Η άνοδος του ιατρικού τουρισμού στο Πουέρτο Ρίκο

Τι είναι ο Ιατρικός Τουρισμός ; Απλά, είναι η πρακτική να ταξιδεύετε πέρα ​​από τα σύνορα της χώρας σας σε άλλες περιοχές του κόσμου για να αναζητήσετε ιατρική περίθαλψη. Τυπικά, τα ιατρικά ταξίδια περιλαμβάνουν ταξίδια από χώρες του πρώτου κόσμου (κυρίως ΗΠΑ και Ευρώπη) σε λιγότερο ανεπτυγμένα μέρη του πλανήτη. Η Ταϊλάνδη, η Ινδία, το Μεξικό και η Κόστα Ρίκα είναι από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Όσο για τους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν για να αναζητήσουν θεραπεία, το γεγονός είναι ότι ο ιατρικός τουρισμός έχει πολύ νόημα.

Αυτοί οι προορισμοί μπορούν να προσφέρουν φροντίδα σε ίσα ή υψηλότερα επίπεδα από τα "δυτικά" πρότυπα, σε πολύ πιο ελκυστικά ποσοστά ακόμα και όταν συμπεριλάβετε το κόστος ταξιδιού (και αυτό είναι για τους ασφαλισμένους) και για να το ξεπεράσετε, μπορείτε να απολαύσετε μια ξεκούραστη διαμονή σε έναν εξωτικό προορισμό.

Οι κίνδυνοι, όπως αυτοί είναι, είναι επίσης αρκετά προφανείς. Υπάρχει η άγνωστη γνώση του άγνωστου (νέα χώρα, η ξένη γλώσσα) και ο φόβος ότι, εάν κάτι πάει στραβά, ένας ασθενής δεν θα έχει καμία προσφυγή να ανακτήσει τα χρήματα που δαπανώνται ή να ζητήσει νομική προσφυγή.

Ιατρικό τουρισμό στο Πουέρτο Ρίκο

Αυτό μας φέρνει στο Πουέρτο Ρίκο. Ως αυξανόμενος παίκτης στην εξειδικευμένη ιατρική διαδρομή, το Πουέρτο Ρίκο μπορεί να προσφέρει πλεονεκτήματα που σχεδόν καμία άλλη χώρα δεν μπορεί να ταυτιστεί. Για έναν, οι Αμερικανοί ταξιδιώτες δεν πηγαίνουν πραγματικά μακριά από το σπίτι . Για άλλη μια φορά, το Πουέρτο Ρίκο είναι αρκετά κοντά στις ΗΠΑ για να είναι μόνο ένα ταξίδι Σαββατοκύριακου για μια διαδικασία εξωτερικών ασθενών ή μια Καραϊβική ηλιοβασίλεμα διαφυγής διαμονή για λίγες μέρες.

Αλλά η έκκληση του νησιού ως ιατρικού προορισμού ταξιδιού ξεπερνά αυτά τα βασικά οφέλη.

Γιατί Πουέρτο Ρίκο

Μια διαχειρίσιμη πτήση από τα περισσότερα αεροδρόμια στις ΗΠΑ, το Πουέρτο Ρίκο προσφέρει τα πλεονεκτήματα σχεδόν τέλειων καιρικών συνθηκών κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, δεν απαιτείται διαβατήριο για Αμερικανούς ταξιδιώτες και μια αγγλόφωνη κοινότητα (ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ιατρικό προσωπικό).

Μεταξύ των υπηρεσιών που μπορείτε να φτάσετε εδώ (μέχρι 80% λιγότερο από την ίδια διαδικασία στις ΗΠΑ) είναι η ορθοπεδική χειρουργική επέμβαση, η θεραπεία καρδιαγγειακών παθήσεων, η ογκολογία και η νευρολογία. Και επειδή είναι ένα έδαφος των ΗΠΑ, τα νοσοκομεία στο Πουέρτο Ρίκο πρέπει να συμμορφώνονται με τα πρότυπα των ΗΠΑ. Τέλος, οι γιατροί στο Πουέρτο Ρίκο πρέπει να είναι πιστοποιημένοι στο σκάφος, έτσι οι Αμερικανοί ασθενείς μπορούν να βασίζονται στην ποιότητα της θεραπείας που λαμβάνουν. Για πολύ λιγότερο.

Η εταιρεία τουρισμού του Πουέρτο Ρίκο αναφέρει ότι το νησί έχει πάνω από 70 νοσοκομειακές εγκαταστάσεις και έξι έργα βρίσκονται σε εξέλιξη για την ενσωμάτωση ξενοδοχειακών και νοσοκομειακών εγκαταστάσεων. Δύο εξαιρετικά παραδείγματα της ποιότητας της ιατρικής περίθαλψης εδώ είναι το Κοινοτικό Νοσοκομείο Πρεσβυτεριανού Ashford, γνωστό με αγάπη ως El Presby , που χτυπά στη μέση της γειτονιάς Condado του Σαν Χουάν και σε κοντινή απόσταση από παραλιακά ξενοδοχεία όπως το San Juan Marriott Resort & Stellaris Casino , και το Centro Médico στο Río Piedras του Σαν Χουάν. Αυτή η σύγχρονη εγκατάσταση συνδυάζει πολλά νοσοκομεία και εγκαταστάσεις, όπως ογκολογία, καρδιαγγειακά και παιδιατρικά κέντρα.

Μετά τη φροντίδα

Φυσικά, ένας από τους πιο δελεαστικούς λόγους για να ταξιδέψετε για τις ιατρικές σας ανάγκες είναι η ευκαιρία να απολαύσετε τις πολυπόθητες διακοπές μετά την εκφόρτωσή σας.

Και το Πουέρτο Ρίκο προσφέρει πολλές επιλογές για αναψυχή, ξεκούραση και χαλάρωση. Ξεκινήστε με πάνω από 300 παραλίες που βλέπουν στον Ατλαντικό ή την Καραϊβική (μπορείτε να επιλέξετε), πάνω στον οποίο μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο και να ακούσετε τη θεραπευτική νηνεμία του surf. Το καταπραϋντικό πράσινο του El Yunque μπορεί να απολαύσει ακόμη και αν δεν είστε για μια πεζοπορία στο δάσος. Και αν πρόκειται για θεραπεία λιανικής που πρέπει να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε, δεν θα χρειαστεί να φύγετε από τον Σαν Χουάν .

Δεν είναι δύσκολο να βρεις λόγους για να επισκεφτείς το Πουέρτο Ρίκο. Και σίγουρα δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε γιατί αυτό το νησί γίνεται μια δημοφιλής επιλογή για τους ιατρικούς ταξιδιώτες. Φθηνότερη φροντίδα, τα αμερικανικά πρότυπα περίθαλψης, η αδέσποτη ζεστασιά της Καραϊβικής και μπορείτε να αφήσετε το διαβατήριό σας στο σπίτι. Τι περισσότερο θα μπορούσατε να ζητήσετε;