Μουσείο Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ: Το MMFA

Ένα προφίλ των μουσείων του Μόντρεαλ

Μουσείο Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ: Ένας πρώτος στον Καναδά

Προσέλκυση περίπου ενός εκατομμυρίου επισκεπτών κάθε χρόνο, το Μουσείο Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ ονομαζόταν αρχικά ο Σύνδεσμος Τέχνης του Μόντρεαλ όταν ιδρύθηκε το 1860 από μια ομάδα πλούσιων καλλιτεχνών που αγαπούν τους κατοίκους του Μόντρεαλ. Αλλά ο πρώτος θεσμός του είδους του στη χώρα δεν ήταν τόσο θεσμός όσο ήταν ένα εκθεσιακό τέχνης ταξιδιού χωρίς σπίτι.

Δεν θα ήταν μέχρι το 1879 που η ένωση έθεσε τελικά τη ρίζα στην πρώτη της θέση, δίπλα στην πλατεία Phillips στο Ste. Catherine Street . Παρεμπιπτόντως, ο χώρος αυτός έγινε το πρώτο κτίριο στον Καναδά ειδικά σχεδιασμένο για να φιλοξενήσει την τέχνη. Αλλά ήρθε και πήγε, το κτίριο από τότε που κατεδαφίστηκε. Το 1912, ο Σύνδεσμος Τέχνης του Μόντρεαλ μετακόμισε τη συλλογή του στο σημείο όπου είναι σήμερα, στην οδό Sherbrooke στην Περιοχή των Μουσείων . Και μέχρι το 1948, το κορυφαίο ίδρυμα τέχνης του Καναδά άλλαξε επίσημα το όνομά του στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ.

Μόνιμη Συλλογή: Από το Ελεύθερο ως το Ελεύθερο

Η κατασκευή του μουσείου σε προσιτή και προσιτή τιμή για όλους ήταν εμφανής στη συνεχιζόμενη πολιτική μόνιμης συλλογής MMFA, η οποία διεξήχθη από το 1996 έως τις 31 Μαρτίου 2014 και περιλαμβάνει 41.000 αντικείμενα που περιλαμβάνουν:

Από την 1η Απριλίου 2014, όμως, όλοι άνω των 30 ετών (με αξιοσημείωτες εξαιρέσεις, όπως παρατίθενται παρακάτω) πρέπει να πληρώσουν για να επισκεφθούν τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ.

Σε μια συνέντευξη Τύπου για το θέμα, ο γενικός διευθυντής του MMFA, Nathalie Bondil, δήλωσε ότι το μουσείο, το οποίο ήταν το τελευταίο μεγάλο καναδικό μουσείο που εξακολουθεί να προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση στη μόνιμη συλλογή του, είχε ελάχιστες επιλογές αλλά να χρεώσει την είσοδό του σε περίπτωση επέκτασης - αφιερωμένο στις εκπαιδευτικές και κοινοτικές δραστηριότητες που θα ανοίξουν το 2017 - είχαν πιθανότητες να υλοποιηθούν.

19 Νοεμβρίου 2016: Το νέο περίπτερο Michal και Renata Hornstein για την ειρήνη είναι ανοιχτό για το κοινό δωρεάν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2017. Διαθέτει τέσσερις ορόφους με πάνω από 750 έργα, με έμφαση στον Ρομαντισμό, τον Καραβανισμό και την Ιταλική Αναγέννηση της τέχνης καθώς και των έργων των ολλανδών και φλαμανδικών πλοιάρχων του 17ου αιώνα, όπως οι Snyders και οι Brueghels. Αυτό μοιάζει με το δωμάτιο που αφιερώνεται στον Ρομαντισμό.

Προσωρινά Εκθέματα

Στεγάζοντας αρκετές μεγάλες εκθέσεις κάθε χρόνο, τα θέματα τρέχουν από ψηλά στον ποπ πολιτισμό με χρονοδιαγράμματα που καλύπτουν τόσο αρχαία όσο και σύγχρονα.

Προηγούμενα προσωρινά εκθέματα περιλαμβάνουν τον κόσμο της μόδας του Jean Paul Gaultier: Από το πεζοδρόμιο προς την εξέδρα , κάποτε μια φορά Walt Disney: Οι πηγές της έμπνευσης για τα Disney Studios , Hitchcock και Art και Picasso Érotique .

