Σχεδιάζοντας έναν γάμο προορισμού στη Νότιο Αφρική

Η Νότια Αφρική είναι μια δημοφιλής επιλογή για τους γάμους προορισμού, χάρη στο υπέροχο τοπίο, τον αξιόπιστο καιρό και τις σχετικά προσιτές τιμές. Με τόσα πολλά που μπορείτε να δείτε και να δείτε , υπάρχουν πολλές επιλογές για το μήνα του μέλιτος μετά την τελετή. ενώ οι φίλοι και η οικογένεια θα χρησιμοποιήσουν πιθανώς το γάμο σας ως δικαιολογία για να κάνουν το ταξίδι μιας ζωής.

Ωστόσο, εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε τη νομική τελετή στη Νότιο Αφρική, καθώς και το πάρτι του γάμου, θα χρειαστεί να κάνετε κάποιο σοβαρό προγραμματισμό.

Υπάρχει πολλή γραφειοκρατία, ενώ οι γάμοι στα πιο εντυπωσιακά καταφύγια σαφάρι της χώρας απαιτούν προσεκτικό προϋπολογισμό. Αν ψάχνετε σε ένα ιδιαίτερα δημοφιλές χώρο, ίσως χρειαστεί να κάνετε κράτηση μέχρι ένα χρόνο εκ των προτέρων.

Βεβαιωθείτε ότι η τελετή σας είναι νόμιμη

Το πρώτο βήμα είναι να βεβαιωθείτε ότι ο γάμος σας είναι νόμιμος. Όπως όλες οι χώρες, η Νότια Αφρική έχει ένα μοναδικό σύνολο κανόνων για τους αλλοδαπούς που σχεδιάζουν έναν γάμο στα σύνορά της. Πρέπει να εξοικειωθείτε με αυτά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν άσχημες εκπλήξεις τελευταίας στιγμής. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτοί οι κανόνες αλλάζουν με ανησυχητική συχνότητα, οπότε φροντίστε να ελέγξετε προσεκτικά τον ιστότοπο του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων πριν ξεκινήσετε τις προετοιμασίες σας. Τη στιγμή της γραφής, η απαιτούμενη τεκμηρίωση περιλαμβάνει:

Όλη η τεκμηρίωσή σας (με εξαίρεση τα πρωτότυπα, όπως το διαβατήριό σας) πρέπει να είναι συμβολαιογραφική από έναν Επίτροπο Ορκωτών. Είναι επίσης καλή ιδέα να μεταφέρετε έγχρωμα αντίγραφα. Εναλλακτικά, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να παρακάμψετε τον πονοκέφαλο της οργάνωσης ενός νομικού γάμου στη Νότιο Αφρική. Σκεφτείτε πρώτα μια σύντομη τελετή στην χώρα σας, προτού γυρίσετε στη Νότια Αφρική για την υπόθεση της λευκής φόρεμα και το πάρτι μετά το γάμο.

Άλλα σημαντικά ζητήματα

Οι γάμοι ιδίου φύλου είναι νόμιμοι στη Νότια Αφρική. Ωστόσο, οι ατομικοί αξιωματικοί του γάμου επιτρέπεται να αποχωρήσουν από την άσκηση σε γάμο του ιδίου φύλου λόγω των δικών τους θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να διερευνήσετε προσεκτικά την επιλογή του αξιωματικού.

Στη Νότια Αφρική, όλα τα ζευγάρια είναι αυτόματα παντρεμένα σε μια κοινότητα ιδιοκτησίας, πράγμα που σημαίνει ότι τόσο τα περιουσιακά σας στοιχεία όσο και οι υποχρεώσεις σας συγχωνεύονται σε μια κληροδοτημένη περιουσία - συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αποκτήσατε πριν από τον γάμο σας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε σύζυγος δικαιούται μισό μερίδιο όλων των περιουσιακών στοιχείων σε περίπτωση διαζυγίου και πρέπει να αναλάβει την ίδια ευθύνη για τα οικονομικά χρέη. Ο μόνος τρόπος να απαλλαγείτε από αυτόν τον νόμο είναι να ζητήσετε από έναν δικηγόρο να συντάξει μια προγεννητική σύμβαση (ANC) η οποία πρέπει να υπογραφεί πριν από το γάμο.

