Τι να κάνετε εάν το ενοικιαζόμενο σας αυτοκίνητο σπάσει

Ένα από τα οφέλη της ενοικίασης ενός αυτοκινήτου είναι η ηρεμία που προέρχεται από το να γνωρίζετε ότι το αυτοκίνητο που οδηγείτε είναι σχετικά καινούργιο και σε καλή κατάσταση. Τι θα συμβεί αν το αυτοκίνητό σας ενοικιαστεί; Ξέρετε τα βήματα που πρέπει να πάρετε;

Σχέδιο για βλάβες πριν να κάνετε κράτηση του ενοικίου αυτοκινήτου σας

Ακόμα και πριν αρχίσετε να ψάχνετε για ένα καλό τίμημα ενοικίασης αυτοκινήτου , ρίξτε μια ματιά στην ασφαλιστική σας πολιτική για τα αυτοκίνητα, στις γραφειοκρατικές πιστωτικές κάρτες και στις πληροφορίες για τις εταιρείες αυτοκινήτων.

Μάθετε αν η ασφάλιση αυτοκινήτου καλύπτει ρυμούλκηση ή οδική βοήθεια για οχήματα που οδηγείτε, συμπεριλαμβανομένων ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων. Καλέστε την εταιρεία της πιστωτικής σας κάρτας και ρωτήστε αν τα οφέλη της κάρτας σας περιλαμβάνουν ρυμουλκό ή άλλα προνόμια που σχετίζονται με την ενοικίαση αυτοκινήτων. Αν ανήκετε στην AAA, CAA, The AA ή σε άλλη ένωση αυτοκινήτων, ρωτήστε για ρυμουλκούμενα, επισκευές ελαστικών και άλλα οφέλη οδικής βοήθειας που μπορεί να ισχύουν για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Αν δεν έχετε ρυμούλκηση ή κάλυψη οδικής βοήθειας για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ίσως έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση που περιλαμβάνει κάλυψη για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Συμβουλή: Θυμηθείτε να έχετε μαζί σας την πολιτική, την πιστωτική σας κάρτα ή / και τα στοιχεία συνδρομής σας στο ταξίδι σας.

Κράτηση του ενοικίου αυτοκινήτου σας

Μόλις βρείτε την καλύτερη τιμή για τον τύπο αυτοκινήτου που θέλετε, ανατρέξτε στους όρους ενοικίασης. Αυτοί οι όροι και προϋποθέσεις ενδέχεται να μην συμφωνούν με τη σύμβαση που θα προσφέρετε όταν παραλάβετε το αυτοκίνητο, αλλά θα έχετε μια γενική ιδέα για τις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία σας ενοικίασης αυτοκινήτων και τις επιπλέον χρεώσεις που ενδεχομένως θα πρέπει να πληρώσετε.

Συμβουλή: Αναζητήστε πληροφορίες σχετικά με ελαστικά, παράθυρα, παρμπρίζ, στέγες, υποβραχιόνια και κλειδιά κλειδωμένα σε αυτοκίνητα. Πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων απαλλάσσουν επισκευές και υπηρεσίες για αυτά τα αντικείμενα από την κάλυψη ζημιών αποζημίωσης (CDW) , πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώσετε το κόστος αυτών των επισκευών και να αποζημιώσετε την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων για απώλεια χρήσης του οχήματος κατά τη διάρκεια της περιόδου επισκευής .

Στο μετρητή ενοικίασης αυτοκινήτων

Ρωτήστε εάν η οδική βοήθεια συμπεριλαμβάνεται στην τιμή ενοικίασής σας. Σε ορισμένες χώρες, οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων χρεώνουν επιπλέον για 24ωρη οδική βοήθεια.

Βεβαιωθείτε ότι η κάλυψή σας από την ασφαλιστική σας εταιρεία, τον εκδότη πιστωτικών καρτών ή / και την αυτοκινητοβιομηχανία θα γίνει σεβαστή εάν το αυτοκίνητό σας καταρρεύσει.

Μάθετε τι πρέπει να κάνετε αν το αυτοκίνητό σας ενοικιάζεται και πρέπει να ρυμουλκείται σε ένα κατάστημα επισκευών ή ενοικίασης αυτοκινήτων.

Κοιτάξτε για να δείτε αν το αυτοκίνητό σας έχει ένα εφεδρικό ελαστικό και, εάν συμβαίνει, είτε πρόκειται για ένα μικρό ελαστικό "ντόνατ" είτε για ένα πλήρες ανταλλακτικό. Εάν δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, ρωτήστε τι πρέπει να κάνετε αν πάρετε ένα ελαστικό.

