Περιήγηση της Νέας Ζηλανδίας στο Βόρειο Νησί

Την Οποτική προς τον κόλπο Whangaparaoa

Μια από τις ομορφότερες περιηγήσεις στη Νέα Ζηλανδία - και ίσως στον κόσμο - είναι το Ανατολικό Ακρωτήριο της Βόρειας Νήσου . Αυτό ακολουθεί την εθνική οδό 35, γνωστή και ως ο αυτοκινητόδρομος της ακτής του Ειρηνικού. Η διαδρομή ξεκινά από το ανατολικότερο σημείο της Νέας Ζηλανδίας και ξεκινά από την πόλη του Κόλπου της Πλέντις της Οποτικής και τελειώνει στο Gisborne City στον κόλπο Φτώχεια. Αυτό το άρθρο περιγράφει το πρώτο σκέλος του ταξιδιού, από την Οποτική προς τον κόλπο Whangaparaoa, σε απόσταση περίπου 120χλμ.

Πρόκειται για απομακρυσμένη ύπαιθρο. Εκτός από το τοπίο, η περιοχή είναι επίσης γεμάτη με ιστορία των Μαορίων και η επιρροή των Μαορίων εξακολουθεί να είναι πολύ εμφανής. Το τμήμα της διαδρομής κατοικείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από χωριά και οικισμούς Μαορί.

Σχεδιάστε το ταξίδι σας

Αυτό είναι ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη του Βόρειου νησιού και το ταξίδι μέσα από αυτό απαιτεί λίγο προγραμματισμό. Δεν υπάρχουν τακτικά δρομολόγια λεωφορείων, οπότε το μοναδικό πρακτικό μέσο μεταφοράς είναι το αυτοκίνητο. Σας απασχολούν, υπάρχουν τόσες πολλές ομορφιές που θα θέλετε να κάνετε το ταξίδι σας ελεύθερα.

Η πλήρης απόσταση του ταξιδιού από την Οποτική προς το Γισμπόρν είναι 334 χιλιόμετρα. Ωστόσο, λόγω του δρόμου περιελίξεων, θα πρέπει να επιτρέψετε μια ολόκληρη μέρα για να κάνετε το ταξίδι. Οι επιλογές διαμονής και διατροφής καθ 'οδόν είναι εξαιρετικά περιορισμένες, ιδιαίτερα στο πρώτο μισό του ταξιδιού από την Οποτική. Εάν σχεδιάζετε να σταματήσετε κάπου να διανυκτερεύσετε κατά μήκος του δρόμου, θα ήταν απαραίτητο να κάνετε κράτηση μπροστά, καθώς πολλά σημεία μπορεί να κλείσουν για μεγάλο μέρος του έτους.

Αν και οι δρόμοι είναι τυλιγμένοι, σφραγίζονται σχεδόν για όλη τη διαδρομή. Πολλά τμήματα του δρόμου είναι παρόλα αυτά σε κακή κατάσταση. Περιττό να πούμε ότι είναι μέρος της Νέας Ζηλανδίας να λάβει μεγάλη προσοχή κατά την οδήγηση.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι γεμίζετε με καύσιμο για το όχημά σας είτε στο Whakatane είτε στην Opotiki.

Όπως όλα τα άλλα, οι στάσεις καυσίμου είναι πολύ αραιές και μπορεί να μην είναι ανοιχτές. Θα πρέπει επίσης να διασφαλίσετε ότι έχετε λίγα χρήματα, καθώς υπάρχουν περιορισμένες επιλογές για τη χρήση μηχανών ATM ή EFTPOS.

Ότι όλοι είπαν, προετοιμάστε τον εαυτό σας - αυτό θα είναι ένα ταξίδι που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Δείτε μερικά σημεία και σημεία ενδιαφέροντος, αφήνοντας από την Οποτική και ταξιδεύοντας ανατολικά. Οι αποστάσεις που παρατηρούνται είναι από την Οποτική.

Opotiki

Πρόκειται για μια μικρή αλλά ζωντανή πόλη με πολλά σημεία ενδιαφέροντος.

Omarumutu (12.8χλμ.)

Ένα μικρό χωριό με μαράρι. Το War Memorial Hall περιέχει μερικά από τα καλύτερα παραδείγματα της τέχνης του Maori στη Νέα Ζηλανδία.

Opape (17.6χλμ.)

Ένας τόπος ιστορικού ενδιαφέροντος ως τόπος προσγείωσης αρκετών πρώιμων κανόδων Μαορί. Υπάρχει μια ωραία βόλτα από την παραλία στην κορυφή του λόφου που ανταμείβει με τη θεαματική παράκτια θέα.

Torere (24χλμ.)

