Επιλέγοντας την προτιμώμενη αεροπορική εταιρεία και την αλυσίδα ξενοδοχείων σας

Αν ταξιδεύετε συχνά, είναι έτοιμος να είστε πιστός σε μια συγκεκριμένη μάρκα.

Υπάρχει ένας τόνος αεροπορικών εταιρειών που μπορούν να επιλέξουν από όλο τον κόσμο, και ακόμη μεγαλύτερος αριθμός αλυσίδων ξενοδοχείων. Αν δεν αναμένετε να ταξιδέψετε περισσότερο από μία φορά το χρόνο, είναι λογικό να κάνετε κράτηση για τις πτήσεις και τα δωμάτια του ξενοδοχείου που είναι πιο βολικά και οικονομικά αποδοτικά, αλλά εάν πετάτε πολλές φορές το χρόνο και αναμένετε να φέρετε χιλιάδες μίλια και κερδίζουν την ελίτ, είναι έμπιστος σε μια συγκεκριμένη μάρκα.

Ευκολία

Η πρώτη σας προτεραιότητα κατά την επιλογή αεροπορικής εταιρείας ή αλυσίδας ξενοδοχείων πρέπει να είναι η τοποθεσία. Παρέχει η αεροπορική εταιρεία απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο του σπιτιού σας σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο; Και για τα ξενοδοχεία, θα βρείτε ιδιότητες μέλους στις πόλεις που ταξιδεύετε στα περισσότερα; Ανάλογα με το πού ζείτε και πού ταξιδεύετε, οι επιλογές θα διαφέρουν σημαντικά.

Οι αεροπορικές εταιρείες εκτελούν πτήσεις από πόλεις πλημμυρών. Αυτά είναι συνήθως μεγάλα κέντρα πληθυσμού, αλλά είναι επίσης τοποθετημένα για ιδανικές ωκεάνιες διαβάσεις. Πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Σικάγο και η Ουάσιγκτον είναι βασικοί κόμβοι για τις αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν πτήσεις προς την Ευρώπη, ενώ το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και το Ντένβερ προσφέρουν τον μεγαλύτερο αριθμό πτήσεων από την περιοχή του Ειρηνικού. Ωστόσο, οι αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να έχουν πολλαπλούς κόμβους και τα ταξίδια μεταξύ τους είναι συχνά πολύ εύκολη, με δεκάδες πτήσεις διαθέσιμες κάθε μέρα.

Πείτε ότι έχετε έδρα στη Νέα Υόρκη, αλλά ταξιδεύετε σε Ασία και Ευρώπη σε τακτική βάση.

Οι Αμερικανικές Αερογραμμές, η Delta και η United έχουν πλήμνη στην περιοχή της Νέας Υόρκης, στο αεροδρόμιο JFK και το αεροδρόμιο του Newark. Θα βρείτε μη απευθείας σύνδεση πτήσεις σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και σε άλλες στην Ασία, αλλά εάν χρειάζεται να επιστρέψετε σε άλλους προορισμούς σε αυτές τις ηπείρους, η πρόσβαση σε έναν από τους άλλους κόμβους των αεροπορικών εταιρειών στις ΗΠΑ δεν θα πρέπει να είναι δύσκολη.

Αυτοί οι μεταφορείς είναι επίσης ιδανικοί για εγχώρια ταξίδια από τη Νέα Υόρκη, αν και η United προσφέρει τον μεγαλύτερο αριθμό προορισμών χωρίς στάση από τη Νέα Υόρκη, έξω από το κέντρο της στο Newark.

Αν έχετε έδρα στη Φιλαδέλφεια, ωστόσο, η American Airlines είναι ίσως το καλύτερο σας στοίχημα. Μετά τη συγχώνευση με την US Airways, ο Αμερικανός σήμερα εκμεταλλεύεται την πλειονότητα των πτήσεων που φεύγουν από τη Φιλαδέλφεια, συμπεριλαμβανομένων των μη απευθείας πτήσεων σε πόλεις όπως το Λονδίνο, η Ρώμη και το Τελ Αβίβ. Εν τω μεταξύ, αν ζείτε στην Ατλάντα, η Delta θα πρέπει πιθανώς να είναι η προτιμώμενη αεροπορική σας εταιρεία, δεδομένου ότι θα έχετε πρόσβαση σε αεροπορικές πτήσεις χωρίς περιορισμούς σε πόλεις όπως το Τόκιο και το Γιοχάνεσμπουργκ.

Για τα ξενοδοχεία, περιηγηθείτε στις μεγάλες αλυσίδες για να δείτε αν προσφέρουν ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας σε πόλεις που συχνάζουν. Το Hilton και το Marriott είναι δύο από τις μεγαλύτερες πολυτελείς αλυσίδες παγκοσμίως, ακολουθούμενες από Starwood και Hyatt. Αν περιορίζετε τις διαμονές σας σε αυτές τις συγκεκριμένες αλυσίδες ξενοδοχείων, μπορείτε να κερδίσετε εκλεκτά προνόμια όπως αναβαθμίσεις δωματίων, δωρεάν WiFi και καθημερινό ευρωπαϊκό πρωινό, μαζί με μειωμένες τιμές, πόντους μπόνους και αυξημένη διαθεσιμότητα δωματίων.

