Χρήματα στη Γερμανία

ΑΤΜ, πιστωτικές κάρτες και γερμανικές τράπεζες

Στη Γερμανία, το "μετρητά είναι βασιλιάς" είναι κάτι περισσότερο από ένα ρητό. Είναι ο τρόπος ζωής.

Αναμείνετε να είστε πολύ εξοικειωμένοι με τα ΑΤΜ και τα ευρώ καθώς ταξιδεύετε μέσα από αυτή τη συναρπαστική χώρα . Αυτή η επισκόπηση θα σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στα θέματα χρημάτων στη Γερμανία.

Το ευρώ

Από το 2002, το επίσημο νόμισμα της Γερμανίας είναι το ευρώ (προφέρεται στη γερμανική γλώσσα όπως η σειρά OY). Είναι μεταξύ 19 χωρών της Ευρωζώνης που χρησιμοποιούν αυτό το νόμισμα.

Το σύμβολο είναι € και δημιουργήθηκε από έναν Γερμανό, Arthur Eisenmenger. Ο κωδικός είναι EUR.

Το ευρώ διαιρείται σε 100 σεντ και εκδίδεται σε € 2, € 1, 50c, 20c, 10c, 5c, 2c και σε μικρές ονομαστικές αξίες 1c. Τα τραπεζογραμμάτια εκδίδονται σε € 500, € 200, € 100, € 50, € 20, € 10 και € 5 κυριαρχίας. Τα νομίσματα παρουσιάζουν σχέδια από κάθε χώρα-μέλος και τα τραπεζογραμμάτια παρουσιάζουν συνήθως γοητευτικές ευρωπαϊκές πόρτες, παράθυρα και γέφυρες καθώς και έναν χάρτη της Ευρώπης.

Για να μάθετε την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία, μεταβείτε στη διεύθυνση www.xe.com.

ΑΤΜ στη Γερμανία

Ο γρηγορότερος, ευκολότερος και συνήθως φθηνότερος τρόπος ανταλλαγής χρημάτων είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ATM που ονομάζεται Geldautomat στα γερμανικά. Είναι πανταχού παρόν στις γερμανικές πόλεις και είναι προσβάσιμες 24 ώρες το 24ωρο. Είναι παρόντες σε σταθμούς UBahn, μπακάλικα , αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα, εμπορικούς δρόμους , σιδηροδρομικό σταθμό κ.λπ. Έχουν σχεδόν πάντα μια επιλογή γλώσσας ώστε να μπορείτε να χειρίζεστε το μηχάνημα στη μητρική σας γλώσσα.

Πριν αναχωρήσετε, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον τετραψήφιο αριθμό PIN. Ζητήστε επίσης από την τράπεζά σας εάν πρέπει να καταβάλετε μια χρέωση για διεθνείς αναλήψεις και πόσο μπορείτε να κάνετε ανάληψη καθημερινά.

Η τράπεζά σας μπορεί να έχει μια τράπεζα συνεργατών στη Γερμανία, η οποία μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα (για παράδειγμα, η Deutsche Bank και η Bank of America). Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να ενημερώσετε την τράπεζά σας για τις κινήσεις σας, ώστε οι ξένες αποσύρσεις να μην εγείρουν υποψίες.

Χρησιμοποιήστε αυτόν τον ιστότοπο για να βρείτε ένα ΑΤΜ κοντά σας.

Ανταλλαγή χρημάτων στη Γερμανία

Μπορείτε να ανταλλάξετε τα ξένα νομίσματα και τις ταξιδιωτικές επιταγές σας σε γερμανικές τράπεζες ή γραφεία ανταλλαγής (που ονομάζονται Wechselstube ή Geldwechsel στα γερμανικά).

Δεν είναι τόσο συνηθισμένες όσο ήταν κάποτε, αλλά μπορούν ακόμα να βρεθούν σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και ακόμη και μεγάλα ξενοδοχεία.