Οικογενειακά Σαββατοκύριακα

Κάθε Σαββατοκύριακο, το Μουσείο Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ διοργανώνει δραστηριότητες τόσο διασκεδαστικές, τα παιδιά σας ίσως δεν συνειδητοποιούν ότι είναι "εκπαιδευτικά". Αυτές οι δραστηριότητες, οι περισσότερες φορές οι τέχνες και οι τέχνες με μια συστροφή ιστορίας της τέχνης, προσφέρονται δωρεάν, ούτε καν για τα υλικά.

Το μουσείο φροντίζει τα πάντα. Οι προηγούμενες δραστηριότητες περιλαμβάνουν την κατασκευή μάσκας και ζωντανής ζωγραφικής (τα μοντέλα είναι ντυμένα). Σημειώστε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτούνται περάσματα για την πρόσβαση σε ένα συγκεκριμένο εργαστήριο οικογένειας, παρόλο που είναι δωρεάν. Πρέπει να παραληφθούν στην αίθουσα Art & Education Michel de la Chenelière του Μουσείου στο τμήμα Family Lounge από τις 10 π.μ. την ημέρα της ίδιας της δραστηριότητας. Τα δελτία δίνονται σε βάση προτεραιότητας. Ορισμένες δραστηριότητες Οικογενειακού Σαββατοκύριακου ενδέχεται να μην απαιτούν περάσματα, αλλά εξακολουθούν να προσφέρονται σε βάση προτεραιότητας, δεδομένου ότι ο χώρος είναι περιορισμένος. Επισκεφθείτε την ενότητα Οικογενειακά Σαββατοκύριακα στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα επερχόμενα εργαστήρια, συναυλίες και ξεναγήσεις.

Το εστιατόριο Bistro & Le Beaux Arts Le Beaux Arts

Εάν θέλετε απλώς ένα ελαφρύ σνακ, μεσημεριανό γεύμα ή καφέ, επισκεφθείτε το μπιστρό Beaux Arts του MMFA , ανοίξτε την Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 π.μ.

έως τις 4:30 μ.μ. και την Τετάρτη από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ. Αν ψάχνετε για ένα πιο ουσιαστικό γεύμα, το εστιατόριο Le Beaux Arts σερβίρει μεσημεριανό γεύμα από Τρίτη έως Κυριακή από τις 11:30 έως τις 2:30 μ.μ. και το δείπνο τις Τετάρτες από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. Κλήση 514 285-2000 επέκταση # 7 για να κάνετε κρατήσεις στο εστιατόριο Le Beaux Arts. Οι ώρες μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

Ωρες λειτουργίας

10 π.μ. έως 5 μ.μ., Τρίτη
10 π.μ. έως 5 μ.μ., Τετάρτη (εκθέματα μόνιμης συλλογής και "ανακάλυψης")
10 π.μ. έως 9 μ.μ., Τετάρτη (προσωρινά εκθέματα)
10 π.μ. έως 5 μ.μ., Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
Κλειστό Δευτέρα
Ανοικτή ημέρα εργασίας την Δευτέρα
Ανοίξτε την καναδική ημέρα των ευχαριστιών τη Δευτέρα

Σημείωση: Ο μετρητής εισιτηρίων κλείνει 30 λεπτά πριν από το κλείσιμο του μουσείου.

Εισαγωγή: Προσωρινά Εκθέματα

Η είσοδος ποικίλλει ανάλογα με την προσωρινή έκθεση, συνήθως στο εύρος των $ 25, αλλά δωρεάν για τα μέλη VIP (περισσότερα παραπάνω). Η προσωρινή εισδοχή έκθεσης παρέχει επίσης πρόσβαση στα εκθέματα μόνιμης συλλογής και "ανακάλυψης" χωρίς να χρειάζεται να καταβάλει πρόσθετες αμοιβές. Τα βράδια της Τετάρτης από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. προσφέρουν πρόσβαση σε προσωρινά εκθέματα, αλλά αυτή η έκπτωση δεν περιλαμβάνει πρόσβαση στη μόνιμη συλλογή ούτε σε εκθέματα "ανακάλυψης".