Την ημέρα του γάμου σας, θα εκδοθεί αμέσως με ένα χειρόγραφο πιστοποιητικό γάμου, το οποίο θα μετατραπεί σε επίσημο συνοπτικό πιστοποιητικό μόλις ο υπάλληλός σας καταγράψει την ένωση σας με το Υπουργείο Εσωτερικών. Θα χρειαστείτε ένα απίστευτο πιστοποιητικό για να καταχωρήσετε το γάμο σας στη χώρα σας. Αυτό μπορεί να ζητηθεί στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων και συνήθως χρειάζεται αρκετοί μήνες για να ολοκληρωθεί. Μπορείτε να επισπεύσετε τη διαδικασία για ένα ελάχιστο τέλος χρησιμοποιώντας ένα πρακτορείο.

Οργάνωση του γάμου σας

Αφού ταξινομηθούν τα χαρτιά, μπορεί να ξεκινήσει η διασκέδαση του προγραμματισμού της τελετής. Η Νότια Αφρική είναι μια εξαιρετικά διαφορετική χώρα και υπάρχουν περιθώρια για σχεδόν οποιοδήποτε είδος γάμου που μπορείτε να φανταστείτε. αν θέλετε ένα χαλαρό γάμο στην παραλία, μια οικεία υπόθεση σε ένα καταφύγιο σαφάρι πέντε αστέρων ή μια μεγάλη εκδήλωση κοινωνίας σε ένα κτήμα κρασιού του Κέιπ Τάουν . Αν δεν γνωρίζετε καλά τη Νότια Αφρική, ωστόσο, ο προγραμματισμός των λεπτομερειών μπορεί να είναι λίγο δύσκολος από το εξωτερικό.

Το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσετε για μια ημερομηνία και ένα χώρο, και στη συνέχεια να το κλείσετε το συντομότερο δυνατόν. Η καταβολή των καταθέσεων μέσω της διεθνούς τραπεζικής μεταφοράς γίνεται γρήγορα δαπανηρή, επομένως σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια ανεξάρτητη εταιρεία όπως η TransferWise. Ελέγξτε προσεκτικά τις κριτικές για όλες τις υπηρεσίες, γιατί αν δεν είστε εκεί για να μιλήσετε προσωπικά στον φωτογράφο ή τον προμηθευτή σας, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε αν παίρνετε αυτό που θέλετε. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες ενός εμπειρογνώμονα σχεδιασμού του γάμου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περιορίσετε τα επίπεδα στρες σας.

Ο προσεκτικός προϋπολογισμός αποτελεί βασικό μέρος κάθε γάμου, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν παντρεύεστε στο εξωτερικό. Πρέπει να εξετάσετε το κόστος των πτήσεων και των βίζα σας (εάν χρειάζεστε), καθώς και πρακτικές λεπτομέρειες όπως οι εμβολιασμοί και τα αυτοκίνητα ενοικίασης . Μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη και τον προϋπολογισμό των επισκεπτών σας - εκτός αν τους πληρώνετε και εσείς, θα πρέπει να το κάνετε οικονομικά προσιτό ή να περιορίσετε τη λίστα προσκλήσεων. Δώστε τους μια ειλικρινή προειδοποίηση - όσο νωρίτερα στέλνετε προσκλήσεις, τόσο περισσότερο πρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα ή να κάνετε αίτηση για ελεύθερο χρόνο.

Η θέση και ο χρόνος είναι επίσης σημαντικοί. Εάν θέλετε ένα μεγάλο πάρτι, θα πρέπει να είστε σε κοντινή απόσταση από την αφθονία των καταλυμάτων - έτσι ξεκινώντας από ένα απομακρυσμένο καταφύγιο δεν είναι εφικτό. Όσο πιο μακριά από την πεπατημένη διαδρομή είστε, τόσο πιο ακριβό θα είναι να πάρετε όλους τους προμηθευτές σας στο χώρο. Σιγουρευτείτε για την έρευνα του καιρού πριν αποφασίσετε για μια ημερομηνία. Ο καιρός της Νότιας Αφρικής είναι πολύ τοπικός και οι εποχές του είναι αντίθετες με αυτές των χωρών του βόρειου ημισφαιρίου, όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε και ξαναγράφηκε εν μέρει από την Jessica Macdonald στις 14 Φεβρουαρίου 2017.