Φανταστική διάκριση πρώτης θέσης στην Ασία με την Korean Air

Οι πόντοι μεταφέρονται άμεσα από το Chase Ultimate Rewards

Αν προσπαθείτε να εξαργυρώσετε τα Delta SkyMiles σας για πτήση μακρινών αποστάσεων σε καμπίνα υψηλής ποιότητας, οι επιλογές σας είναι σχετικά περιορισμένες. Είναι πολύ δύσκολο να βαθμολογήσεις ένα κάθισμα χαμηλού επιπέδου στην ίδια Business Class της Delta και ενώ μερικοί από τους εταίρους της αεροπορικής εταιρείας έχουν καλύτερη διαθεσιμότητα, υπάρχει πολύς ανταγωνισμός για σχετικά λίγες θέσεις. Επιπλέον, επειδή η Delta δεν προσφέρει δικό της καμπίνα πρώτης κατηγορίας, δεν μπορείτε να εξαργυρώσετε τα μίλια σας για την First Class σε οποιονδήποτε από τους συνεργάτες της αεροπορικής εταιρείας, πράγμα που σημαίνει ότι το φανταστικό προϊόν της Korean Air είναι έξω.

Ευτυχώς, μπορείτε να εξαργυρώσετε τα μίλια της Korean Air SkyPass για αυτές τις πτήσεις και επειδή η καμπίνα είναι σχεδόν ανέφικτη με άλλα νομίσματα, δεν θα ανταγωνίζεστε τους πελάτες της Delta για δωρεάν έδρες. Επιπλέον, η διαδικασία εξόφλησης της Korean Air είναι άσκοπα πολύπλοκη και ενώ μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια κράτηση με λιγότερο από μία ώρα εργασίας, τα βήματα που εμπλέκονται σίγουρα θα λειτουργήσουν ως αποτρεπτικό παράγοντα σε άλλους επιβάτες επιβάτες.

Ο ευκολότερος τρόπος να φτάσετε τα μίλια Skypass είναι να μεταφέρετε τα σημεία Chase Ultimate Rewards στο πρόγραμμα. Θα ανταλλάξετε ένα σημείο ανά μίλι και από τα μίλια μετά τη στιγμή, δεν χρειάζεται να κάνετε καμία κίνηση μέχρι να είστε έτοιμοι να κάνετε κράτηση. Η Korean Air προσφέρει επίσης μια απίστευτα γενναιόδωρη πολιτική κράτησης, επιτρέποντάς σας να διατηρήσετε μια θέση χωρίς να ξοδέψετε μια δεκάρα. Θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε τη διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων δύο ημέρες πριν από την πτήση σας, αλλά η κράτησή σας θα παραμείνει σε αναμονή μέχρι εκείνο το σημείο.

Θα πρέπει να πληρώσετε φόρους και μια μικρή προσαύξηση καυσίμων, η οποία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις δύο εκατοντάδες δολάρια για τις περισσότερες πτήσεις προς την Ασία.

Τα εισιτήρια Roundtrip στην Ασία ξεκινούν από 70.000 μίλια για τον Coach (105.000 σε ώρες αιχμής), 125.000 μίλια στην Business Class (185.000 σε ώρες αιχμής) και 160.000 μίλια στην First Class (240.000 σε ώρες αιχμής). Θα ξοδέψετε περισσότερα για πτήσεις προς τη Νοτιοανατολική Ασία.

Μόλις έχετε τις ημερομηνίες σας και τη δρομολόγηση στο μυαλό, καλέστε το SkyPass στο 800-438-5000.

Παρέχετε τις απαραίτητες πληροφορίες στον πράκτορα τηλεφώνου και ζητήστε να τοποθετήσουν το δρομολόγιο σε αναμονή. Σημειώστε ότι μπορείτε να κλείσετε μόνο μια πτήση ανάθεσης για τον εαυτό σας ή ένα άμεσο μέλος της οικογένειας. Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με έναν φίλο, θα πρέπει να δημιουργήσουν το δικό τους λογαριασμό SkyPass. Θα πρέπει να είστε σε θέση να μεταφέρετε σημεία από το Chase Ultimate Rewards, αλλά μερικοί θα πάνε στον λογαριασμό του συνοδού σας.

Αφού κρατηθεί η κράτηση, συμπληρώστε τη φόρμα, εκτυπώστε τη, σαρώστε την και στείλτε το στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο engskypass@koreanair.com, μαζί με ένα αντίγραφο του διαβατηρίου και των διαβατηρίων των συγγενών σας στην κράτησή σας. Εάν ένας φίλος εξαργυρώνει από το δικό του λογαριασμό, θα πρέπει να συμπληρώσει τη δική του φόρμα και να το στείλει χωριστά. Μόλις ολοκληρωθεί, μπορείτε να καλέσετε το SkyPass για άλλη μια φορά στο 800-438-5000 και να ζητήσετε από τον πράκτορα να ελέγξει το πλαίσιο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την τεκμηρίωσή σας. Μόλις το βρουν, θα εξουσιοδοτήσουν το εισιτήριό σας, σε ποιο βιβλίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εντοπιστή εγγραφών για να κάνετε την αγορά σας στον ιστότοπο της Korean Air.

Επίσης παράξενη είναι η πολιτική εισιτηρίων της αεροπορικής εταιρείας. Πρέπει να παρουσιάσετε την πιστωτική κάρτα που χρησιμοποιούσατε για να πληρώσετε για τυχόν φόρους και πρόσθετες επιβαρύνσεις πριν από την παράδοση από το πρακτορείο της κάρτας επιβίβασής σας. Εάν δεν έχετε την κάρτα (ίσως το αφήσατε πίσω ή ανήκει σε κάποιον άλλο), δεν θα μπορείτε να πετάξετε, επομένως είναι κρίσιμο να χρησιμοποιείτε μόνο μια πιστωτική κάρτα στο όνομά σας και να θυμάστε να φέρτε μαζί.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Κορεατικά Αεροπορικά μίλια για πτήσεις σε άλλες αεροπορικές εταιρείες της SkyTeam, όπως η Air France, η China Southern, η Delta, η Garuda Indonesia και η KLM, συμπεριλαμβανομένων των καμπίνων πρώτης θέσης όταν είναι διαθέσιμες. Μπορείτε επίσης να εξαργυρώσετε για συνεργαζόμενες πτήσεις στην Αλάσκα, την Εμιράτα, την Etihad, την Garuda της Ινδονησίας και τη Χαβάη, αν και ενώ είστε σε θέση να κάνετε κράτηση μονόδρομων με αεροπορικές εταιρείες SkyTeam, μπορείτε να κάνετε κράτηση μόνο με τους εταίρους που αναφέρονται παραπάνω.

Πηγή: Ένα μίλι τη φορά (χώρος επιβίβασης)