Εμβολιασμοί και πληροφορίες υγείας της Ονδούρας

Οι ταξιδιωτικοί εμβολιασμοί δεν είναι καθόλου διασκεδαστικοί - κανένας δεν θέλει να πάρει πλάνα, μετά από όλα - αλλά να αρρωστήσετε κατά τη διάρκεια ή μετά τις διακοπές σας είναι πολύ χειρότερη από ένα ζευγάρι pinpricks. Ενώ οι πιθανότητές σας να κάνετε συμβουλές σε μια ασθένεια κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας στην Ονδούρα είναι σπάνιες, καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι.

Μερικές φορές ο γιατρός σας μπορεί να σας παρέχει τις συνιστώμενες ανοσοποιήσεις για το ταξίδι της Ονδούρας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα πρέπει να επισκεφθείτε μια ταξιδιωτική κλινική για τους πιο σκοτεινούς εμβολιασμούς.

Μπορείτε να αναζητήσετε μια ταξιδιωτική κλινική μέσω της ιστοσελίδας του Traveller Health της CDC. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας ή την ταξιδιωτική κλινική 4-6 εβδομάδες πριν από την αναχώρηση, ώστε να δοθεί χρόνος για την εφαρμογή των εμβολιασμών.

Προς το παρόν, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνιστά αυτές τις ανοσοποιήσεις από την Ονδούρα:

Typhoid: Συνιστάται για όλους τους ταξιδιώτες της Κεντρικής Αμερικής.

Ηπατίτιδα Α: "Συνιστάται για όλα τα μη εμβολιασμένα άτομα που ταξιδεύουν ή εργάζονται σε χώρες με ενδιάμεσο ή υψηλό επίπεδο μόλυνσης από τον ιό της ηπατίτιδας Α (βλέπε χάρτη) όπου η έκθεση μπορεί να συμβεί μέσω τροφής ή νερού. ταξιδιώτες στις αναπτυσσόμενες χώρες με «τυπικά» τουριστικά δρομολόγια, καταλύματα και συμπεριφορές κατανάλωσης τροφίμων ».

Ηπατίτιδα Β: "Συνιστάται για όλα τα μη εμβολιασμένα άτομα που ταξιδεύουν ή εργάζονται σε χώρες με ενδιάμεσα έως υψηλά επίπεδα ενδημικής μετάδοσης του HBV, ειδικά εκείνα που ενδέχεται να εκτεθούν σε αίμα ή σωματικά υγρά, έχουν σεξουαλική επαφή με τον τοπικό πληθυσμό ή εκτίθενται μέσω ιατρικών (π.χ. για ατύχημα). "

Εμβόλια ρουτίνας: Βεβαιωθείτε ότι οι ρουτίνοι εμβολιασμοί σας, όπως ο τετάνος, το MMR, η πολιομυελίτιδα και άλλοι είναι ενημερωμένοι.

Λύσσα: Συνιστάται στους ταξιδιώτες της Ονδούρας που θα περάσουν πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους (ειδικά στις αγροτικές περιοχές) ή που θα βρίσκονται σε άμεση επαφή με τα ζώα.

Το CDC συνιστά επίσης στους ταξιδιώτες της Ονδούρας να λαμβάνουν προφυλάξεις κατά της ελονοσίας , όπως τα ανθελονοσιακά φάρμακα, όταν ταξιδεύουν σε όλες τις περιοχές της Ονδούρας (συμπεριλαμβανομένου του Roatan), εκτός από την Tegucigalpa και το San Pedro Sula.

Ελέγχετε πάντοτε τη σελίδα ταξιδιών της Honduras του CDC για ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό της Ονδούρας και άλλες συμβουλές για την υγεία του ταξιδιού.