Περπάτημα Waitakere: Σύντομα και εύκολα μονοπάτια

Το Waitakere Ranges είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για περπάτημα σε ολόκληρη την περιοχή του Ώκλαντ . Τα 16.000 εκτάρια που αποτελούν το Περιφερειακό Πάρκο Waitakere Ranges γεμίζουν με ίχνη όλων των ειδών. Όντας απότομες και βαριά δασωμένες, μεγάλο μέρος του εδάφους είναι απότομο, περιλαμβάνει ρεύματα ή διαβάσεις ποταμών και μπορεί να διαρκέσει από αρκετές ώρες έως αρκετές ημέρες για να ολοκληρωθεί.

Παρ 'όλα αυτά, αν δεν αισθάνεστε πολύ ενεργητικός ή δεν έχετε πολύ χρόνο, μπορείτε ακόμα να γνωρίσετε την ομορφιά της περιοχής.

Εδώ είναι μερικές από τις μικρότερες βόλτες που είναι τόσο εύκολη και πολύ ευχάριστη.

Ώκλαντ (Διάρκεια: 1 ώρα)

Πρόκειται για έναν κοντινό περίπατο που σας μεταφέρει σε μερικά από τα ωραιότερα παραδείγματα των εγχώριων δέντρων (ιδιαίτερα τα είδη του είδους, του κατούρι και του kahikitea) σε ολόκληρη την περιοχή Waitakere. Το τεράστιο μέγεθος ορισμένων από αυτά τα δέντρα δίνει μια καλή ένδειξη για το πόσο από το δάσος πρέπει να υπήρχε πριν από την καταστροφική κοπή ξυλείας από τους Ευρωπαίους αποίκους τον δέκατο ένατο αιώνα.

Άλλα σημαντικά σημεία της διαδρομής περιλαμβάνουν αρκετές διασταυρώσεις ροών (όλα με γέφυρες) και μερικές ωραίες καταρράκτες. Θα ακούσετε επίσης tuis και kereru στα δέντρα.

Το ίχνος είναι ως επί το πλείστον επίπεδο με βάση χαλικιού. Μπορεί να πάρει λίγο λάσπη σε μέρη ανάλογα με την εποχή του χρόνου, αλλά αυτό είναι σίγουρα ένας από τους πιο προσιτούς περιπάτους στο πάρκο. Αν σας αρέσει ένας γύρος γκολφ, η γειτονική γέφυρα του γκολφ Waitakere Golf Club πρέπει να βρίσκεται σε μία από τις ωραιότερες τοποθεσίες του Ώκλαντ, που περιβάλλεται από όλες τις πλευρές από λόφους που καλύπτονται από βουνά.

Να φτάσετε εκεί : Το Auckland City Walk είναι στο τέλος της οδού Falls. Από το Scenic Drive ακολουθήστε τις πινακίδες προς την παραλία του Bethell μετατρέποντας την οδό Te Henga. Το Falls Road βρίσκεται σε μικρή απόσταση στα αριστερά. Πάρκο το αυτοκίνητό σας στο πάρκινγκ στο τέλος του δρόμου.

Kitekite Track (Διάρκεια: 1 ώρα, 1 ½ ώρες εάν συμπεριλαμβάνεται το Winstone και το Home Tracks)

Πρόκειται για μια όμορφη βόλτα αν θέλετε να κολυμπήσετε κάτω από έναν καταρράκτη.

Το πρώτο μέρος του ταξιδιού περνά μέσα από μερικά ωραία σκέλη του εγγενή θάμνους και ακολουθεί τον ποταμό στους καταρράκτες Kitekite με σαράντα μέτρα. Υπάρχει ένα κομμάτι από μια αναρρίχηση κάτω από τις πτώσεις οι ίδιοι αλλά αλλιώς, η κλίση είναι πολύ εύκολο.

Στη βάση των πτώσεων, η πισίνα είναι μικρή και αρκετά ρηχή για ασφαλή κολύμβηση. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δροσιστείτε σε μια ζεστή μέρα.

Από εδώ έχετε τη δυνατότητα να συνεχίσετε για μικρή απόσταση και στη συνέχεια να βγείτε προς τα πίσω για να ακολουθήσετε τα βήματά σας. Εναλλακτικά, το κομμάτι συνεχίζει και συνδέεται με τις διαδρομές Winstone και Home σε μια μεγαλύτερη διαδρομή πίσω στο πάρκινγκ.

Το έδαφος είναι πολύ πιο απότομο και μπορεί να είναι μάλλον λασπώδες σε μέρη (συνιστώνται ανθεκτικές μπότες). Ωστόσο, αξίζει τον κόπο.

Σύντομα σε αυτό το κομμάτι του μονοπατιού το μονοπάτι ανεβαίνει απότομα και βγαίνει στην κορυφή των Καταρράκτες του Kitekite. Οι πισίνες εδώ είναι μια απόλαυση. Θα είστε πιθανώς μόνοι, γι 'αυτό είναι ένα υπέροχο σημείο για μια βουτιά. Η πισίνα που φτάνει στην άκρη των πτώσεων περιέχει πολύ αργό νερό και δίνει μια καταπληκτική θέα κάτω από την κοιλάδα. Αυτό θα έπρεπε να είναι μία από τις καλύτερες πισίνες ατελείωτου που θα συναντήσετε ποτέ!

Να πάτε εκεί : Πάρτε το δρόμο προς Piha. Λίγο πριν τη γέφυρα στο κάτω μέρος του λόφου, θα δείτε το Glen Esk Road στα δεξιά.

Ο περίπατος ξεκινάει από το πάρκινγκ στο τέλος αυτού του δρόμου.

Φυσικό μονοπάτι Αρατάκη (Διάρκεια: 45 λεπτά)

Αυτό ξεκινά από το κέντρο επισκεπτών του Arataki στο Scenic Drive. Μια σύντομη σήραγγα κάτω από το δρόμο οδηγεί σε μια σειρά βρόχων κομμάτια, μερικά από τα οποία είναι αρκετά απότομα σε μέρη. Υπάρχει ένας πολύ ενδιαφέρουσα Βρόχος Αναγνώρισης Φυτών που περιέχει παραδείγματα πολλών δένδρων και φυτών της Νέας Ζηλανδίας , όλα τα οποία έχουν επισημανθεί και εξηγηθεί. Στην κορυφή της βόλτας, υπάρχει ένα υπέροχο άλσος από μεγάλα δέντρα καούρι, αξίζει τον κόπο να δείτε.