Οδικό ταξίδι γύρω από το υπέροχο Gorges du Verdon στην Προβηγκία

Ένα ονειρεμένο οδικό ταξίδι

Η διαδρομή γύρω από τα υπέροχα Gorges du Verdon στο Περιφερειακό Φυσικό Πάρκο του Verdon δεν είναι για τους αδύναμους καρπούς. Είναι ένα ταξίδι με υπέροχες απόψεις και ανοιχτές ρωγμές που βυθίζουν 700 μέτρα βαθιά προς τα κάτω προς τον αργά κινούμενο ποταμό κάτω. Είναι μια κίνηση των στροφών της φουρκέτας με το περίεργο σημείο στάσης. Πολύ ειλικρινά, αξίζει κάθε στιγμή που δαγκώνει τα νύχια.

Γρήγορη συμβουλή: Εάν μπορείτε, αποφύγετε τους καλοκαιρινούς μήνες στα τέλη Ιουνίου, Ιούλιο και Αύγουστο, όταν τα τροχόσπιτα κινούνται σαν σαλιγκάρια σε μια μακρά ουρά οχημάτων.

Εάν είστε εκεί την εποχή εκείνη, προσπαθήστε να κάνετε το αυτοκίνητο πολύ νωρίς το πρωί. Εάν είστε αρκετά νωρίς, θα ανταμειφθείτε με μια ανατολή που θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι είστε στη γέννηση του κόσμου.

Πρωί

Αυτή η μονάδα ξεκινάει από το Trigance , ένα μικρό χωριό λόφων που κυριαρχείται από ένα μεγάλο ξενοδοχείο κάστρο, το Château de Trigance. Κάντε κράτηση εδώ για την ατμόσφαιρα, τα δωμάτια και ένα υπέροχο γεύμα. Από το χωριό, πάρτε το νότο D90, σήμανση rive gauche Gorges du Verdon και Aigunes. Όταν φτάσετε στο D71, στρίψτε προς τα δεξιά προς τα Balcons de la Mescla όπου υπάρχει μια στάση. Ο δρόμος χτίστηκε ειδικά για να προσφέρει τις καλύτερες απόψεις, τόσο του φαραγγιού όσο και του μπλε ποταμού, μέσα στο φαράγγι. Οι ανώμαλοι λόφοι αλλάζουν το σχήμα και το χρώμα καθώς οδηγείτε. μερικές φορές γυμνά, σε άλλες περιπτώσεις που καλύπτονται από πεύκα. Το φαράγγι είναι μήκους 15 μιλίων με σταγόνες κατ 'ευθείαν κάτω.

Στο Pont de l'Artuby, οι γενναίοι, ή ίσως οι εντελώς επιθετικοί, δοκιμάζουν το χέρι τους στο bungee jumping. στο Falaise des Cavaliers μπορείτε να απολαύσετε μια άλλη κατακόρυφη θέα, ενώ οι αναρριχητές βράχου εξαφανίζονται πάνω από την άκρη με ανησυχητική ταχύτητα στο Cirque de Vaumale .

Διάλειμμα για μεσημεριανό

Μετά από αυτό ο δρόμος συνεχίζει να στρίβει και να γυρίζει, αλλά η ύπαιθρος γίνεται πιο φιλική. Στη συνέχεια ξεκινάτε να κατεβείτε και να συναντήσετε ένα υπέροχο château, τους στρογγυλότερους πύργους του, γεμάτο με έντονα χρωματιστά πλακάκια. Βρίσκεστε στην Aiguines , μια καλή στάση με θέα τα Φαράγγια και το Lac de Ste Croix. Είναι ένα όμορφο χωριό με μακρύ κεντρικό δρόμο με καφετέριες και εστιατόρια για μεσημεριανό γεύμα, λίγα ξενοδοχεία και ένα καλό σημείο πικνίκ σε ένα μικρό πάρκο κοντά στο κάστρο (εύκολος χώρος στάθμευσης).

Για μια ακόμη επιλογή γεύματος, πάρτε τον δρόμο της εξοργισμένης χώρας προς το Salles-sur-Verdon , ένα τεχνητό χωριό που δημιουργήθηκε όταν χτίστηκε το φράγμα για το Lac de Ste Croix στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Πολλοί από τους κατοίκους προέρχονταν από το πρώην χωριό που είχε καταστραφεί για να κάνει δρόμο για την καταραμένη και τη νέα λίμνη, μετά από βίαιη αντιπολίτευση.

Σήμερα είναι ένα ήσυχο μέρος, γεμάτο από εξοχικές κατοικίες και με ξενοδοχεία και διαμονή με πρωινό και ένα πολύ εξυπηρετικό (και αγγλόφωνο) Τουριστικό Γραφείο στο κέντρο του χωριού. Οι άνθρωποι έρχονται εδώ για τα θαλάσσια σπορ στο Lac, έτσι είναι πολύ χαλαρό.

Γεύμα στη μικρή βεράντα του La Plancha, 8 pl Garuby, τηλ .: 00 33 (0) 4 94 84 78 85. Τοπικά προϊόντα όπως το χοιρινό και το αρνίσιο και τα νωπά ψάρια που αλιεύονται τοπικά ψήνονται σε μια ξύλινη φωτιά και φτάνουν στο τραπέζι με ντόπιο γαρνιτούρο dauphinois ή πατάτες. Υπάρχουν επίσης δελεαστικά καθημερινά πιάτα όπως γεμιστές προβηγκιακές ντομάτες.

