Ώρες αγορών στη Γερμανία

Πότε να ψωνίσετε στη Γερμανία

Αναρωτιέστε πόσο καιρό είναι ανοιχτά τα γερμανικά καταστήματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας; Ή αν μπορείτε να αγοράσετε παντοπωλεία (Lebensmittel) την Κυριακή; Η σύντομη απάντηση είναι "όχι τόσο μακριά όσο οι ΗΠΑ" και "όχι". Οι ώρες λειτουργίας στη Γερμανία είναι από τις πιο περιοριστικές στην Ευρώπη. Αναγνωρίστε ότι αυτό δεν είναι και η ευκολία για να αποφύγετε τη χειρότερη απογοήτευση.

Ωστόσο, όλα δεν χάνονται. Η μακρά απάντηση και οι χρήσιμες συμβουλές για το τι να περιμένετε όταν πηγαίνετε να ψωνίσετε στη Γερμανία ακολουθούν παρακάτω.

Παρακαλώ σημειώστε : Οι ακόλουθες ώρες λειτουργίας ( Öffnungszeiten ) ισχύουν εν γένει, αλλά μπορεί να διαφέρουν από κατάστημα σε κατάστημα. καταστήματα σε μικρότερες πόλεις κοντά νωρίτερα από ένα εμπορικό κέντρο στο Μόναχο ή το Βερολίνο.

Τι να περιμένετε όταν ψώνια Grocery στη Γερμανία

Οι αγορές στη Γερμανία είναι συνήθως αρκετά μοντέρνες. Ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν αγορές στις πλατείες της παλιάς πόλης, οι περισσότεροι κάνουν το μεγαλύτερο μέρος των αγορών τους σε μεγάλες αλυσίδες τροφίμων. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά καταστήματα για να επιλέξετε από:

Ώρες λειτουργίας για καταστήματα, αρτοποιεία και τράπεζες στη Γερμανία

Γερμανικά καταστήματα:
Δευτ. Από 10:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.
Ο ήλιος έκλεισε

Γερμανικά σουπερμάρκετ και καταστήματα:
Δευ-Παρ 8:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Σάβ 8:00 π.μ. - 8:00 μ.μ. (μικρότερα σούπερ μάρκετ κοντά μεταξύ 6 και 8 μ.μ.)
Ο ήλιος έκλεισε
Τα καταστήματα σε μικρότερες πόλεις ενδέχεται να κλείσουν για 1ωρο μεσημεριανό διάλειμμα (συνήθως μεταξύ μεσημέρι και 1 μ.μ.).

Γερμανικά αρτοποιεία:
Δευ - Σαβ 7:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.
Κυρ 7:00 π.μ. - 12:00 μ.μ.

Γερμανικές τράπεζες :
Δευ - Παρ 8:30 π.μ. - 4 μ.μ. Τα διαθέσιμα μηχανήματα είναι διαθέσιμα όλο το 24ωρο
Σαβ / Κυρ κλειστό

Αγορές τις Κυριακές

Σε γενικές γραμμές, τα γερμανικά καταστήματα έκλεισαν τις Κυριακές . Εξαιρέσεις είναι τα αρτοποιεία, τα καταστήματα στα βενζινάδικα (ανοιχτά όλο το 24ωρο) ή τα μπακάλικα στους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Σε μεγαλύτερες πόλεις όπως το Βερολίνο, προσέξτε για μικρά καταστήματα που ονομάζονται Spätkauf ή Späti . Οι ώρες λειτουργίας ποικίλλουν, αλλά είναι συνήθως ανοιχτές τουλάχιστον μέχρι τις 11:00 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας (πολύ αργότερα) και τις Κυριακές.

Μια άλλη εξαίρεση είναι η Verkaufsoffener Sonntag (αγορές τις Κυριακές). Αυτό συμβαίνει όταν τα μεγαλύτερα καταστήματα τροφίμων έχουν ειδικές ώρες λειτουργίας σε συγκεκριμένες Κυριακές. Αυτά συχνά πέφτουν πριν από τα Χριστούγεννα και τις ημέρες που οδηγούν μέχρι τις αργίες.

Χριστούγεννα, Πάσχα , δημόσιες αργίες στη Γερμανία

Όλα τα καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ και οι τράπεζες είναι κλειστά κατά τις γερμανικές δημόσιες αργίες όπως το Πάσχα και τα Χριστούγεννα. Είναι ακόμα κλειστά τις ημέρες που περιβάλλουν τις διακοπές, κάνοντας μια ιδιαίτερη πρόκληση για τα βασικά αναψυκτικά μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ( Silvester ). Είναι, ωστόσο, μια μεγάλη δικαιολογία για φαγητό κατά τη διάρκεια αυτής της εορταστικής περιόδου, καθώς πολλά εστιατόρια παραμένουν ανοιχτά, αναγνωρίζοντας το δυναμικό κέρδους.

Τα μουσεία και τα άλλα αξιοθέατα έχουν ειδικές ώρες λειτουργίας, ενώ τα τρένα και τα λεωφορεία εκτελούνται σε περιορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Ελέγξτε τους ιστότοπους προτού αναχωρήσετε και φροντίστε να προγραμματίσετε το μέλλον.