Τα καλύτερα αξιοθέατα του οδικού ταξιδιού στην ακτή του Αμάλφι

Η εκπληκτική ακτή Αμάλφι έχει κάνει επισκέπτες εδώ και δεκαετίες, και οι όμορφες μικρές πόλεις και οι ελκυστικές παραλίες βοηθούν να παραδώσει ένα πολύ ελκυστικό πακέτο για τους επισκέπτες της περιοχής. Ένας από τους κύριους λόγους που οι επισκέπτες είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να απολαύσουν ένα οδικό ταξίδι στην περιοχή είναι ότι οι τυλιγμένοι δρόμοι γκρεμού ανοίγουν για να προσφέρουν υπέροχη θέα στον ωκεανό πριν κατεβαίνουν στις ειδυλλιακές παραθαλάσσιες πόλεις, παρέχοντας μια μεγάλη οδηγική εμπειρία.

Στο ύψος του καλοκαιριού οι δρόμοι μπορούν να είναι πολύ απασχολημένοι με τουριστικά λεωφορεία και μοτοσικλετιστές, τόσο πολλοί βρίσκουν την εποχή των ώμων ακριβώς έξω από την κύρια καλοκαιρινή περίοδο την καλύτερη στιγμή για να απολαύσετε ένα οδικό ταξίδι κατά μήκος της ακτής εδώ.

Duomo di Sant'Andrea

Στην καρδιά της πόλης του Αμάλφι, αυτή η ιστορική εκκλησία είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά κτίρια της περιοχής και βρίσκεται εδώ από τον 9ο αιώνα, αν και έχει δει πολλές αλλαγές με την πάροδο των χρόνων. Ένα από τα παλαιότερα αντικείμενα στην εκκλησία είναι ένας σταυροειδής από τον δέκατο τρίτο αιώνα, ενώ λέγεται ότι στην κρύπτη βρίσκονται τα ερείπια του Αγίου Ανδρέα, που ήρθαν στην περιοχή στις αρχές του 13ου αιώνα από την Κωνσταντινούπολη. Ορατός από σχεδόν παντού στην πόλη, ο καμπαναριό είναι ένα από τα παλαιότερα επιζώντα τμήματα της εκκλησίας και η κατασκευή σε αυτό το τμήμα της εκκλησίας άρχισε τον δωδέκατο αιώνα.

Η Madonna di Positano

Βρίσκεται στην εκκλησία του Positano είναι αυτή η αναπαράσταση μιας μαύρης Madonna που λέγεται ότι χρονολογείται από τον δέκατο τρίτο αιώνα και πιστεύεται ότι είναι βυζαντινής προέλευσης.

Ο μύθος της άφιξης της Μαντόνας σχετίζεται με το όνομα της ίδιας της πόλης και αυτό το μύθο περιγράφει πως οι Τούρκοι ναυτικοί σε ένα πλοίο που φέρει την ζωγραφική έπλεαν στα νερά κοντά στην περιοχή όταν άκουσαν την εικόνα να ψιθυρίζουν τη λέξη «Posa '(με κατέβαλαν), έτσι προσγειώθηκαν και άφησαν τη ζωγραφική στη θέση όπου βρίσκεται σήμερα η πόλη.

Οι ντόπιοι έχτισαν μια εκκλησία στο χώρο όπου βρέθηκε η Μαντόνα και η πόλη αναπτύχθηκε γύρω από αυτή την εκκλησία.

Φιόρδ της Φουρόρε

Αυτή η αξιόλογη φυσική τοποθεσία είναι σχεδόν απροσπέλαστη, με μια στενή σκάλα που οδηγεί κάτω στο βαθύ φαράγγι που έχει γίνει γνωστό ως Φιόρδ της Furore, αν και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τεχνικά δεν είναι στην πραγματικότητα φιόρδ. Οι απότομες πλευρές του βράχου σε κάθε πλευρά αυτού του φαραγγιού το κατέστησαν ένα θαυμάσιο λιμάνι λαθρεμπορίου στα χρόνια που πέρασαν, με την πολύ στενή είσοδο να παρέχει μεγάλη προστασία μέσα στην είσοδο, ενώ είναι σχεδόν αόρατη από τη θάλασσα. Πρόκειται για ένα όμορφο μέρος για να σταματήσετε και να χαλαρώσετε και ενώ ο δρόμος διασχίζει το φαράγγι πάνω από μια γέφυρα, αξίζει να περπατήσετε μέχρι την μικρή παραλία μέσα.

Βίλα Rufolo

Κοντά στην πόλη Ravello, αυτή η βίλα βρίσκεται στην περιοχή από τον δέκατο τρίτο αιώνα, αν και ανακατασκευάστηκε εκτενώς τον δέκατο ένατο αιώνα από τον σκωτικό κύριο Francis Neville Reid, ο οποίος ερωτεύτηκε την καταπληκτική τοποθεσία. Με υπέροχη θέα στον ωκεανό και τους εκτεταμένους κήπους που μπορείτε να εξερευνήσετε, υπάρχει σίγουρα πολλά να κάνετε εδώ. Οι κήποι είναι ιδιαίτερα γνωστοί για τα υπέροχα παρτέρια που είναι ζωντανά και πολύχρωμα όλο το χρόνο.

Valle Delle Ferriere

Προσβάσιμο με τα πόδια από το ίδιο το Amalfi, αυτή η όμορφη κοιλάδα βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το κέντρο της πόλης και φημίζεται για το υπέροχο περιβάλλον και τη σειρά από ρέματα και καταρράκτες που βρίσκονται σε όλη την κοιλάδα. Αυτή είναι μια δημοφιλής περιοχή το καλοκαίρι, καθώς το νερό και η σκιά των δέντρων βοηθούν να εξασφαλιστεί ότι η περιοχή είναι αρκετά δροσερή και υπάρχουν δύο μονοπάτια διαθέσιμα μέσα από την κοιλάδα, αν παίρνετε μεγαλύτερο διάλειμμα στο ίδιο το Amalfi.