Τιμή

Αν πληρώνετε για το δικό σας ταξίδι, η τιμή μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος παράγοντας από την ευκολία. Για ταξίδια που σχετίζονται με την εργασία, είναι λογικό να ξοδεύετε περισσότερα χρήματα για να πάρετε μια πτήση χωρίς στάση, προκειμένου να μεγιστοποιήσετε την παραγωγικότητά σας και να ελαχιστοποιήσετε το χρόνο μεταφοράς.

Ωστόσο, οι ταξιδιώτες αναψυχής είναι συχνά πρόθυμοι να προσθέσουν πολλαπλές συνδέσεις για να σώσουν, με δρομολόγια μιας και δύο στάσεων που συχνά εξοικονομούν εκατοντάδες δολάρια, ιδιαίτερα σε διεθνείς διαδρομές.

Ενώ οι αεροπορικές εταιρείες συνήθως προσφέρουν πτήσεις με ανταγωνιστικές τιμές, προσφέροντας πολύ παρόμοιους ναύλους σε όμοιες διαδρομές, οι τιμές του ξενοδοχείου μπορεί να ποικίλλουν δραματικά, καθιστώντας μια ιδιοκτησία σαφή νικητή όσον αφορά την τιμή. Οι ταξιδιώτες είναι πολύ ευαίσθητοι στις τιμές όταν πρόκειται για ξενοδοχεία, ακόμη και όταν ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους και για παρατεταμένες διαμονές, ίσως είναι πιο λογικό να κλείσετε δωμάτιο με χαμηλότερες τιμές, ακόμη και αν αυτό σημαίνει την απώλεια ελίτ-επιλεξιμότητας διανυκτερεύσεων και άλλων προνομίων. Για να υπολογίσετε ποιο ξενοδοχείο είναι καλύτερο, αφαιρέστε την αντιληπτή αξία των περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνονται στο νυχτερινό επιτόκιο, οπότε αν ένα ξενοδοχείο Hyatt είναι $ 20 φθηνότερο, αλλά γνωρίζετε ότι θα έχετε δωρεάν internet και πρωινό σε ένα Westin, αν είναι πιο λογικό να κάνετε κράτηση το τελευταίο.

Ευκαιρίες εξαργύρωσης

Είστε εδώ για να μάθετε για τα ελεύθερα ταξίδια, έτσι οι ευκαιρίες εξαργύρωσης είναι σαφώς μια προτεραιότητα. Οι αεροπορικές εταιρείες και τα ξενοδοχεία ανταγωνίζονται στην τιμή, αλλά πρέπει επίσης να ανταγωνιστούν σε προνόμια, επομένως τα ποσοστά επιβράβευσης για νύχτες και πτήσεις είναι συχνά συγκρίσιμα μεταξύ παρόμοιων προϊόντων. Μόλις εντοπίσετε μια αεροπορική εταιρεία ή ένα ξενοδοχείο που λειτουργεί καλύτερα για εσάς βάσει των παραπάνω κριτηρίων, είναι σημαντικό να τηρείτε αυτό, κράτηση ταξιδιού που κερδίζει πίστωση σε αυτό το πρόγραμμα. Τα σημεία μπορούν συχνά να μεταφερθούν μεταξύ αεροπορικών εταιρειών και ξενοδοχείων, αλλά δεν μπορούν ποτέ να μεταφερθούν από μια αεροπορική εταιρεία σε άλλη ή μεταξύ ενός ζεύγους ξενοδοχειακών αλυσίδων, εκτός αν είστε πρόθυμοι να πάρετε ένα μεγάλο χτύπημα κάνοντας μεταφορές μέσω Points.com.

Περάστε χρόνο για να ερευνήσετε όχι μόνο τις πτήσεις και τα δωμάτια του ξενοδοχείου που μπορείτε να κάνετε κράτηση με μετρητά, αλλά και πώς θα μπορείτε να περάσετε τους πόντους που κερδίζετε. Μόλις εντοπίσετε μια αεροπορική εταιρεία και την αλυσίδα ξενοδοχείων, θα πρέπει επίσης να εγγραφείτε για μια επώνυμη πιστωτική κάρτα, επιτρέποντάς σας να κερδίσετε επιπλέον μίλια και πόντους όταν πληρώνετε για πτήσεις και δωμάτια ξενοδοχείων. Όταν πληρώνετε με πιστωτική κάρτα Hyatt, για παράδειγμα, θα κερδίζετε έως και πέντε βαθμούς ανά δολάριο που ξοδεύετε στα ξενοδοχεία Hyatt. Παρομοίως, οι αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν μίλια μπόνους όταν κάνετε κράτηση μιας πτήσης με την δική τους επώνυμη κάρτα.