Εξοικονόμηση αξιόλογων σημείων και μιλίων; Εδώ είναι πότε να τους εξοφλήσει

Ράχνοντας τα σημεία και τα μίλια; Εδώ είναι οι καλύτερες εποχές του χρόνου για να τις χρησιμοποιήσετε.

Τα προγράμματα ανταμοιβής ταξιδιών αφορούν τη συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων σημείων και μιλίων για να συσκευάσετε την τσάντα σας και να ταξιδέψετε όπου θέλετε, δωρεάν. Αλλά όταν πρόκειται για ταξίδια όταν θέλετε, τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα.

Θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα σημεία σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε να κάνετε κράτηση για το ιδανικό ταξίδι σας, για να έχετε τη μεγαλύτερη δυνατή αξία από τα σημεία και τα μίλια σας, ενώ βεβαιωθείτε ότι το ταξίδι παραμένει βολικό για εσάς.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές και κόλπα που χρησιμοποιώ όταν εξαργυρώσω τα σκληρά κερδισμένα μου σημεία και μίλια για να προσγειώσω τις ανταμοιβές που θέλω.

Τα βασικά

Όπως και η μόδα, η τουριστική βιομηχανία είναι εποχιακή, και στις πιο πολυάσχολες εποχές της, οι οποίες περιλαμβάνουν καλοκαιρινές και μεγάλες διακοπές, υπάρχουν λιγότερες ευκαιρίες να πετάξουν σε ένα εισιτήριο. Αν βρείτε μια ευκαιρία εξαργύρωσης, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε περισσότερους πόντους και μίλια για να το πάρετε από ό, τι θα κάνατε εκτός εποχής.

Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι σε ένα δημοφιλές μέρος σε μια πολυάσχολη στιγμή (τα Χριστούγεννα στη Χαβάη, καθένας;) ξεκινήστε να ψάχνετε για ένα εισιτήριο βραβείου μόλις γνωρίζετε τα σχέδιά σας. Το WebFlyer, ένας ιστότοπος που ερευνά τις ανταμοιβές και την εξαργύρωση, συνιστά έξι μήνες νωρίτερα από την προτιμώμενη ώρα αναχώρησής σας ως γενική ώρα για να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας για ένα μειωμένο χιλιομετρικό βραβείο.

Και παρόλο που δεν υπάρχει μυστική «καλύτερη μέρα της εβδομάδας» για να κλείσετε ένα εισιτήριο, οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι η κράτηση στα μέσα της εβδομάδας σας δίνει τα καλύτερα ποσοστά εξαργύρωσης.

Στις ΗΠΑ και στη Φλώριδα, είναι Δευτέρα, Τρίτη ή Τετάρτη. στη Χαβάη, στην Ασία και στην Ευρώπη, είναι Τρίτη, Τετάρτη ή Πέμπτη. στην Καραϊβική, το Μεξικό ή τη Νότια Αμερική, είναι Τρίτη ή Τετάρτη.

Έσοδα με βάση τα προγράμματα αερογραμμών

Ο καλύτερος χρόνος για να εξαργυρώσετε τα σημεία συχνών πτήσεων σας ή τα μίλια ποικίλλει ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία.

Στις ΗΠΑ, οι αεροπορικές εταιρείες όπως το Southwest και το JetBlue έχουν προγράμματα εσόδων που βασίζονται στα έσοδα: ο αριθμός των σημείων ή μιλίων που απαιτούνται για την κράτηση ενός εισιτηρίου διανομής εξαρτάται από το ποσό του δολαρίου που δαπανήθηκε σε αυτό το εισιτήριο. Γενικά, όταν η τιμή ανεβαίνει, ο αριθμός των σημείων / μιλίων ανεβαίνει επίσης. Όταν πέφτει η τιμή μετρητών, το ίδιο ισχύει και για τον αριθμό των πόντων / μιλίων.

Με αυτούς τους τύπους προγραμμάτων πίστης, οι ειδικοί λένε ότι η καλύτερη στιγμή για να κάνετε κράτηση είναι όταν οι τιμές των ναύλων είναι χαμηλότερες, όπως κατά τη διάρκεια μιας πώλησης. Έτσι, αν έχετε τα σημεία / μίλια για να εξαργυρώσετε με έναν από αυτούς τους αερομεταφορείς, εγγραφείτε για τις ειδοποιήσεις πώλησης των ναύλων τους και ακολουθήστε τις τροφές κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από το μεγάλο χρονικό διάστημα με την κράτηση του ταξιδιού σας με το βραβείο όταν έρχεται μια πώληση.

Βραβεία Προγράμματα Αεροπορικής Εταιρείας

Άλλες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Αλάσκα, η Αμερικανίδα και η United, είναι προγράμματα "βραβείων". Αυτό σημαίνει ότι έχουν καθορισμένα ποσοστά χιλιομέτρων ανά εισιτήριο ανάθεσης, με βάση την κατηγορία καμπίνας και την απόσταση που ταξιδεύει. Με αυτό το είδος προγράμματος, η διαθεσιμότητα θέσεων διαμονής συνήθως διέπεται από χωρητικότητα. Το χαμηλότερο ποσοστό απόσβεσης (ή το "Saver") είναι το πρώτο που εξαφανίζεται καθώς γεμίζει μια πτήση και είναι συχνά δύσκολο να περάσει σε εποχές αιχμής.

Σε αυτές τις αεροπορικές εταιρείες, ξεκινήστε την αναζήτησή σας με 10 ή 11 μήνες πριν από τις προγραμματισμένες ημερομηνίες ταξιδιού σας.

Και συνεχίστε να ελέγχετε, καθώς ενδέχεται να ανοίξουν περισσότερες θέσεις ανάθεσης καθώς οι άλλοι ταξιδιώτες ακυρώνουν τις κρατήσεις τους ή αλλάζουν τα σχέδιά τους. Αν βρείτε μια θέση ανάθεσης Saver που λειτουργεί για τα ταξιδιωτικά σας σχέδια, κάντε κράτηση! Δεν υπάρχει κανένα όφελος στην αναμονή και το κάθισμα μπορεί να φύγει όταν επιστρέψετε για αυτό.

Συλλέξτε, Dream και Go

Έξυπνοι ταξιδιώτες που θέτουν στόχους για τη συγκέντρωση σημείων και μιλίων και να παραμείνουν στην κορυφή των προσφορών του προγράμματος πιστότητας μπορούν σχεδόν πάντα να βρουν έναν τρόπο να κάνουν τα ονειρικά ταξίδια τους πραγματικότητα. Είτε προγραμματίζετε μήνες νωρίτερα είτε απολαμβάνετε την ελευθερία να πετάξετε αύριο, τα σημεία και τα μίλια σας μπορούν να σας δώσουν πολύ περισσότερα από τον κόσμο για να εξερευνήσετε.