Μια Σύντομη Εισαγωγή στην Ολλανδική Ιστορία και Πολιτισμό της Πενσυλβανίας

Υπάρχουν κοινότητες της Πενσυλβάνια Ολλανδίας που ζουν σε πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά σήμερα, αλλά ο μεγαλύτερος οικισμός είναι στην Πενσυλβάνια, συγκεντρωμένος μέσα και γύρω από το Λάνκαστερ. Θα χρειαζόταν τόμους για να βυθιστείτε στη συναρπαστική κληρονομιά της Ολλανδίας της Πενσυλβανίας, αλλά για όσους επισκέπτονται την περιοχή, εδώ είναι λίγο αστάρι. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να πάρετε μια ματιά στο μοναδικό τρόπο ζωής τους από το να επισκεφθείτε την περιοχή.

Ιστορία

Οι Ολλανδοί της Πενσυλβανίας (που ονομάζονται επίσης Γερμανοί της Πενσυλβανίας ή Πενσυλβανία Deutsch) είναι απόγονοι πρώιμων Γερμανών μεταναστών στην Πενσυλβανία. Ο πληθυσμός τους έφτασε σε αγριότητες, κυρίως πριν από το 1800, για να αποφύγει τις θρησκευτικές διώξεις στην Ευρώπη. Όπως και πολλές άλλες διωγμένες ομάδες, ήρθαν εδώ για την υπόσχεση του William Penn για θρησκευτική ελευθερία στη νέα γη της Πενσυλβανίας.

Πληθυσμός και γλώσσα

Πολλοί μιλούν μια παραλλαγή της αρχικής γερμανικής γλώσσας τους, καθώς και της αγγλικής γλώσσας. Αποτελούνται από Amish, Mennonite-Lutheran, Γερμανικά Μεταρρυθμισμένα, Μοραβίας και άλλες ομάδες. Αυτές οι ομάδες μοιράζονται μερικές πεποιθήσεις ενώ διαφέρουν σε άλλες.

Πενσυλβάνια Ολλανδικά Ένδυση

Οι περισσότεροι Ολλανδοί της Πενσυλβανίας φορούν παραδοσιακά ρούχα που είναι απλά, αδέσποτα και κατασκευασμένα με το χέρι. Κοσμήματα δεν φοριέται - ούτε καν γαμήλιες ζώνες. οι ανύπαντροι άνδρες είναι συνήθως καθαρισμένοι-ξυρισμένοι ενώ οι παντρεμένοι άνδρες έχουν γενειάδα για να τα διακρίνουν.

Τιμές και πεποιθήσεις

Είναι καλύτερο να μην γενικεύεται, καθώς κάθε οικογένεια και αίρεση είναι διαφορετικές.

Εντούτοις, οι Αμίς είναι γενικά αντίθετοι σε οτιδήποτε μπορεί να απομακρύνει την οικογένεια ή τη στενή κοινοτική δομή, η οποία είναι ύψιστης σημασίας. Αυτό περιλαμβάνει την πιο σύγχρονη τεχνολογία και την εκπαίδευση πέρα ​​από την όγδοη τάξη, την οποία θεωρούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε περιττό εγωισμό και διαχωρισμό. Οι Mennonites κατέχουν πολλές από τις ίδιες πεποιθήσεις, αλλά τείνουν να είναι κάπως λιγότερο συντηρητικοί στους κώδικες ενδυμάτων και στη χρήση της τεχνολογίας.

Οι πολλές διαφορετικές αιρέσεις της Πενσυλβάνια Ολλανδίας ποικίλλουν από τους αυστηρούς οπαδούς της Παλαιάς Τάξης σε πιο σύγχρονες ομάδες που έχουν αφήσει ορισμένες πτυχές της νεωτερικότητας στη ζωή τους. Ορισμένοι δεν χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά στοιχεία που τροφοδοτούνται με μπαταρία, ενώ άλλα χρησιμοποιούν τώρα τηλέφωνα ή αυτοκίνητα. Μερικοί δεν επιτρέπουν τα τηλέφωνα στο σπίτι τους, αλλά τα έχουν στη θέση τους στην επιχείρηση, καθώς μπορεί να είναι απαραίτητο να ζουν. Κάθε αίρεση έχει τους δικούς της κανόνες που κυμαίνονται από τις κατευθυντήριες γραμμές για το φόρεμα και το μήκος των μαλλιών μέχρι τα στυλ buggy και τεχνικές καλλιέργειας.

Συμβουλές για επισκέπτες

Είναι ασυνήθιστο στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον λαό και τον πολιτισμό να είναι η κύρια τουριστική κλήρωση όπως είναι στην Amish Country. Ωστόσο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι επισκέπτες θέλουν να γίνουν μάρτυρες ενός τρόπου ζωής τόσο διαφορετικού από τον δικό τους. Παρατηρώντας την κουλτούρα, χωρίς σύγχρονη τεχνολογία, όπως τηλέφωνα, υπολογιστές και αυτοκίνητα, προσφέρει ένα παράθυρο σε ένα παρελθόν.

Ενώ πολλοί ντόπιοι πολίτες της Πενσυλβανίας καλωσορίζουν και έχουν έρθει να βασίζονται στην τουριστική βιομηχανία για την επιβίωσή τους, είναι σημαντικό να σέβονται και το ιδιωτικό τους απόρρητο. Θυμηθείτε ότι είναι πραγματικοί άνθρωποι που πηγαίνουν για την καθημερινή τους ζωή. Είναι σημαντικό για όλους τους επισκέπτες να γνωρίζουν ότι μεταξύ των πολλών μοναδικών πεποιθήσεων τους, οι περισσότεροι Πενσυλβάνια Ολλανδοί δεν πιστεύουν στη λήψη της φωτογραφίας τους, καθώς πιστεύουν ότι είναι ένα σημάδι ματαιοδοξίας.

Θα μάθετε για τον τρόπο ζωής τους μέσα από τη δική σας παρατήρηση και μέσα από τα πολλά μουσεία και τοποθεσίες αφιερωμένες στη διατήρηση του τοπικού πολιτισμού. Οι περισσότεροι Ολλανδοί ξεναγοί της Πενσυλβανίας είναι πολύ ανοικτοί και πρόθυμοι να απαντήσουν σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις Πολλοί πρέπει να επαναξιολογούν συνεχώς τις πεποιθήσεις τους και να επιλέγουν τι να ενσωματώσουν από τον σύγχρονο κόσμο χωρίς να θυσιάζουν τις βασικές αξίες τους. Οι καιροί έχουν αλλάξει, και συνεχίζουν να αλλάζουν, για την Ολλανδία της Πενσυλβανίας, εάν με πολύ πιο αργό ρυθμό από ό, τι για τον υπόλοιπο κόσμο.

Ελέγξτε αυτούς τους κανόνες πριν από την επόμενη επίσκεψή σας.