Μπορείτε να κερδίσετε μίλια σε μια δωρεάν πτήση;

Οι περισσότερες πτήσεις δεν κερδίζουν μίλια, αλλά υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μίλια των συχνών χρηστών για να κάνετε κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων σε σχεδόν οποιοδήποτε αεροδρόμιο στον κόσμο, στην Coach, Business ή ακόμα και στη διεθνή κατηγορία FIrst, όπου θα βρείτε τεράστιες σουίτες επίπεδων κρεβατιών και υπηρεσίες χαβιαριού κατά τη διάρκεια της πτήσης (και μερικές φορές και ντους!) ο κανόνας. Αλλά ενώ θα εξοικονομήσετε δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε αυτά τα εισιτήρια uber-lux (και εκατοντάδες στο Coach), πιθανότατα δεν θα κερδίζετε κάποια μίλια για τις πτήσεις σας και αν πετάτε πολύ μεγάλες αποστάσεις -the-world ταξίδι θα μπορούσε να σας ταξιδεύουν 20.000 μίλια ή περισσότερο), είστε πραγματικά λείπει έξω.

Λόγω της πιθανής χαμένης ευκαιρίας για την απόκτηση ενός τόνου συχνών μιλίων μιλίων, είναι σημαντικό να ζυγίζετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας λύτρωσης προτού τραβήξετε τη σκανδάλη. Για τα εισιτήρια Business και First Class, είναι σχεδόν πάντα μια καλύτερη συμφωνία να χρησιμοποιείτε μίλια από μετρητά, δεδομένου ότι θα περάσετε οπουδήποτε από 3.000 έως 15.000 δολάρια ή περισσότερο για ένα εισιτήριο μετ 'επιστροφής, ανάλογα με τη διαδρομή, την αεροπορική εταιρεία και την κλάση των υπηρεσιών. Η κράτηση υψηλότερων κατηγοριών ναύλων με μετρητά θα σας κερδίσει ακόμα περισσότερα μίλια από ένα εισιτήριο με έκπτωση Coach, αλλά ακόμα και μετά τη συμπλήρωση του δυνητικά υψηλότερου επιτοκίου κερδών, εξακολουθεί να είναι η καλύτερη διαπραγμάτευση για να χρησιμοποιήσετε τα μίλια σας για premium καθίσματα.

Με τα εισιτήρια του Coach, ωστόσο, πρέπει πραγματικά να κάνετε τα μαθηματικά. Εάν πλησιάζετε στο επόμενο επίπεδο ελίτ ή έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε μίλια μπόνους για μια πληρωμένη πτήση, μπορεί να θέλετε να πληρώσετε μετρητά, ακόμη και αν η τιμή του εισιτηρίου είναι υψηλή. Διαφορετικά, ανάλογα με το πόσο εκτιμάτε κάθε μίλι, εάν η τιμή του εισιτηρίου είναι υψηλότερη από την τιμή εξαργύρωσης, συμπεριλαμβανομένων των μιλίων που κερδίζετε από μια πληρωμένη πτήση, τότε θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τα μίλια σας.

Φυσικά, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου μια πτήση ανάθεσης θα κερδίζει επίσης τα μίλια συχνών μίσχων, αλλά αυτά είναι πολύ λίγα και πολύ κοντά. Συνήθως, όταν μια αεροπορική εταιρεία έχει ακανόνιστες λειτουργίες, είτε λόγω καιρού είτε λόγω καθυστέρησης που σχετίζεται με το αεροσκάφος, θα πρέπει να ξανακοιμηθείτε από το αεροδρόμιο την τελευταία στιγμή, με τον πράκτορα να επιλέγει μια πλήρη κατηγορία ναύλων για την κατηγορία υπηρεσιών που αρχικά κράτηση.

Έτσι, εάν πετάτε σε ένα εισιτήριο με έδρα στην First Class, θα ξανακοιμηθείτε στην υψηλότερη κατηγορία ναύλων για αυτήν την καμπίνα, επιτρέποντάς σας να κερδίσετε μίλια για το συγκεκριμένο τμήμα και να σας χαρίσουν μέγιστη ευελιξία αν χρειαστεί να κάνετε αλλαγές .

Μπορεί επίσης να έχετε τη δυνατότητα αναβάθμισης της κατηγορίας ναύλων εάν μια πτήση έχει υπερβεί και εσείς εθελοντικά. Συνήθως, οι αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν το F για την First Class, το J για την Business Class και το Y για το πλήρες λεωφορείο για να αντιπροσωπεύουν τους επιβάτες που έχουν κλείσει τα πιο ακριβά εισιτήρια. Φυσικά, αυτά κερδίζουν επίσης τον μεγαλύτερο αριθμό μιλίων και παρέχουν την μεγαλύτερη ευελιξία αν χρειαστεί να αλλάξετε την πτήση σας αργότερα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν μετακινηθείτε από την κατηγορία Ο ναύλων (χρησιμοποιείται για τα εισιτήρια πρώτης θέσης) στο F, θα πρέπει να μπορείτε να κερδίσετε το πλήρες χιλιόμετρο που θα κάνατε εάν είχατε πληρώσει μετρητά για την πτήση σας. Να είστε βέβαιος να ζητήσετε από τον πράκτορα του αεροδρομίου να σας επανακυκλοφορήσει σε μια πλήρη τάξη όταν εργάζεστε εθελοντικά - πιο συχνά, θα είναι πρόθυμοι να το κάνουν αυτό.

Η κατηγορία του ναύλου θα μπορούσε επίσης να αλλάξει αυτόματα αν υποβαθμίσετε (λόγω πιθανότητας σε τύπο αεροσκάφους) ή με σημαντική αλλαγή προγράμματος που περιλαμβάνει επίσης νέο αριθμό πτήσης, αλλά αυτές οι περιπτώσεις (και αυτές που περιγράφονται παραπάνω) είναι σχετικά ασυνήθιστες.

Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να υποθέσετε ότι εσείς / δεν θα / κερδίζετε τα μίλια συχνών πτήσεων για την ελεύθερη πτήση σας. Μπορεί να έχετε τύχη, αλλά θα μπορούσατε πολύ να πετάξετε εκατομμύρια μίλια για τα εισιτήρια απονομής χωρίς να κερδίζετε ένα μόνο σημείο. Εάν κερδίζετε μίλια είναι σημαντικό για σας, πληρώνετε μετρητά.