Οι καλύτερες περιοχές αγορών του Auckland

Πολλές αγορές για να διαλέξετε

Ως η μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, το Auckland προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επιλογών για τον άπληστο αγοραστή. Λόγω της γεωγραφίας της πόλης, υπάρχουν αρκετές ξεχωριστές εμπορικές περιοχές, καθένα από τα οποία έχει διαφορετικό χαρακτήρα και πράγματα που προσφέρουν. Τα περισσότερα είναι ένα σύντομο ταξί ή λεωφορείο από το κέντρο της πόλης.

Queen Street και την κεντρική πόλη

Η Queen Street ξεκινά από το λιμάνι του Auckland (γνωστή ως Downtown) και τρέχει για σχεδόν τρία χιλιόμετρα σε μια εικονική ευθεία γραμμή.

Ως εμπορικό και εμπορικό κέντρο του Auckland, υπάρχει ένα πλήρες φάσμα επιλογών για αγορές. Τα καταστήματα με σουβενίρ συγκεντρώνονται κυρίως στο λιμάνι και υπάρχουν αρκετές στοές και παράλληλες οδούς με μπουτίκ καταστήματα και εστιατόρια.

Ο Smith και ο Caughey, το κορυφαίο πολυκατάστημα του Auckland, βρίσκονται περίπου στο ένα τρίτο του δρόμου κατά μήκος της Queen Street από το τέλος του λιμανιού.

Parnell

Ο Parnell ήταν αρχικά ένας χώρος εργατικής τάξης, αλλά η πρόβλεψη του developer Les Harvey στη δεκαετία του 1970 είδε ότι ο Parnell μετατράπηκε σε μία από τις πιο μοντέρνες περιοχές του Ώκλαντ. Φροντίστε να επισκεφθείτε το Parnell Village, μια ενδιαφέρουσα συλλογή γραφικών καταστημάτων κοντά στην κορυφή του Parnell Road.

Newmarket

Σχεδόν δίπλα στο Parnell, η Newmarket εξυπηρετεί τους πλούσιους κατοίκους των ανατολικών προαστίων του Ώκλαντ. Ο κεντρικός δρόμος, Broadway, περιλαμβάνει γνωστά καταστήματα μόδας. Οι δρόμοι πίσω είναι εξαιρετικοί για να εξερευνήσετε. κοιτάξτε ιδιαίτερα για τα καλά εφοδιασμένα ασιατικά παντοπωλεία.

Το Newmarket βρίσκεται επίσης σε μικρή απόσταση με το τρένο από το σταθμό Britomart του κεντρικού Auckland (που βρίσκεται στο κάτω μέρος της Queen Street).

Ponsonby Road

Το Ponsonby Road βρίσκεται σε μια κορυφογραμμή που δεν απέχει πολύ από το κεντρικό Ώκλαντ και έχει γίνει κάτι από μια μοντέρνα περιοχή νυχτερινής διασκέδασης τα τελευταία χρόνια. Μια μεγάλη έκκληση για τους αγοραστές την ημέρα είναι ο αριθμός των διεθνώς γνωστών και αναδυόμενων ετικετών μόδας της Νέας Ζηλανδίας που έχουν καταστήματα εδώ.

Αυτές περιλαμβάνουν την Juliette Hogan, την Karen Walker, τον Minnie Cooper, τον Robyn Mathieson και την Yvonne Bennetti.

Υπάρχουν επίσης κάποιες ιδιόμορφες ημερήσιες καφετέριες, που τροφοδοτούν τους ντόπιους. Δεν πρέπει να χάσετε το One 2 One Cafe με μια άνετη αυλή και μερικά από τα καλύτερα καφέ της πόλης.

Περαιτέρω απογραφή

Τα προάστια του Ώκλαντ εξυπηρετούνται καλά από εμπορικά κέντρα, τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν στον όμιλο Westfield. Θα βρείτε και άλλα ενδιαφέροντα καταστήματα στην Takapuna και το Devonport (και στη Βόρεια Θάλασσα), το Mount Eden και το Remuera.