Οδηγός για την Aix-en-Provence, Πόλη του Παύλου Cezanne

Αξιοθέατα, ξενοδοχεία και εστιατόρια στην πόλη Aix-en-Provence, πόλη του Paul Cezanne

Γιατί να επισκεφθείτε την Aix-en-Provence;

Η Aix είναι μια από τις πιο ελκυστικές πόλεις της Προβηγκίας. Διαθέτει όλα όσα φανταστείτε από μια πόλη στα νότια της Γαλλίας. Τα ρωμαϊκά του λείψανα περιλαμβάνουν ένα μεγάλο σπα και κομψές λεωφόρους και παλιές συνοικίες σας προσκαλούν να κάνετε μια βόλτα.

Μόλις 25 χιλιόμετρα από τη Μασσαλία, οι δύο πόλεις δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές. Η Μασσαλία, παρά τα πρόσφατα τεράστια έργα κατασκευής και αναβάθμισής της, παραμένει μια αστική μάζα με πικρή αίσθηση.

Η Aix, από την άλλη πλευρά, είναι μία από τις μεγάλες πόλεις τέχνης του κόσμου. Ο Paul Cezanne γεννήθηκε και έζησε εδώ, μαζί με τον φίλο του συγγραφέα Emile Zola.

Είναι επίσης μια μεγάλη πανεπιστημιακή πόλη, με φοιτητές από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα με τις ΗΠΑ να συμβάλλουν στη ζωντανή νυχτερινή ζωή και τον ζωντανό πολιτισμό. Τα καλά ξενοδοχεία, τα εξαιρετικά εστιατόρια και τα ψώνια, μαζί με τις συνδέσεις του Paul Cezanne, προσφέρουν τη σαγηνευτική έκκλησή του.

Γρήγορα γεγονότα

Πώς να φτάσετε στο Aix-en-Provence

Το Aix-en-Provence απέχει 760 χιλιόμετρα από το Παρίσι και το ταξίδι με το αυτοκίνητο διαρκεί περίπου 6 ώρες και 40 λεπτά.

Τα τρένα υψηλής ταχύτητας TGV εκτελούνται τακτικά από το Παρίσι Gare de Lyon. μπορείτε επίσης να πετάξετε στο αεροδρόμιο της Μασσαλίας-Προβάνς.
Λεπτομέρειες για το πώς να φτάσετε στο Aix-en-Provence

Μια μικρή ιστορία

Η Aix ξεκίνησε ως μια ρωμαϊκή πόλη, Aquae Sextiae , καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό από τους Lombards από την Ιταλία το 574 μ.Χ., στη συνέχεια από τους Σαρακηνούς. Διασώθηκε από τους ισχυρούς και πλούσιους Μερσών της Προβηγκίας τον 12ο αιώνα, οι οποίοι έκαναν την πρωτεύουσα του Aix.

Στον 15ο αιώνα ο Αιξ έγινε ανεξάρτητη χώρα κάτω από τον αγαπημένο κυβερνήτη, τον «Καλό» βασιλιά Ρεν του Αντζού (1409-80), ο οποίος υποστήριξε τον Κάρολο VII της Γαλλίας ενάντια στους Άγγλους και τους συμμάχους τους Βουργουνδούς. Ο καλός βασιλιάς γύρισε το δικαστήριο σε μια πνευματική δύναμη και εισήγαγε το μοσχάτο σταφυλιών στην περιοχή, οπότε ψάξτε για το άγαλμά του με ένα τσαμπί σταφύλια στο ένα χέρι.

Ενσωματώθηκε στη Γαλλία το 1486, οι περιουσίες του Aix εξαφανίστηκαν, αλλά αποκαταστάθηκαν όταν ο καρδινάλιος Mazarin, επικεφαλής υπουργός της Γαλλίας κάτω από τον Louis XIII και ο Sun King, Louis XIV, σταθεροποίησε τη χώρα. Provence ευημερούσε, με τον Aix να γίνει πλούσια πόλη.

Έκτοτε η πόλη έχει ήσυχη ευημερία και σήμερα μπορείτε να δείτε ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της στα ρωμαϊκά λείψανα και τα κλασικά κτίρια που γεμίζουν την παλιά πόλη.

Κύρια Αξιοθέατα

Κορυφαία έξι αξιοθέατα στην πόλη Aix-en-Provence

Περνά από το Γραφείο Τουρισμού

Ξεναγήσεις
Το Τουριστικό Γραφείο διοργανώνει καλές περιηγήσεις, από το Discover Old Aix μέχρι τα βήματα του Paul Cezanne . Οι εκδρομές είναι με τα πόδια, τις τελευταίες 2 ώρες και είναι στα αγγλικά σε συγκεκριμένες ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ στην σελίδα του ταξιδιωτικού γραφείου με ξεναγό.

Ψώνια

Το Aix-en-Provence είναι μια απόλαυση του αγοραστή. Υπάρχουν αγορές κάθε μέρα για φρούτα και λαχανικά, ενώ σε επιλεγμένες ημέρες μπορείτε να περιηγηθείτε ανάμεσα σε αντίκες και bric-a-brac.

Τα καταστήματα στο Aix είναι κομψά και δελεαστικά. Εάν σας αρέσει να παίρνετε ένα κομμάτι της παράδοσης πίσω μαζί σας, σκεφτείτε ένα σαντόν (παλιομοδίτικα ειδώλια πολύ περιζήτητα και χρησιμοποιημένα στη Γαλλία τα Χριστούγεννα και το Πάσχα).

Τα καταστήματα ζαχαροπλαστικής και οι νοστιμιές που πωλούν σοκολάτες και τα περίφημα calissons d'Aix (καραμέλα από αμύγδαλα) σας γοητεύουν από τις πόρτες τους.

Η πόλη έχει επίσης καλά καταστήματα για δώρα, αν είστε μετά από αυτό το λαμπερό βαμβάκι Προβηγκίας για τραπεζομάντιλα και καλύμματα μαξιλαριών, σαπούνια απαλά αρωματισμένα με λεβάντα ή οποιοδήποτε αριθμό διαφορετικών καλαθιών στυλ για να μεταφέρουν το σπίτι.

Που να μείνω

Τα ξενοδοχεία σε Aix-en-Provence είναι πολύ ακριβό. αυτή είναι μια κομψή πόλη με κομψές τιμές.

Που να φάω

Υπάρχει μια πολύ καλή επιλογή εστιατορίων στην Aix-en-Provence.

Νυχτερινή ζωή

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνετε στο Aix το βράδυ. Υπάρχουν πολλές υπαίθριες καφετέριες και μπαρ για να πιείτε στους καλοκαιρινούς μήνες γύρω από τη rue de la Verrerie και να τοποθετήσετε τον Richelme. Το Le Mistral (3, rue Frederic Mistral, τηλ .: 00 33 (0) 4 42 38 16 49) είναι το σημείο ισχίου για χορό σε ηλεκτρονικούς ρυθμούς για τους κάτω των 30 ετών.