Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Ρώμη, την Ιταλία;

Η Ρώμη είναι ένα υπέροχο μέρος για να επισκεφτείτε, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου. Αλλά οι ταξιδιώτες πρέπει να εξετάσουν μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων, του καιρού και του προϋπολογισμού, όταν σχεδιάζουν τις διακοπές τους στην Αιώνια Πόλη.

Η Υψηλή Περίοδος

Από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο βλέπει την βαρύτερη τουριστική κίνηση στη Ρώμη. Ο καιρός είναι ζεστός έως ζεστός (οι μέσες υψηλές θερμοκρασίες κυμαίνονται από 81 έως 88 F) και η πιθανότητα βροχής που καταστρέφει τις διακοπές είναι χαμηλή.

Το καλοκαίρι είναι ιδανικό για περιηγήσεις στα αξιοθέατα, για φαγητό σε υπαίθριο καφέ και για φαγητό gelato , γι 'αυτό πολλοί ταξιδιώτες σχεδιάζουν τα ταξίδια τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Πολλοί άνθρωποι κάνουν διακοπές το καλοκαίρι. Αλλά αν επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, περιμένετε μεγάλα πλήθη και περιμένετε πολύ για να ευθυγραμμιστεί σε πολλά αξιοθέατα.

Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τον Αύγουστο, να είστε έτοιμοι να βρείτε περισσότερους τουρίστες από τους ντόπιους. Οι Ρωμαίοι, και οι περισσότεροι Ιταλοί, λαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές τον Αύγουστο, πράγμα που σημαίνει ότι πολλές εγκαταστάσεις, από ξενοδοχεία έως εστιατόρια έως μουσεία, θα κλείσουν και / ή θα λειτουργήσουν σε περιορισμένο χρονοδιάγραμμα. Οι 15 Αυγούστου διακοπές Ferragosto αρχίζει επίσημα το καλοκαιρινό διάλειμμα για την πλειοψηφία των Ιταλών. Πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν χαμηλότερες τιμές τον Αύγουστο.

Η άνοιξη μπορεί επίσης να είναι μια πολυάσχολη στιγμή στη Ρώμη, όχι μόνο λόγω του υπέροχου καιρού αλλά λόγω της εποχής του νησιού. Χιλιάδες χριστιανοί συρρέουν στη Ρώμη κατά την Εβδομάδα του Πάσχα για να επισκεφθούν τις εκκλησίες και τα μουσεία τους, ειδικά τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και τα Μουσεία του Βατικανού στην πόλη του Βατικανού ή να δουν τον Πάπα να προεδρεύει ειδικών τελετών.

Πολλά ξενοδοχεία χρεώνουν την υψηλότερη τιμή κατά την εβδομάδα του Πάσχα.

Τα Χριστούγεννα στη Ρώμη είναι συνήθως λιγότερο γεμάτα από το Πάσχα, αλλά είναι πολύ δημοφιλής χρόνος για να επισκεφτείτε τη Ρώμη και την Πόλη του Βατικανού. Αν και ο καιρός είναι ψυχρός (οι μέσες θερμοκρασίες από τα τέλη Νοεμβρίου έως τις αρχές Ιανουαρίου κυμαίνονται από το χαμηλό των 35 F έως το υψηλό των 62 F), η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή και ζεστή χάρη στις αγορές των Χριστουγέννων, ιδιαίτερα στην Piazza Navona , εκδηλώσεις και παραστάσεις σε εκκλησίες και θέατρα περιοχής.

Η εβδομάδα από τα Χριστούγεννα μέχρι την Πρωτοχρονιά είναι συχνά περίοδος υψηλών τιμών ξενοδοχείων.

Η περίοδος των ώμων

Πολλοί ταξιδιώτες προτιμούν να περιμένουν μέχρι την εποχή των ώμων για να επισκεφθούν τη Ρώμη. Αυτή τη σεζόν, η οποία πέφτει μεταξύ των υψηλών και χαμηλών εποχών, συμβαίνει δύο φορές το χρόνο: Απρίλιος-Ιούνιος και Σεπτέμβριος-Οκτώβριος. Κατά τη διάρκεια του μέσου όρου, αυτή είναι μια υπέροχη εποχή για να επισκεφθείτε τη Ρώμη: οι μέρες είναι ήπιες και οι νύχτες είναι δροσερές. Στο παρελθόν, οι ξενοδόχοι και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες ήταν πιο πιθανό να προσφέρουν ταξιδιωτικές προσφορές κατά τη διάρκεια της εποχής των ώμων. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, πολλοί τουρίστες έχουν καταλάβει ότι η λεγόμενη εποχή ώμων είναι ένας καλός χρόνος για να επισκεφθείτε την Αιώνια Πόλη. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να είναι πραγματικά πιο δύσκολο να βρεθούν καταλύματα ή εκπτώσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου από ό, τι κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής υψηλής περιόδου. Οι επισκέπτες που επιθυμούν να επισκεφθούν τη Ρώμη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πρέπει να προγραμματίσουν τα ταξίδια τους πολύ νωρίς για να αποφύγουν την απογοήτευση.

Η χαμηλή περίοδος

Νοέμβριος και Φεβρουάριος είναι οι λιγότερο δημοφιλείς μήνες για να επισκεφθείτε τη Ρώμη. Ο Νοέμβριος είναι συνήθως ο πιο ζεστός μήνας του έτους και ο Φεβρουάριος μπορεί να είναι άθλια ψυχρός. Ιανουάριος (μετά τις 6 Ιανουαρίου) και Μάρτιος (πριν από την εβδομάδα του Πάσχα) είναι επίσης χαμηλές σεζόν. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες στη Ρώμη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα επιβραβευτούν με χαμηλότερες τιμές ξενοδοχείων, κοντά σε άδεια μουσεία και την ευκαιρία να παρατηρήσουν τη Ρώμη όπως κάνουν οι Ρωμαίοι.