Κανόνες για την επίσκεψη στο Amish

Μια επίσκεψη στην πατρίδα Amish της Πενσυλβάνια μπορεί να είναι μια ανταμείβοντας και συναρπαστική εμπειρία. Από τα ήσυχα αγροκτήματα Amish και το κλιπ-clop των αλόγων που κινούνται με άλογο σε ανεμόμυλους που παράγουν ενέργεια και νόστιμα τρόφιμα Amish, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για μια ματιά στο Amish τρόπο ζωής.

Ωστόσο, κατά την επίσκεψη Amish χώρα, είναι πολύ σημαντικό να είστε προσεκτικοί για την Amish και τον τρόπο ζωής τους . Όπως και εσείς, δεν ζητούν ή ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να τραβήξουν την εικόνα τους ή να χτυπήσουν στην πόρτα τους.

Οι Amish είναι ιδιώτες που αποφεύγουν όσο το δυνατόν περισσότερες επαφές με τους ξένους και τον "έξω κόσμο" για σημαντικούς θρησκευτικούς και πολιτιστικούς λόγους. Όταν επισκέπτεστε την κοινότητά σας, λάβετε υπόψη σας τους ακόλουθους βασικούς κανόνες ευγένειας.

Κανόνες εθιμοτυπίας για την επίσκεψη στο Amish

Απολαύστε την επίσκεψή σας στη χώρα Amish, αλλά σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τον "χρυσό κανόνα" και μεταχειρίστε το Amish και την περιουσία του με τον τρόπο που θα επιθυμούσατε να αντιμετωπιστείτε. Αυτή η δήλωση από το Λανκστέρ Κάουντι, στο φυλλάδιο του Προεδρείου της Πενσυλβανίας, το συνοψίζει καλά:

"Ενώ μιλάτε και ανακατεύετε με το Amish, θυμηθείτε ότι δεν είναι ηθοποιούς ή γυαλιά, αλλά απλοί άνθρωποι που επιλέγουν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής."

Μην κοιτάζετε, βλέπετε ή αλλιώς δεν είστε σεβασμός του Amish και μην εισάγετε ιδιωτική ιδιοκτησία χωρίς άδεια. Κατά την οδήγηση, κρατήστε τα μάτια σας για τα βραδέως μετακινούμενα καροτσάκια Amish (ειδικά τη νύχτα) και δώστε τους αρκετό χώρο όταν ακολουθούν ή περνούν.

Από το σεβασμό για την ιδιωτικότητά τους, είναι καλύτερο να αποφύγετε την προσέγγιση του Amish, εκτός αν φαίνεται ανοικτή στην εταιρεία. Είναι ακριβώς όπως εσείς και δεν εκτιμούμε πραγματικά τους ξένους να χτυπούν την πόρτα τους. Όταν έχετε ανάγκη να πλησιάσετε μια ομάδα Amish, είναι ευγενικό να μιλήσετε με έναν άνδρα, αν είναι δυνατόν. Εάν ενδιαφέρεστε ειλικρινά να μιλήσετε με το Amish για να μάθετε περισσότερα για τον πολιτισμό τους, τότε το καλύτερο στοίχημά σας είναι να πανηγυρίσετε μια επιχείρηση ιδιοκτησίας Amish και να μιλήσετε με τους καταστηματάρχες.

Καθώς το Amish δεν χρησιμοποιεί τεχνολογία, θα πρέπει να αποφύγετε τη λήψη φωτογραφιών ή βίντεο από αυτά, καθώς θεωρείται αγενής για χρήση τεχνολογίας με την παρουσία τους. Οι περισσότεροι Amish θεωρούν ότι θέτουν για φωτογραφίες να είναι μια απαράδεκτη πράξη υπερηφάνειας και δεν επιτρέπουν τις εικόνες του εαυτού τους. Το Amish συνήθως θα σας επιτρέψει να φωτογραφίσετε τα σπίτια, τα αγροκτήματα και τα buggies σας εάν ρωτήσετε με σεβασμό, αλλά ακόμα και αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό και καλύτερα να αποφεύγεται.

Εάν πρέπει να τραβήξετε φωτογραφίες, εξετάστε ένα τηλεφακό και αποφύγετε να τραβήξετε φωτογραφίες με αναγνωρίσιμα πρόσωπα. Μια εικόνα του πίσω μέρους ενός αμαξιού Amish καθώς ταξιδεύει κάτω από το δρόμο μάλλον δεν θα προσβάλει κανέναν.

Μιλώντας για καροτσάκια, μην ταΐζετε ούτε περιπατηθείτε τα άλογα που είναι δεμένα σε μια σιδηροτροχιά ή να συσσωρεύονται σε ένα buggy. Επίσης, να έχετε κατά νου ότι κάποια καταστήματα και αξιοθέατα των κοινοτήτων Amish ενδέχεται να μην είναι ανοιχτά τις Κυριακές, οπότε καλέστε και σχεδιάστε ανάλογα.

Πού να βρείτε το Amish

Υπάρχουν πολλές κοινότητες Amish σε όλη την Πενσυλβάνια, αλλά οι πόλεις New Wilmington και Volant στην κομητεία Lawrence , βόρεια του Πίτσμπουργκ, έχουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση αυτών των ανθρώπων.

Μπορείτε να ψωνίσετε για τοπικά προϊόντα και έπιπλα Amish, να διανυκτερεύσετε σε ένα γραφικό κρεβάτι και να απολαύσετε το πρωινό σας κάτω από ένα αυθεντικό πάπλωμα Amish, να σταματήσετε από τις τοπικές οδικές κερκίδες που έχουν δημιουργήσει οι Amish για να πουλήσουν υπερβολικά αγροτικά προϊόντα ή να εξερευνήσουν τη γραφική ύπαιθρο άλογο και καγιάκ περιήγηση.

Υπάρχουν κοινότητες Amish στο Οχάιο και την Ιντιάνα, αλλά οι μεγαλύτερες στη χώρα είναι στην περιφέρεια Lancaster της Πενσυλβανίας, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 36.900 άτομα Amish από το 2017.