Συμβουλή: Ρωτήστε για τους συγκεκριμένους δρόμους που σκοπεύετε να ταξιδέψετε. Στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, το κρατικό πάρκο έχει σύμβαση με εταιρεία ρυμούλκησης. Όλα τα οχήματα που καταστρέφονται σε ένα πάρκο πρέπει να ρυμουλκούνται από αυτήν την εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε κάποιο πρόβλημα με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σας, θα σας ζητηθεί να πληρώσετε για τη συμβεβλημένη εταιρεία ρυμούλκησης για να μετακινήσετε το αυτοκίνητό σας από το πάρκο. τότε θα πρέπει να ζητήσετε ένα δεύτερο φορτηγό ρυμούλκησης για να πάρετε το αυτοκίνητο σε ένα κοντινό αεροδρόμιο ή γραφείο ενοικίασης ώστε να μπορείτε να το ανταλλάξετε για ένα διαφορετικό αυτοκίνητο.

Εάν το ενοικιαζόμενο σας αυτοκίνητο σπάσει

Κατάσταση # 1: Το αυτοκίνητό σας έχει πρόβλημα, αλλά μπορείτε να το οδηγήσετε

Πρέπει να επικοινωνήσετε με την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων εάν έχετε πρόβλημα με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Η σύμβασή σας απαιτεί να το πράξετε και η ταλαιπωρία της εμπορίας του πρωτότυπου αυτοκινήτου σας σε ένα αυτοκίνητο που λειτουργεί σωστά είναι ένα μικρό θέμα σε σύγκριση με τις δυσκολίες αντιμετώπισης των χρεώσεων που σχετίζονται με παραβίαση της σύμβασης. Συνήθως, θα σας ζητηθεί να οδηγήσετε το αυτοκίνητο στο πλησιέστερο αεροδρόμιο ή γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων, ώστε να μπορείτε να το ανταλλάξετε για ένα άλλο όχημα.

Ωστόσο, αν γνωρίζετε ότι θα είστε υπεύθυνοι για ένα μικρό, διορθωτικό πρόβλημα, ίσως είναι ευκολότερο και φθηνότερο να πληρώσετε για την επιδιόρθωση μόνοι σας (το οποίο θα πρέπει να πληρώσετε ούτως ή άλλως) και να συνεχίσετε το ταξίδι σας.

Συμβουλή: Σε περίπτωση ατυχήματος κατά την οδήγηση ενοικίου αυτοκινήτου, επικοινωνήστε πάντα με την τοπική αστυνομία καθώς και με την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Πάρτε μια έκθεση αστυνομίας, φωτογραφίστε τη σκηνή ατυχήματος και τη γύρω περιοχή και μην παραδεχτείτε την ευθύνη για το ατύχημα.

Κατάσταση # 2: Το αυτοκίνητό σας δεν μπορεί να οδηγηθεί

Αν το φως του λαδιού του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου σας πέσει ή το μεγάλο σύστημα αποτύχει, σταματήστε το αυτοκίνητο, καλέστε για βοήθεια και περιμένετε να φτάσει η βοήθεια. Κάνετε το καλύτερό σας για να φτάσετε σε ένα ασφαλές μέρος, αλλά μην συνεχίζετε να οδηγείτε αν γνωρίζετε ότι κάτι τέτοιο θα βλάψει το αυτοκίνητο. Καλέστε την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων και πείτε τι είναι το περιβάλλον σας. Σημαντικό: Εάν δεν αισθάνεστε ασφαλείς, πείτε έτσι. Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων θα πρέπει να ανταποκρίνεται με τρόπο που να σας κάνει να αισθάνεστε πιο ασφαλείς.

Εάν καταρρεύσει μακριά από το γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων και δεν υπάρχει γρήγορος τρόπος για να σας βοηθήσει η εταιρεία σας ενοικίασης αυτοκινήτων, ζητήστε την εξουσιοδότηση να μεταφέρετε το αυτοκίνητό σας σε ένα τοπικό κατάστημα αυτοκινήτων για επισκευή. Καταγράψτε το όνομα του ατόμου που σας έδωσε την εξουσιοδότηση και αποθηκεύστε όλη την τεκμηρίωση που σχετίζεται με την επισκευή, έτσι ώστε να μπορείτε να σας επιστραφεί όταν επιστρέφετε το αυτοκίνητο.

Συμβουλή: Μην πληρώνετε ποτέ για τοπική επισκευή εκτός εάν η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων σας έχει εξουσιοδοτήσει να το πράξει. Πάντα να λαμβάνετε άδεια για επισκευές, ρυμούλκηση και ενοικιάσεις αυτοκινήτων.