Θα ντύσει επάνω Αύξηση της πιθανότητάς σας για αναβάθμιση;

Εάν τα αστέρια ευθυγραμμιστούν για την πτήση σας, θα μπορούσατε να πάρετε μια αναβάθμιση δωρεάν.

Είναι το πρωί της πρώτης σας πτήσης ανάθεσης. Πληρώσατε $ 0 σε αεροπορικό εισιτήριο συν 5,60 δολάρια σε τέλη TSA για να διασχίσετε τη χώρα και αισθάνεστε υπέροχα. Αυτή η έντονη καταιγίδα που πλησιάζει γρήγορα από το νότο δεν θα είναι ένας παράγοντας - το αεροπλάνο σας θα αφήσει εγκαίρως, 15 λεπτά νωρίς, ακόμα, και θα είστε άνετα κάθονται σε ένα πολύ μεγάλο recliner καθώς τρώτε μόνο την καλύτερη Καλιφόρνια αφρώδη κρασί. Τίποτα δεν θα σας εμποδίσει και μια μεγάλη πτήση.

Δεν αγοράσατε εισιτήριο πρώτης θέσης, αλλά δεν έχει σημασία - οδηγείτε μπροστά σήμερα. Επειδή υπάρχουν τρία κενά καθίσματα και εμφανίσατε στην πύλη με ένα γιγαντιαίο χαμόγελο και ένα κοστούμι τριών τεμαχίων.

Ναι, λίπος ευκαιρία. Ενώ η στρατηγική αυτή μπορεί να ήταν επιτυχής πριν από μια δεκαετία ή δύο, η τεχνολογία εργάζεται εναντίον σας. Τα εξελιγμένα συστήματα πληροφορικής των αεροπορικών εταιρειών παρακολουθούν κενά καθίσματα και εργάζονται για να τα γεμίσουν με τους καταλληλότερους επιβάτες. Ο "υπολογιστής" δεν δίνει προσοχή στη στάση ή στην εμφάνισή σας, λαμβάνοντας αποφάσεις σχετικά με το ποιος θα αναβαθμιστεί μόνο με βάση το τι πληρώνει ένας πελάτης για τη συγκεκριμένη πτήση, ανεξάρτητα από το εάν εφάρμοσε ή όχι την πληρωμή σε μετρητά, μίλια ή πιστοποιητικό αναβάθμισης στην κράτηση , και πόσο ξοδεύει κάθε χρόνο με την αεροπορική εταιρεία.

Φυσικά, οι δωρεάν (και πολλές πληρωμένες) αναβαθμίσεις ισχύουν μόνο για εγχώριες ή περιφερειακές πτήσεις στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες - εάν ταξιδεύετε στο εξωτερικό ή με ξένο μεταφορέα, ίσως να μην είστε σε θέση να αναβαθμίσετε καθόλου, εκτός εάν είστε διατεθειμένοι καταβάλλετε ολόκληρη τη διαφορά μεταξύ της τρέχουσας τιμής για μια θέση πρώτης θέσης και αυτό που προηγουμένως πληρώσατε για να κάνετε κράτηση.

Πολλές αεροπορικές εταιρίες στην Ασία ή στην Ευρώπη δεν αναβαθμίζουν κανέναν από τους επιβάτες τους δωρεάν σε οποιαδήποτε πτήση, ακόμα και σε μια μικρή χρονοκαθυστέρηση. Με άλλες αεροπορικές εταιρείες ή διεθνή δρομολόγια, ένας ελίτ πελάτης που πετάει εκατοντάδες χιλιάδες μίλια ετησίως μπορεί να καταλήξει να ταξιδέψει στο λεωφορείο με μια ντουζίνα ή ακόμα καθίσματα που εξακολουθούν να είναι ανοιχτά στην πρώτη.