Είσοδος: Μόνιμη συλλογή και εκθέματα "Discovery"

Η είσοδος στα μόνιμα εκθέματα συλλογής και ανακάλυψης είναι $ 15 για ηλικίες 31 ετών και άνω, δωρεάν για ηλικίες 30 ετών και κάτω, δωρεάν για ηλικίες 65 ετών και άνω κάθε Πέμπτη, δωρεάν για τους δασκάλους τέχνης και τους μαθητές τους (με την παρουσίαση του δελτίου ταυτότητας σχολείου) VIP μέλη, δωρεάν για το ευρύ κοινό κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα και σε επιλεγμένες ημερομηνίες των διακοπών, όπως η εαρινή διακοπή. Οι μειονεκτούσες ομάδες που υποστηρίζονται από τις πρωτοβουλίες "Sharing the Museum" έχουν επίσης ελεύθερη πρόσβαση. Η είσοδος υπόκειται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση.

Πώς να γίνετε μέλος του VIP του Μόντρεαλ

Για ετήσια αμοιβή $ 85, τα VIP μέλη έχουν απεριόριστη πρόσβαση προτεραιότητας σε ΟΛΑ τα προσωρινά εκθέματα, ΟΛΑ τα αντικείμενα "ανακάλυψης" και τη μόνιμη συλλογή για 12 μήνες. Αυτό σημαίνει παρακάμπτοντας τη γραμμή όταν ένα δημοφιλές εκθέμα έρχεται στην πόλη. Και θα μπορούσε επίσης να σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων, ανάλογα με το πόσο συχνά επισκέπτεστε. Κόστος περίπου το ίδιο, αν όχι λιγότερο, να αγοράσετε ένα VIP πέρασμα από το να πληρώνετε ατομικά για κάθε νέα προσωρινή έκθεση, δεδομένου ότι παρουσιάζονται περίπου τέσσερα μεγάλα προσωρινά εκθέματα μέσα σε ένα δεδομένο έτος.

Τα VIP μέλη επωφελούνται επίσης από εκπτώσεις στα διάφορα εργαστήρια και συναυλίες του MMFA. Οι ετήσιες χρεώσεις υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση.

Για να αγοράσετε εισιτήρια ή / και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την είσοδο καθώς και για τρέχοντα και επερχόμενα εκθέματα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ.

Διευθύνσεις και πληροφορίες επικοινωνίας

Το περίπτερο Jean-Noël Desmarais: 1380 Sherbrooke Street West (γωνιακή ημισέληνος)
Μιχάλη και Renata Hornstein Περίπτερο: 1379 Sherbrooke Street West (γωνιακή ημισέληνος)
Περίπτερο Claire και Marc Bourgie: 1339 Sherbrooke Street West (μεταξύ Crescent και de la Montagne)
Διεύθυνση ταχυδρομείου: PO Box 3000, σταθμός "H", Μόντρεαλ, Κεμπέκ H3G 2T9
Καλέστε (514) 285-2000 ή (514) 285-1600 για περισσότερες πληροφορίες.
Προσβάσιμο με αναπηρικό καρότσι.
ΧΑΡΤΗΣ

Να πάρει εκεί

Guy-Concordia Metro και κατευθυνθείτε προς τη γενική είσοδο και μετρητή εισιτηρίων στο Pavilion Jean-Noël Desmarais στο 1380 Sherbrooke Street West.

Σημειώστε ότι οι δραστηριότητες, τα ωράρια, οι ώρες λειτουργίας και οι τιμές εισόδου υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση.

Αυτό το προφίλ έχει μόνο ενημερωτικό και συντακτικό χαρακτήρα. Οποιεσδήποτε απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το προφίλ είναι ανεξάρτητες, δηλ. Απαλλαγμένες από δημόσιες σχέσεις και μεροληψία προώθησης, και χρησιμεύουν για να κατευθύνουν τους αναγνώστες όσο πιο ειλικρινείς και όσο το δυνατόν πιο εξυπηρετικοί. οι εμπειρογνώμονες του χώρου υπόκεινται σε αυστηρή πολιτική δεοντολογίας και πλήρους αποκάλυψης, έναν ακρογωνιαίο λίθο της αξιοπιστίας του δικτύου.