Κατακόμβες και μούμιες στην Ιταλία

Η Ρώμη και η Σικελία έχουν πολλές κατακόμβες και μούμιες για να εξερευνήσουν οι τουρίστες

Οι κατακόμβες είναι ενδιαφέρουσες και συχνά παράξενες ταφές στην Ιταλία, και μερικές από τις καλύτερες βρίσκονται στη Ρώμη και τη Σικελία. Οι ταφές απαγορεύτηκαν μέσα στα τείχη της Ρώμης ήδη από τον πέμπτο αιώνα π.Χ., έτσι οι λαβύρινθοι των υπόγειων σηράγγων χρησιμοποιήθηκαν για να θάψουν χιλιάδες σώματα πίσω την ημέρα. Σήμερα, μερικά από αυτά είναι ανοιχτά στο κοινό για περιηγήσεις.

Ενώ μπορεί να είναι λίγο έντονη για τα μικρότερα παιδιά, οι κατακόμβες και οι μούμιες της Ιταλίας προσφέρουν μια συναρπαστική ματιά στην ιστορία της χώρας.

Ρωμαϊκή ταφική θέση στη Via Appia Antica

Η Via Appia Antica της Ρώμης, ο παλιός δρόμος Appian, έξω από τα τείχη της Ρώμης, χρησιμοποιήθηκε ως τόπος ταφής για τους πρώτους χριστιανούς και τους ειδωλολάτρες.

Εάν θέλετε μια περιήγηση με ξεναγό, οι κατακόμβες του Viator και η περιήγηση στο βουνό της ρωμαϊκής υπαίθρου περιλαμβάνει μια επίσκεψη στις κατακόμβες του San Callisto ή του San Sebastiano.

Ρωμαϊκές κατακόμβες στη Via Salaria

Οι κατακόμβες της Αγίας Πρίστιλνας, Catacombe di Priscilla , είναι από τις παλαιότερες της Ρώμης, που χρονολογούνται από τα τέλη του 2ου αιώνα μ.Χ. Βρίσκονται ακριβώς έξω από το κέντρο της Via Salaria, έναν άλλο από τους αρχαίους δρόμους της Ρώμης που φεύγουν από τη Ρώμη στην πύλη Salaria Porta Salaria και κατευθύνονται προς την Αδριατική θάλασσα.

Capucin Crypt στη Ρώμη

Μία από τις πιο εντυπωσιακές και ασυνήθιστες ταφικές τοποθεσίες στην Ιταλία και ίσως το πιο spookiest στη Ρώμη είναι η Κρυφή Καπουτσίνων κάτω από την Εκκλησία της Κατοικίας της Άθωτης Σύλληψης που χτίστηκε το 1645. Η κρύπτη περιέχει οστά πάνω από 4.000 μοναχούς, όπως ένα ρολόι. Θα βρείτε την εκκλησία, την κρύπτη και ένα μικρό μουσείο στη Via Veneto κοντά στην πλατεία Barberini.

Κατακόμβες του Αγίου Ιωάννη, Κατακόμβη του Σαν Τζιοβάνι

Οι κατακόμβες της Συρακούσας βρίσκονται κάτω από την Chiesa di San Giovanni, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, στην πλατεία San Giovanni , ανατολικά της αρχαιολογικής ζώνης. Η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη ιδρύθηκε τον τρίτο αιώνα και η Κρύπτη του Αγίου Μαρτσιάνου βρίσκεται κάτω από αυτό που πιστεύεται ότι είναι ο πρώτος καθεδρικός ναός που ανεγέρθηκε στη Σικελία.

Κατακόμβες στη Συρακούσες

Οι κατακόμβες της Συρακούσας βρίσκονται κάτω από την Chiesa di San Giovanni , την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, στην πλατεία San Giovanni , ανατολικά της αρχαιολογικής ζώνης. Η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη ιδρύθηκε τον τρίτο αιώνα και η Κρύπτη του Αγίου Μαρτσιάνου βρίσκεται κάτω από αυτό που πιστεύεται ότι είναι ο πρώτος καθεδρικός ναός που ανεγέρθηκε στη Σικελία.

Κατακόμβες του Παλέρμο

Οι κατακόμβες του Παλέρμο βρίσκονται στη Μονή Καπουτσίνων στην Piazza Cappuccini , στα περίχωρα του Παλέρμο.

Ενώ οι κατακόμβες που βρίσκονται στην πόλη των Συρακουσών της Σικελίας είναι παρόμοιες με εκείνες που βρέθηκαν στη Ρώμη, οι κατακόμβες στο Παλέρμο είναι πολύ ασυνήθιστες: οι κατακόμβες του Παλέρμο περιείχαν ένα συντηρητικό που συνέβαλε στο μούμιγμα των σωμάτων των νεκρών.

Οι κατακόμβες περιέχουν μουμιοποιημένα σώματα, πολλά σε καλή κατάσταση που εξακολουθούν να φαίνονται ζωντανά, ενώ μερικά έχουν ακόμη μαλλιά και ρούχα. Σικελείς όλων των τάξεων θάφτηκαν εδώ τον 19ο αιώνα. Η τελευταία ταφή εδώ, ενός νεαρού κοριτσιού, έλαβε χώρα το 1920. Περιττό να πούμε ότι αυτές οι κατακόμβες, περισσότερο από κάποιες από τις άλλες γύρω από την Ιταλία, δεν συνιστώνται για τα σκασίματα ή για τα παιδιά.

Παρόμοια με τις μούμιες στο Παλέρμο, υπάρχουν μούμιες στις περιοχές της Κεντρικής Ιταλίας, Le Marche και Umbria, που έχουν διατηρηθεί φυσικά. Εδώ πρέπει να τα δείτε: