. Γνωρίζοντας τα σημάδια των πιο συνηθισμένων απάτες στο έδαφος, οι ταξιδιώτες μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό σας - και το πορτοφόλι τους - από το να σας ταξιδέψουν.