Συμβουλές για την επίσκεψη στην πόλη του Βατικανού με παιδιά

Η πόλη του Βατικανού είναι πολύ περισσότερο από απλά όπου ζει ο Πάπας. Πρόκειται για μια κυρίαρχη πόλη-κράτος των 110 στρεμμάτων εντός της πόλης της Ρώμης. Με μόνιμο πληθυσμό κάτω των 1.000, η ​​πόλη του Βατικανού είναι το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος-κράτος στον κόσμο. Είναι ο παπικός θύλακας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από τον 14ο αιώνα. Για τους τουρίστες στη Ρώμη, η πόλη του Βατικανού είναι προορισμός σε προορισμό, όπως:

Πλατεία του Αγίου Πέτρου
Μια από τις πιο γνωστές δημόσιες πλατείες στον κόσμο, η Piazza San Pietro είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα και είναι ελεύθερο να επισκεφθείτε. Ένας αιγυπτιακός οβελίσκος που ανεγέρθηκε το 1586 βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας. Η πλατεία που σχεδιάστηκε από τον Giovanni Lorenzo Bernini χτίστηκε ακριβώς μπροστά από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Ο χώρος προσφέρει πάντα μια ζωντανή ατμόσφαιρα, χάρη στο πλήθος των πιστών, κοστούμιων ελβετικών φρουρών, δύο πανέμορφες βρύσες και πολλά αναμνηστικά του Πάπα Φράνσις (τόσο σεβαστά όσο και κολλώδη) που πωλούνται από πωλητές. Ψάξτε για σκιερά μέρη για να καθίσετε στις γιγαντιαίες καμπύλες κιονοστοιχίες, τέσσερις κίονες βαθιά, που ευθυγραμμίζουν την πλατεία.

Πλευρική σημείωση: Όταν επισκεφθήκαμε την Πόλη του Βατικανού, οι δύο έφηβοι μου είχαν διαβάσει πρόσφατα το bestseller του Dan Brown, Angels and Demons , που περιλαμβάνει σκηνές στα κορυφαία αξιοθέατα της Ρώμης, όπως η πλατεία του Αγίου Πέτρου, το Πάνθεον και η Piazza Navona. Αυτό είναι ένα μεγάλο βιβλίο για να εμπλακεί το ενδιαφέρον των εφήβων.

Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου
Η βασιλική του Αγίου Πέτρου είναι το ιερότερο των καθολικών ιερών: μια εκκλησία χτισμένη στην κορυφή του τάφου του Αγίου Πέτρου, του πρώτου Πάπα. Είναι επιβλητικό στην ιταλική αναγέννηση και μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες στον κόσμο. Στην κορυφή της Βασιλικής υπάρχουν 13 αγάλματα, που απεικονίζουν τον Χριστό, τον Ιωάννη τον Βαπτιστή και 11 αποστόλους.

Η εκκλησία είναι γεμάτη με εκπληκτικά έργα τέχνης όπως η Πιετίδα από τον Μιχαήλ Άγγελο .

Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά οι γραμμές μπορεί να είναι μεγάλες. Σκεφτείτε να φτάσετε νωρίς το πρωί και να κλείσετε μια ξενάγηση που παρακάμπτει τη δημόσια γραμμή. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον τρούλο Michelangelo (με χρέωση), που περιλαμβάνει είτε αναρρίχηση 551 βημάτων είτε λήψη ασανσέρ και αναρρίχηση 320 βημάτων. Η ανάβαση ανταμείβεται με υπέροχη θέα στις στέγες της Ρώμης.

Μουσεία του Βατικανού
Τα Μουσεία του Βατικανού είναι κοσμήματα της Ρώμης, αλλά οι γονείς με μικρά παιδιά θα πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά αν αξίζει τις παρατάσεις και τα συνεχή πλήθη. (Πάλι, θεωρήστε μια ξενάγηση για να παρακάμψετε τις κανονικές γραμμές και να αποκτήσετε μια εικόνα για την ανεκτίμητη συλλογή.) Πολλοί επισκέπτες απλώς σπεύδουν πέρα ​​από τη συλλογή των εξαιρετικών έργων τέχνης και αρχαιοτήτων στο δρόμο τους προς το παρεκκλήσι της Σιξτίνης το οποίο, με τα διάσημα έργα του Μιχαήλ Αγγελο, είναι το επίκεντρο για τους περισσότερους επισκέπτες. Λάβετε υπόψη ότι επιτρέπεται ένας περιορισμένος αριθμός επισκεπτών στο εσωτερικό του Chapel Sistine ταυτόχρονα και οι γραμμές γίνονται μακρύτερες καθώς συνεχίζεται η ημέρα.

Μάθετε πριν πάτε στην πόλη του Βατικανού

- Επεξεργασμένο από την Suzanne Rowan Kelleher