Πώς μπορούν να επωφεληθούν τα μέλη της πίστης των αεροπορικών εταιρειών από το να προσκρούσουν

Χρησιμοποιήστε το κουπόνι για να κερδίσετε μίλια

Ενώ όλοι οι ταξιδιώτες θέλουν να φτάσουν στους τελικούς τους προορισμούς το συντομότερο δυνατό, η απόσυρση από την έδρα σας σε αντάλλαγμα για μια μεταγενέστερη πτήση μπορεί να έχει τα δικά της πλεονεκτήματα όταν κερδίζει πόντους και μίλια. Πρόσφατα περίμενα να επιβιβαστώ σε μια πτήση προς το Σικάγο όταν άκουσα τον πράκτορα της πύλης να ρωτήσει αν μερικοί επιβάτες θα ήταν πρόθυμοι να παραιτηθούν από τις θέσεις τους από τότε που η πτήση ήταν υπερβολική. Δεν σκέφτηκα τίποτα από αυτό μέχρι που άκουσα αυτό που προσέφερε σε αντάλλαγμα - $ 200 σε κρύο σκληρό μετρητά και μια αναβάθμιση στην επόμενη πτήση έξω!

Δεν είχα πάρει τη συμφωνία, αλλά θα μπορούσε πραγματικά να το μετανιώσω μέχρι τη στιγμή της δήλωσης της πιστωτικής μου κάρτας - αυτές οι δύο επιπλέον ώρες ίσως αξίζει τον κόπο ...

Οι αεροπορικές εταιρείες πωλούν περιστασιακά επιπλέον εισιτήρια, έτσι ώστε οι πτήσεις να καλύπτονται με την ικανότητα. Έπειτα, οι πράκτορες της πύλης πρέπει να αναπροσαρμόσουν τις τοποθετήσεις των καθισμάτων και να εξασφαλίσουν ότι οι πτήσεις θα φύγουν εγκαίρως. Εάν είστε μέλος πίστης ταξιδιού με την ελπίδα να χρησιμοποιήσετε τα σημεία και τα μίλια σας για να μετατρέψετε τις διακοπές των ονείρων σας σε πραγματικότητα, ο εθελοντισμός για να χτυπήσετε από μια πτήση μπορεί να είναι κάτι που πρέπει να εξετάσετε. Ενώ οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες δεν προσφέρουν μίλια και πόντους απευθείας σε αντάλλαγμα για να πάρουν προσκρούσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουπόνι μετρητών για να κάνετε κράτηση για μια μελλοντική πτήση, που θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στο συνολικό αριθμό των μιλίων που χρειάζεστε για μια δωρεάν πτήση.

Οι επιπλέον λίγες ώρες που περνάτε στην αναμονή για την επόμενη πτήση μπορούν επίσης να αποδειχθούν πολύτιμες όταν πρόκειται για τη μεταφορά μιλίων και σημείων. Από το να αρπάξετε ένα γρήγορο τσίμπημα στην αγορά για τα προϊόντα πρώτης ανάγκης, οι ταξιδιωτικές ανταμοιβές πιστωτικών καρτών μπορούν να σας βοηθήσουν να κερδίσετε πόντους και μίλια ενώ κρέμονται γύρω από το αεροδρόμιο.

Για παράδειγμα, οι κάτοχοι καρτών Citi Prestige μπορούν να συλλέξουν δύο φορές τα σημεία για επιλογές φαγητού και ψυχαγωγίας. Οι δείκτες Citi ThankYou που κερδίζετε από αυτές τις αγορές μπορούν στη συνέχεια να εξαργυρωθούν για οποιονδήποτε αριθμό ανταμοιβών επιβράβευσης, συμπεριλαμβανομένων δωρεάν αεροπορικών εισιτηρίων ή διαμονών σε ξενοδοχεία.

Πρόθυμοι να το δοκιμάσετε; Ελέγξτε τις κορυφαίες συμβουλές μου για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χτύπημα από μια πτήση.

Κρατήστε ένα μάτι για πλήρη πτήσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών

Όσο πιο πολύπλοκο είναι το αεροδρόμιο, τόσο πιο πιθανό θα είναι η πτήση σας. Αν προγραμματίζετε προγράμματα ταξιδιού κατά τη διάρκεια διακοπών, όπως η ημέρα των ευχαριστιών και τα Χριστούγεννα, κρατήστε τα μάτια σας στην οθόνη κατά το check-in και τα αυτιά σας ανοίγουν στην ενδοεπικοινωνία στο τερματικό σταθμό για να μάθετε αν η πτήση σας έχει προωθηθεί. Σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Μεταφορών, ο αριθμός των ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων αυξάνεται κατά 54% κατά την περίοδο ταξιδιού των Ευχαριστιών και κατά 23% στα Χριστούγεννα. Λάβετε υπόψη ότι, δεδομένου ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα είναι πιο απασχολημένες από ό, τι συνήθως, οι πράκτορες πύλης μπορεί να είναι πρόθυμοι να γλυκάνουν το δοχείο σε αντάλλαγμα για το κάθισμά σας - ειδικά σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι οι πτήσεις με υπερβολική κράτηση θα απογειώνονται έγκαιρα.