Απόγευμα

Εάν γευματίσετε στο Les Salles, επιστρέψτε προς τα βόρεια στο D957 που τρέχει δίπλα στη λίμνη και ακολουθήστε τις πινακίδες για Moustiers-Sainte Marie , στρίβοντας αριστερά στο D952 στο St Pierre. Πάρκο στα περίχωρα του χωριού. το καλοκαίρι ξεπερνάει τους επισκέπτες. Είναι ένα όμορφο χωριό λόφων με ένα ρεύμα που κυλά ανάμεσα σε δύο γκρεμούς.

Πάνω από αυτό κρέμεται ένα τεράστιο αστέρι, αρχικά το έβαλε εκεί ένας επιστρέφοντος ιππότης από τις Σταυροφορίες.

Το χωριό έχει δύο αξιώσεις για τη φήμη: την κεραμική του και το παρεκκλήσι της Notre-Dame de Beauvoir, το οποίο βρίσκεται πάνω από το χωριό και έχει υπέροχη θέα. Αγαπώ την αγγειοπλαστική που γίνεται εδώ, αλλά είναι πολύ ακριβό (από 40 ευρώ για ένα μόνο πιάτο). Όλα τα χειροποίητα και ζωγραφισμένα στο χέρι (και υπογεγραμμένα από τον κατασκευαστή για την αυθεντικότητα), οι διαφορετικές αγγειοπλαστικές έχουν τα δικά τους καταστήματα στο χωριό. Δοκιμάστε το Lallier στον κεντρικό δρόμο για μια αυθεντική επιλογή. Η εταιρεία υπήρξε από το 1946 και εξακολουθεί να είναι οικογενειακή επιχείρηση και λειτουργεί. Μπορείτε επίσης να δείτε την αγγειοπλαστική που γίνεται στο στούντιο στο κάτω μέρος του χωριού, από Τρίτη έως Παρασκευή στις 3μμ.

Η Βόρεια Ζώνη

Από εδώ η μονάδα σας οδηγεί πίσω στο D952 προς τη βόρεια άκρη του φαραγγιού και μια άλλη μεγάλη κίνηση.

Ο δρόμος είναι ελαφρώς μεγαλύτερος από τον νότιο περιφερειακό δρόμο, αλλά όχι λιγότερο βασανιστικός για αυτό.

Για το πιο κομμάτι που δαγκώνει τα νύχια, οδηγείτε την Route des Cretes . Σταματήστε πρώτα στο La Paulud-sur-Verdon , στη συνέχεια συνεχίστε κάτω από το μικρό δρόμο. Αυτό ισχύει μόνο για σκληρούς οδηγούς. κατά καιρούς θα μπορούσατε να οδηγήσετε κατευθείαν στην άβυσσο κάτω από μια σταγόνα 800 μέτρων στο ποτάμι κάτω. (Ο δρόμος είναι κλειστός μεταξύ 1 Νοεμβρίου και 15 Απριλίου κάθε έτους.) Αλλά οι απόψεις είναι εξαιρετικές και μπορείτε να σταματήσετε σε διαφορετικά μέρη (αν δεν υπάρχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα) όπως το Chalet de la Maline και το Belvedere du Tilleul . Αναδύεστε, θριαμβευτικά, αν σας κλονιστεί λίγο, σύμφωνα με τις ικανότητες οδήγησης, πίσω στο δρόμο του La-Palud. Πηγαίνετε προς τα ανατολικά και σταματήστε στο Auberge du Point Sublime (ανοιχτό Απρίλιο έως Οκτώβριο) ακριβώς στην άκρη του φαραγγιού. Στην ίδια οικογένεια από το 1946, είναι ένα θαυμάσιο σημείο και θα έχετε καλό τοπικό μαγείρεμα εδώ.

Τώρα μπορείτε είτε να συνεχίσετε προς το Castellane, το Digne-les-Bains και το Sisteron, είτε στο Point du Soleils στρίψτε νότια στο D955 προς Comps-sur-Artuby και τα χωριά Var γύρω από το Draguignan.

Πρακτικές πληροφορίες

Μεζονέτα του Parc naturel region du Verdon
Domaine de Valx
Moustiers-Sainte-Marie
Τηλ .: 00 33 (0) 4 93 74 68 00
Ιστοσελίδα (στα γαλλικά)

Ενοικίαση αυτοκινήτων

Που να μείνω

Διαβάστε τις κριτικές πελατών, συγκρίνετε τις τιμές και κρατήστε το Chateau de Trigance στο TripAdvisor.

Ένα ταξίδι ημέρας

Τα Gorges du Verdon κάνουν ένα πολύ καλό ημερήσιο ταξίδι αν μένετε στη Νίκαια , στις Κάννες ή στην Αντίμπ . Αλλά είναι μια μεγάλη μέρα (2 ώρες 30 λεπτά από τη Νίκαια, 2 ώρες 15 λεπτά από την Αντίμπ) και 2 ώρες και 20 λεπτά από τις Κάννες.)