Το σπίτι στην τοπική φυλή Ngaitai, υπάρχουν πολλά παραδείγματα πλούσια διακοσμητικών τέχνης Μαορί σε αυτόν τον οικισμό. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι το έργο τέχνης στην εκκλησία και η σκάλισμα που χρησιμεύει ως πύλη στο τοπικό σχολείο. Η παραλία δεν είναι κατάλληλη για κολύμπι, αλλά υπάρχουν μερικές υπέροχες παραθαλάσσιες περιοχές για πικνίκ και περιπάτους.

Ποταμός Motu (44.8χλμ.)

Αφού περάσει από το Maraenui, ο δρόμος κατευθύνεται προς την ενδοχώρα για αρκετά χιλιόμετρα πριν φτάσει σε μια γέφυρα που διασχίζει τον ποταμό Motu.

Αυτός ο ποταμός μήκους 110 χιλιομέτρων περνά μέσα από μερικά από τα πιο παρθένα και απομακρυσμένα δάση της Νέας Ζηλανδίας. Μια αίσθηση της ομορφιάς της περιοχής μπορεί να κερδηθεί σταματώντας στη γέφυρα.

Η μόνη πρόσβαση σε αυτή την περιοχή του ποταμού είναι κατά μήκος του ποταμού. περιηγήσεις με βάρκα είναι διαθέσιμες στην ανατολική πλευρά της γέφυρας.

Ομαίο (56.8χλμ.)

Αυτός είναι ένας όμορφος κόλπος και έχει σημεία πικνίκ προς το δυτικό άκρο (γυρίστε απότομα αριστερά στο κατάστημα καθώς εισέρχεστε στον κόλπο). Το κοντινό μαρκάρισμα διαθέτει επίσης μια ωραία μαορίδα σκάλισμα στην πύλη του.

Te Kaha (70.4χλμ.)

Αυτό ήταν αρχικά ένας οικισμός φαλαινοθηρίας όταν το κυνήγι φαλαινών ήταν μια σημαντική δραστηριότητα σε αυτό το τμήμα της ακτής τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Απόδειξη της δραστηριότητας φαλαινοθηρίας από το παρελθόν παρατηρείται στην παρακείμενη παραλία, τον κόλπο Maraetai (επίσης γνωστός ως κόλπος σχολικού σπιτιού). ένα φάλαινο εμφανίζεται στο Maungaroa Maraae στον κόλπο και είναι σαφώς ορατό από το δρόμο.

Whanarua Bay (88χμ.)

Όταν πλησιάζετε σε αυτόν τον κόλπο, μπορεί να παρατηρήσετε μια λεπτή αλλαγή στο κλίμα. ξαφνικά φαίνεται πιο ζεστό, πιο ηλιόλουστο και με ιδιαίτερα απαλό φως που δίνει στην περιοχή μια σχεδόν μαγική ποιότητα. Αυτό οφείλεται στο μικροκλίμα εδώ και αυτό το τμήμα της ακτής είναι ίσως ένα από τα ωραιότερα στη Νέα Ζηλανδία.

Ένας οπωρώνας macadamia με ένα παρακείμενο καφενείο προσφέρει τη σπάνια ευκαιρία για έναν καφέ.

Ρακοκόρε (99,2 χλμ.)

Μια μικρή εκκλησία σε ένα ακρωτήριο δίπλα στη θάλασσα δημιουργεί μια καταπληκτική θέα σε αυτή την παραλία. Είναι μια καλή υπενθύμιση της σημαντικής επιρροής που είχαν οι χριστιανοί ιεραπόστολοι στη Μαορί στις πρώτες δεκαετίες επαφής με τον Ευρωπαίο. Η εκκλησία είναι όμορφα διατηρημένη και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται - και η τοποθεσία πρέπει να θεωρείται ότι πιστεύεται.

Παραλία Oruaiti (110χλμ.)

Συχνά αναφέρεται ως η ωραιότερη παραλία σε ολόκληρη την εθνική οδό ακτή του Ειρηνικού.

Whangaparaoa (Ακρωτήρι Runaway) (118.4χλμ.)

Αυτό σηματοδοτεί τα όρια της περιοχής της Οποτικής και είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος για τους λαούς του Μαορί. ήταν εδώ ότι το 1350AD δύο από τα σημαντικότερα κανό - το Arawa και το Tainui - έφθασαν για πρώτη φορά στη Νέα Ζηλανδία από την προγονική πατρίδα της Χαβάης. Είναι επίσης εδώ ότι το βασικό λαχανικό των μαορίων, το κουμάρα, λέγεται ότι πρωτοεμφανίστηκε στη Νέα Ζηλανδία.

Αυτό είναι το τελικό σημείο της παράκτιας κίνησης σε αυτό το τμήμα της ακτής. Δεν είναι δυνατόν να φτάσετε στο βορειότερο σημείο του Ανατολικού Ακρωτηρίου οδικώς. Η διαδρομή κινείται προς την ενδοχώρα και σε διαφορετικό έδαφος. 120 χιλιόμετρα ταξίδεψε αλλά ακόμα περισσότερο από 200 χιλιόμετρα για το Gisborne!