Check in νωρίς

Η Delta είναι μια από τις πολλές αεροπορικές εταιρείες που θα σας ενημερώσουν εάν μια πτήση έχει υπερβεί κατά την είσοδό σας στο περίπτερο. Αν αυτό αποδειχθεί, αρπάξτε τις αποσκευές σας και κάντε μια γραμμή μελισσών κατευθείαν στην ασφάλεια και στο τερματικό σας. Οι πράκτορες της πύλης προτιμούν συχνά τους επιβάτες που κάνουν check in και φτάνουν στην πύλη πριν από όλους τους άλλους. Παρόλο που μπορεί να μην ψάχνει εθελοντές ακόμα, πλησιάστε στον πράκτορα της πύλης και ενημερώστε ότι είστε πρόθυμοι να παραιτηθείτε από το κάθισμά σας.

Ο πράκτορας της πύλης θα σας κρατήσει κατά νου όταν πλησιάσει στην επιβίβαση. Βήμα προς τα πλάγια και δώστε στον πράκτορα πύλη κάποιο χρόνο για να ταξινομήσετε τα πράγματα πριν προχωρήσετε στην εκούσια χτύπημα για άλλη μια φορά.

Ρωτήστε και θα λάβετε

Σε περίπτωση πτήσης με υπερβολική κράτηση, μην ξεφύγετε πολύ μακριά από την πύλη, καθώς ο πράκτορας ενδέχεται να θέλει να αρχίσει να συζητά για την αποζημίωση για το κάθισμά σας. Μόλις συμβεί αυτό, ακούστε προσεκτικά, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε εάν αξίζει τις επιπλέον λίγες ώρες που μπορεί να χρειαστεί να περάσετε στο αεροδρόμιο ή σε ένα ξενοδοχείο. Ενώ το Υπουργείο Μεταφορών απαιτεί από τις αεροπορικές εταιρείες να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο σύνολο κανόνων όταν αποζημιώνουν τους επιβάτες που προκλήθηκαν ακούσια από μια πτήση, οι κανόνες αυτοί δεν ισχύουν για τους επιβάτες που συμφωνούν οικειοθελώς να εγκαταλείψουν το έδαφός τους. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε την ευκαιρία να διαπραγματευτείτε την αποζημίωση που σας δουλεύει καλύτερα.

Πάρτε το χρόνο να εξετάσετε όλες τις επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της επιβεβαιωμένης πρώτης τάξης στην επόμενη πτήση, ή ένα κουπόνι μετρητών που μπορεί να εφαρμοστεί για γεύματα, μια ελεύθερη διαμονή στο ξενοδοχείο, κράτηση μιας μελλοντικής πτήσης - και κερδίζοντας πόντους και μίλια ενώ βρίσκεστε σε αυτό - ή αγοράζοντας σημεία πίστης και μίλια. Παρόλο που δεν είναι τόσο συνηθισμένο, ίσως να είστε σε θέση να πείσετε τους πράκτορες της πύλης να προσφέρουν πόντους ή μίλια σε αντάλλαγμα για να πάρουν προσκρούσεις, ειδικά καθώς πλησιάζουν τον χρόνο απογείωσης και εξακολουθούν να χρειάζονται για να απελευθερώσουν μερικές θέσεις. Οι πράκτορες της πύλης συνήθως δεν θα προσφέρουν περισσότερα, εκτός αν το ζητήσετε, οπότε βεβαιωθείτε ότι δεν θα πωλήσετε τον εαυτό σας σύντομα μόλις έρθει η ώρα να επιτύχετε μια συμφωνία.

Πακέτα Essentials σε Carry on

Ο εθελοντισμός για μια μεταγενέστερη πτήση σημαίνει ότι μπορεί να μην έχετε πρόσβαση στις ελεγμένες αποσκευές σας περισσότερο από το συνηθισμένο, ειδικά εάν οι αποσκευές σας έχουν ήδη φορτωθεί στην αρχική σας πτήση. Ευτυχώς, τα μέλη του JetBlue TrueBlue Mosaic έχουν την επιλογή να φέρουν μια φέτα μαζί με δύο δωρεάν ελεγμένες σακούλες. Πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν στους ταξιδιώτες - μέλη πίστης και άλλα - την επιλογή να μεταφέρουν ένα προσωπικό στοιχείο και μια μικρή βαλίτσα στο πλοίο δωρεάν. Κρατήστε τη σακούλα μεταφοράς για βασικά αντικείμενα όπως φάρμακα, μικρά προϊόντα περιποίησης και φορτιστές, ώστε να είστε έτοιμοι για μερικές επιπλέον ώρες στο αεροδρόμιο. Επίσης, μην ανησυχείτε για τις αποσκευές σας. Θα είναι διαθέσιμο για παραλαβή μόλις φτάσετε στον τελικό προορισμό σας.