Μπορείτε επίσης να λάβετε υπόψη τις υπηρεσίες online όπως PayPal, Transferwise, World First, Xoom κ.λπ. Συχνά παρουσιάζουν καλύτερα ποσοστά σε αυτήν την ψηφιακή εποχή.

Πιστωτικές κάρτες και την τραπεζική κάρτα της ΕΚ στη Γερμανία

Σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, οι περισσότεροι Γερμανοί προτιμούν να πληρώνουν μετρητά και πολλά καταστήματα και καφετέριες δε δέχονται κάρτες, ειδικά σε μικρότερες γερμανικές πόλεις. Εκτιμάται ότι το 80% όλων των συναλλαγών στη Γερμανία είναι σε μετρητά. Η σημασία των μετρητών δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Πριν εισέλθετε σε καταστήματα ή εστιατόρια, ελέγξτε τις πόρτες - συχνά εμφανίζουν αυτοκόλλητα που δείχνουν ποιες κάρτες γίνονται δεκτές.

Επίσης, σημειώστε ότι οι τραπεζικές κάρτες στη Γερμανία λειτουργούν λίγο διαφορετικά από ό, τι στις ΗΠΑ. Οι τραπεζικές κάρτες της ΕΚ αποτελούν τον κανόνα και λειτουργούν σαν χρεωστική κάρτα των ΗΠΑ, καθώς συνδέονται με τον τρέχοντα λογαριασμό σας. Διαθέτουν μια μαγνητική ταινία στο πίσω μέρος της κάρτας με ένα τσιπ στο μπροστινό μέρος. Πολλές κάρτες των ΗΠΑ έχουν τώρα αυτά τα χαρακτηριστικά, όπως είναι απαραίτητα για χρήση στην Ευρώπη. Ενημερωθείτε στην τράπεζά σας εάν δεν είστε σίγουροι για τις λειτουργίες της κάρτας σας.

Η Visa και η MasterCard γίνονται συνήθως αποδεκτές στη Γερμανία - αλλά όχι παντού. (American Express σε ακόμη μικρότερη έκταση.) Οι πιστωτικές κάρτες ( Kreditkarte ) είναι λιγότερο συχνές και η ανάληψη χρημάτων με την πιστωτική σας κάρτα σε ένα ΑΤΜ (πρέπει να γνωρίζετε τον αριθμό PIN σας) μπορεί να οδηγήσει σε υψηλές αμοιβές.

Γερμανικές τράπεζες

Οι γερμανικές τράπεζες είναι συνήθως ανοιχτές από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8:30 έως τις 17:00. Σε μικρές πόλεις, μπορεί να κλείσουν νωρίτερα ή στο μεσημεριανό γεύμα. Είναι επίσης κλειστά το Σαββατοκύριακο, αλλά οι μηχανές ATM είναι προσβάσιμες όλη την ημέρα, καθημερινά.

Οι υπάλληλοι της τράπεζας συχνά αισθάνονται άνετα στα αγγλικά, αλλά είναι έτοιμοι να βρουν το δρόμο σας με όρους όπως το Girokonto / Sparkonto (check / savings account) και το Kasse (ταμείο). Το άνοιγμα ενός λογαριασμού μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, καθώς ορισμένες τράπεζες δεν προσφέρουν πληροφορίες αγγλικής γλώσσας και απαιτούν κάποια ευχέρεια ή απλώς αρνούνται τους αλλοδαπούς να ανοίξουν λογαριασμούς. Σε γενικές γραμμές, για να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό στη Γερμανία χρειάζεστε:

Σημειώστε ότι οι έλεγχοι δεν χρησιμοποιούνται στη Γερμανία. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιούν απευθείας μεταφορές γνωστές ως Überweisung .

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι πληρώνουν το ενοίκιο τους, λαμβάνουν τα κέρδη τους και κάνουν τα πάντα από μικρές έως μεγάλες αγορές.