Οδήγηση Εκδρομές της Νέας Ζηλανδίας: Όκλαντ στον κόλπο των Νήσων

Χαρακτηριστικά του Drive μεταξύ Auckland και Bay of Islands, Βόρεια Νησί

Η πλειοψηφία των επισκεπτών στη Νέα Ζηλανδία δίνουν την περιοχή βόρεια του Ώκλαντ. μετά την άφιξή τους στη χώρα στο Ώκλαντ θα τείνουν να κατευθύνονται προς τα νότια προς το Ροτόρουα και στη συνέχεια προς το Νότιο Νησί . Ωστόσο, είναι πολύ κρίμα γιατί το Northland , το βορειότερο τμήμα της Νέας Ζηλανδίας, είναι μία από τις πιο όμορφες και ιστορικές περιοχές της χώρας. Έχει επίσης ένα από τα καλύτερα κλίματα στη χώρα και μπορεί να είναι ευχάριστα ζεστό ακόμη και το χειμώνα.

Ο πιο γνωστός προορισμός στο Northland είναι ο κόλπος των νησιών. Ωστόσο, στο ταξίδι εκεί από το Ώκλαντ, υπάρχουν πολλά σημεία ενδιαφέροντος κατά μήκος του δρόμου, καθώς και άλλες περιηγήσεις οδήγησης .

Το Όκλαντ και το Βορρά

Καθώς ταξιδεύετε κατά μήκος του βόρειου αυτοκινητοδρόμου, ο πρώτος οικισμός βόρεια του Ώκλαντ είναι η παραλιακή πόλη του Orewa . Αυτό απαιτεί μια μικρή παράκαμψη από τον αυτοκινητόδρομο, αλλά αξίζει τον κόπο. Διαθέτει μια από τις καλύτερες παραλίες στην περιοχή του Auckland και διαθέτει μερικά εξαιρετικά καφέ (συνιστάται ιδιαίτερα η Cottage Walnut Cottage στο βόρειο άκρο της παραλίας).

Εάν δεν σταματήσετε στο Orewa, να γνωρίζετε ότι η έκταση του αυτοκινητόδρομου από την έξοδο του Orewa βόρεια είναι ένας δρόμος με διόδια. Η εναλλακτική λύση είναι η παράκτια διαδρομή που διέρχεται από τις Waiwera και Wenderholm. Αν και ελαφρώς μακρύτερος είναι πολύ όμορφος οδηγός.

Warkworth και προσεγγίσεις

Ο αυτοκινητόδρομος τελειώνει μόνο στα νότια του Puhoi. Πρόκειται για ένα μικρό οικισμό με μια συναρπαστική ιστορία της Βοημίας. υπάρχει μια μικρή εκκλησία και μουσείο και μια σειρά από μικρές καφετέριες.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε μερικά νόστιμα μέλια της Νέας Ζηλανδίας, το κέντρο μέλιτος ακριβώς στα νότια του Warkworth αξίζει μια στάση. Μια μεγάλη ποικιλία από μέλια είναι διαθέσιμη για γευσιγνωσία και αγορά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατασκευάζονται από τέτοια εγγενή λουλούδια όπως rata, rimu, manuka και pohutukawa . Υπάρχει επίσης κατάστημα δώρων με προϊόντα με μέλι και καφετέρια.

Το ίδιο το Warkworth είναι μια μικρή πόλη εξυπηρέτησης με πολλά καφέ και καταστήματα. Είναι η πύλη στην περιοχή Matakana, η οποία έχει γίνει ένα δημοφιλές καταφύγιο για το Aucklanders. Εκτός από τις πολλές όμορφες παραλίες, αυτό έχει γίνει αρκετά σημείο για αμπελώνες. Υπάρχουν πολλά εξαιρετικά βραβευμένα οινοποιεία, όπως ονόματα όπως Ransom, Flight Heron και Providence.

Wellsford, Kaiwaka και Mangawhai

Ο κεντρικός δρόμος περνάει ευθεία μέσα από το κέντρο του Wellsford, από μόνη της μια μάλλον ασήμαντη μικρή πόλη. Λίγο πιο πέρα ​​είναι η Kaiwaka, η οποία έχει λίγο περισσότερη γοητεία (συμπεριλαμβανομένου ενός funky καφέ που ονομάζεται Cafe Utopia και ένα σημάδι που λέει "Το τελευταίο τυρί για μίλια"). Ακριβώς παρελθόν Kaiwaka είναι μια καμπή προς τα δεξιά στο Mangawhai. Αν και αρκετά παράκαμψη, αυτό είναι ένα υπέροχο παράκτιο σημείο, με μια υπέροχη παραλία στον ωκεανό.