Όπως οι μεταφορείς στο εξωτερικό, πρωταρχικός στόχος των αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ είναι να πωλούν κάθε θέση στο αεροπλάνο στην υψηλότερη δυνατή τιμή. Είναι λίγο πιο γενναιόδωροι με τη συμπλήρωση κενών καθισμάτων υψηλής ποιότητας λίγο πριν το αεροπλάνο βγει. Όταν πρόκειται για δωρεάν αναβαθμίσεις, τα εισιτήρια για μη επιβάτες επιβάτες, όπως οι φίλοι και η οικογένεια ενός εργαζομένου, έρχονται στο κάτω μέρος της λίστας προτεραιοτήτων, αλλά ένα εισιτήριο για το οποίο η αεροπορική εταιρεία (ή ένας από τους συνεργάτες της) συλλέγει δίπλα σε τίποτα δεν είναι ένα τόσο απομακρυσμένο δευτερόλεπτο. Στις πτήσεις με τεράστια ζήτηση, όπως οι διαδρομές με περιορισμένο ανταγωνισμό, μια αεροπορική εταιρεία θα πουλήσει σχεδόν κάθε πτήση διατηρώντας παράλληλα μια πολύ υψηλή τιμή εισιτηρίου τόσο για την First Class όσο και για την Coach.

Αλλά σε διαδρομές όπου μια αεροπορική εταιρεία ανταγωνίζεται πολλές άλλες και σε περιόδους όπου το φορτίο των επιβατών που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους είναι σχετικά ελαφρύ, όπως κατά τη διάρκεια διακοπών ή κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, μπορεί να υπάρχουν λίγα ανοιχτά καθίσματα στην πρώτη τάξη, ακόμη και στην ημέρα αναχώρησης. Η αεροπορική εταιρεία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πουλήσει αναβαθμισμένες πληρωμές στους επιβάτες των λεωφορείων κατά τη διάρκεια των ημερών που οδηγούν στην πτήση, αλλά αν παραμείνουν κενές θέσεις, οι ελίτ επιβάτες είναι στην πρώτη γραμμή για να τους λάβουν δωρεάν, σε διάφορα επίπεδα προτεραιότητας, πέταξε το προηγούμενο έτος.

Εάν όλοι οι επιλεγμένοι επιβάτες ελίτ έχουν αναβαθμιστεί ή έχουν παραμείνει μόνο κάποιες ελίτ χαμηλού επιπέδου, η αεροπορική εταιρεία ενδέχεται συχνά να προσφέρει σε οποιονδήποτε επιβάτη λεωφορείου αναβάθμιση στο check-in στο διαδίκτυο ή μόλις φτάσει στο αεροδρόμιο. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Delta, έχουν πειραματιστεί ακόμα με το να επιτρέπουν στους επιβάτες να υποβάλλουν προσφορές για αναβάθμιση, επιτρέποντάς σας να πληκτρολογήσετε το ποσό που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για να πετάξετε μπροστά.

Υποθέτοντας ότι δεν πληρώσατε για την αναβάθμιση αυτή κατά το check-in ή αν δεν είχατε επιλέξει (που ίσως να μην είστε όταν πετάτε σε ένα εισιτήριο) και υπάρχουν υπόλοιπες θέσεις, ο πράκτορας της πύλης μπορεί να τα αναθέσει σε εναπομείναντα επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου και εσάς. Συνήθως, αυτό συμβαίνει μόνο όταν ο προπονητής είναι υπεράριθμος, σε αυτό που ονομάζεται op-up ή επιχειρησιακή αναβάθμιση. Σε αυτήν την περίπτωση, ειδικά εάν η πτήση τρέχει πίσω, ένας πράκτορας πύλης μπορεί να επιλέξει επιβάτες τυχαία, ο στόχος τους σε αυτό το σημείο είναι να πάρει ο καθένας μια θέση ώστε η πτήση να μπορεί να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν τα αστέρια ευθυγραμμιστούν για την πτήση σας, θα μπορούσατε, σε αυτή τη πολύ σπάνια κατάσταση, να πάρετε αυτή την αναβάθμιση δωρεάν. Όντας ντυμένος ωραία σίγουρα δεν θα έβλαπτε, αλλά η στάση σας με τον πράκτορα πύλη θα έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία. Να είστε υπομονετικοί και ευγενικοί και να εξετάσετε το ενδεχόμενο παράδοσης της κάρτας επιβίβασης για τον πράκτορα της πύλης να κρατάει και να κάθεται μέσα στην οπτική του όψη. Εάν υπάρχει μια θέση την τελευταία στιγμή και πρέπει να μετακινήσετε κάποιον σε αυτό γρήγορα, αυτός θα μπορούσε να είναι εσείς!