Πώς να πάτε από Σαν Σεμπαστιάν προς Παμπλόνα με τρένο, λεωφορείο και αυτοκίνητο

Οι περισσότεροι επισκέπτες στην Παμπλόνα θέλουν να πάνε κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ San Fermin , οκτώ ημέρες οδικών εκδηλώσεων, ταυρομαχίες και πρωινές ταύρους που ενθαρρύνουν γενναίους Ισπανούς και μεθυσμένους τουρίστες να τρέχουν μπροστά σε ένα πακέτο θυμωμένων βοοειδών. Αλλά η διαμονή μπορεί να είναι δύσκολο να έρθει αυτή τη στιγμή του έτους, έτσι ίσως να θέλετε να μείνετε στο Σαν Σεμπαστιάν και να ταξιδέψετε για να δείτε το φεστιβάλ.

Λάβετε όμως υπόψη ότι οι ταύροι είναι πολύ νωρίς το πρωί, στις 8πμ.

Έτσι, εάν δεν έχετε το δικό σας αυτοκίνητο, θα πρέπει να ελέγξετε εάν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία την κατάλληλη στιγμή για να φτάσετε στο φεστιβάλ.

Αν δεν θέλετε να σηκωθείτε τόσο αργά, σκεφτείτε να μείνετε αργά. Υπάρχει πάρτι όλη τη νύχτα σε όλο το φεστιβάλ - οι περισσότεροι άνθρωποι που παρακολουθούν (ή τρέχουν) οι ταύροι τρέχει δεν έχουν κοιμηθεί.

Δείτε επίσης: Πώς να περάσετε 3 ημέρες στο San Sebastian

Σημείωση: οι ώρες και οι τιμές υπόκεινται σε αλλαγές και προορίζονται μόνο ως καθοδήγηση. Ελέγξτε τις ιστοσελίδες για τρέχουσες τιμές και χρονοδιαγράμματα.

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η λέξη βασκικής γλώσσας για τον Σαν Σεμπαστιάν είναι «Donostia». Μπορεί να βλέπετε τόσο τα δρομολόγια, είτε μόνο ένα.

Εάν προγραμματίζετε το ταξίδι σας αρκετά μακριά εκ των προτέρων, μπορείτε να πάρετε διαμονή σε λογικές τιμές στην Παμπλόνα.

Εναλλακτικές λύσεις για τη διαμονή στο Σαν Σεμπαστιάν

San Sebastian είναι μια μεγάλη πόλη και θα πρέπει σίγουρα να είναι στο δρομολόγιό σας, όταν σε αυτό το μέρος της χώρας.

Αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές για να μείνετε κοντά στην Παμπλόνα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Το Logroño είναι η πρωτεύουσα της περιοχής κρασιού Rioja και έχει μια σκηνή τάπας που ανταγωνίζεται αυτή του Σαν Σεμπαστιάν .

Σημειώστε ότι τα τρένα σπάνια φεύγουν στη μέση της νύχτας από οπουδήποτε κοντά στην Παμπλόνα. Εάν θέλετε να ταξιδέψετε μια μέρα στην άλλη για να αποθηκεύσετε διαμονή και να φτάσετε εγκαίρως για το φεστιβάλ, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ταξιδέψετε από μακριά, όπως η Μαδρίτη ή η Βαρκελώνη.

Αλλά πραγματικά, θα χάσετε την πραγματική εμπειρία του κόμματος του San Fermin.

Σαν Σεμπαστιάν στην Παμπλόνα με το τρένο

Το τρένο από το Σαν Σεμπαστιάν στην Παμπλόνα διαρκεί λιγότερο από δύο ώρες. Δεν υπάρχει πρωινό τρένο που φτάνει πριν το ταύρο τρέχει, οπότε θα πρέπει να μείνετε μια μέρα στην άλλη για να δείτε τα τρεξίματα ταύρων. Υπάρχουν μόνο δύο τρένα την ημέρα, που κοστίζουν περίπου 25 ευρώ.

Σαν Σεμπαστιάν στην Παμπλόνα με λεωφορείο

Το λεωφορείο από το Σαν Σεμπαστιάν προς την Παμπλόνα διαρκεί λίγο περισσότερο από μία ώρα και κοστίζει κάτω από οκτώ ευρώ. Τρέχουν όλη την ημέρα, αλλά, δυστυχώς, το πρώτο της ημέρας φτάνει αμέσως μετά το τρέξιμο των ταύρων. Κάντε κράτηση εισιτήρια λεωφορείων στην Ισπανία

Σαν Σεμπαστιάν στην Παμπλόνα με το αυτοκίνητο

Το ταξίδι των 80 χιλιομέτρων μπορεί να καλυφθεί μέσα σε λίγες μόνο ώρες, ταξιδεύοντας κυρίως στον δρόμο Α15. Συγκρίνετε τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ισπανία