Waipu, Uretiti Beach και Ruakaka

Ο δρόμος τότε ανεβαίνει κατά μήκος ενός περάσματος μέσα από τους λόφους Brunderwyn. Στην κορυφή, υπάρχει μια εκπληκτική θέα προς την ανατολική ακτή, με τα νησιά Hen και Κοτόπουλο και τα Whangarei Heads σε απόσταση.

Το Waipu είναι μια άλλη μικρή πόλη με ευρωπαϊκή κληρονομιά, αυτή τη φορά διευθετήθηκε από μετανάστες από τη Σκωτία.

Εάν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα για μια βουτιά στον ωκεανό, ένα από τα καλύτερα σημεία (και ένα από τα πιο εύκολο να φτάσετε) είναι στην παραλία Uretiti, μόλις 8 χιλιόμετρα βόρεια του Waipu.

Το παραλιακό κομμάτι μιας μακράς σάρωσης αμμώδους ακτογραμμής που ονομάζεται Bream Bay που εκτείνεται από την παραλία Lang στο νότο μέχρι την είσοδο στο Whangarei Harbour. Η παραλία είναι πολύ κοντά στον κεντρικό δρόμο εδώ και υπάρχει χώρος κατασκήνωσης καθώς και μίλια από παραλία για να απολαύσετε (να γνωρίζετε ότι μπορεί να συναντήσετε γυμνές κολυμβητές, καθώς τμήματα αυτής της παραλίας είναι δημοφιλείς με τους γυμνιστές, ωστόσο, είναι τόσο μακρύς τέντωμα της παραλίας δεν είναι ποτέ γεμάτη).

Ένα άλλο σημείο πρόσβασης στο ίδιο τμήμα της παραλίας είναι λίγο πιο μακριά στο Ruakaka, όπου υπάρχουν επίσης καταστήματα και εγκαταστάσεις. Μπορείτε επίσης να στρατοπεδεύσετε .

Whangarei

Whangarei είναι η μεγαλύτερη πόλη του Northland και το εμπορικό και επιχειρηματικό κόμβο για όλη την περιοχή του Northland. Έχει πολλά σημεία ενδιαφέροντος για να εξερευνήσετε εάν έχετε χρόνο. Εάν δεν το κάνετε, κάντε ένα διάλειμμα από τη λεκάνη του λιμανιού. Απολαύστε έναν καφέ σε μια από τις πολλές καφετέριες ή περιηγηθείτε στα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης, το τελευταίο από τα οποία διαθέτει μερικά εξαιρετικά παραδείγματα από καλλιτέχνες της περιοχής.

Whangarei να Kawakawa

Παρόλο που με το υπέροχο τοπίο, αυτή η διαδρομή του ταξιδιού δεν έχει πολλά εμπόδια στα ενδιαφέροντα μέρη για να σταματήσει. Η μόνη εξαίρεση είναι η Kawakawa με τα πιο απίθανα τουριστικά αξιοθέατα - τις δημόσιες τουαλέτες. αυτά σχεδιάστηκαν από τον φημισμένο αυστριακό καλλιτέχνη Friedensreich Hundertwasser και είναι ένα καλλιτεχνικό θαύμα.

Kawakawa στο Κόλπο των Νήσων

Από το Kawakawa, ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος ανεβαίνει εσωτερικά, αν και ο δρόμος προς τον κόλπο των νησιών συνεχίζει βόρεια. Ο δρόμος είναι τυλιγμένος εδώ σε μέρη, αλλά υπάρχουν κάποιες υπέροχες στάσεις του εγγενή θάμνο κατά μήκος του δρόμου. Και όταν βλέπετε την πρώτη ματιά της θάλασσας στην κορυφή του λόφου στην Opua, ξέρετε ότι έχετε φτάσει στο μαγικό κόλπο των Νήσων.

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Οι δρόμοι του Northland δεν είναι οι καλύτεροι στη Νέα Ζηλανδία. Λόγω του λοφώδους εδάφους, ακόμη και ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος μπορεί να είναι στενός, τυλιγμένος και σε σχετικά κακή κατάσταση σε μέρη. Είναι απόλυτα οδηγική, φυσικά, αλλά μια άλλη επιλογή είναι να πάρετε μια περιοδεία από το Auckland προς τον κόλπο των Νήσων. Αυτό έχει τα πρόσθετα πλεονεκτήματα ότι είναι πιο χαλαρωτικό και με ενημερωτικό σχόλιο