Χορτοφαγική και Vegan Dining στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας

Οδηγός Ώκλαντ για χορτοφάγους και βέγκαν

Αν ψάχνετε για χορτοφαγική ή vegan φαγητό στο Ώκλαντ τότε θα βρείτε ότι υπάρχουν πολλές επιλογές. Ως η μεγαλύτερη πόλη στη Νέα Ζηλανδία (και με σχεδόν το ένα τρίτο ολόκληρου του πληθυσμού της Νέας Ζηλανδίας) θα περιμένατε ότι το Auckland προσφέρει κάποιες επιλογές και αυτό είναι σίγουρα η περίπτωση.

Αναφέροντας ότι, αν και δεν είναι δύσκολο να βρεθεί η χορτοφαγική τροφή, η εύρεση χώρων που καλύπτουν τα βέγκαν είναι πολύ πιο δύσκολη.

Παρ 'όλα αυτά, υπάρχουν.

Εστιατόρια σε χορτοφάγους και βέγκαν στο εστιατόριο του Ώκλαντ

Τα περισσότερα εστιατόρια στο Ώκλαντ έχουν επίγνωση της ανάγκης να προσφέρουν είδη χορτοφαγικού μενού. Ανάλογα με το θέμα της εγκατάστασης, θα αποτελείται συχνά από ένα πιάτο ζυμαρικών ή σαλάτας. Αν η επιλογή είναι πολύ περιορισμένη για εσάς, τότε το άλλο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ζητήσετε από την σερβιτόρα για τον σεφ να προτείνει κάτι που θα μπορούσε να προετοιμάσει. Τα περισσότερα μέρη θα φιλοξενήσουν και θα παράσχουν κάτι απλό (και ελπίζουμε γευστικό!).

Τα καλύτερα μέρη για να βρείτε χορτοφαγικά (και συχνά vegan) πιάτα είναι τα ασιατικά εστιατόρια και καφετέριες, καθώς οι χορτοφάγοι είναι συνήθως ένα φυσικό μέρος της κουζίνας τους (η εξαίρεση είναι το κινεζικό φαγητό, τα περισσότερα κινέζικα εστιατόρια στο Όκλαντ είναι βαριά κρέατα).

Οι ταϊλανδέζικες, ιαπωνικές και βιετναμέζικες κουζίνες διαθέτουν μεγάλη ποικιλία χορτοφαγικών φαγητών, συχνά με πιάτα με κέντρο το tofu (φασόλι) και λαχανικά. Ινδικό και τουρκικό φαγητό είναι άλλες καλές επιλογές.

Ειδικές χορτοφαγικές και βέγκαν εστιατόρια στο Ώκλαντ

Υπάρχουν μόνο λίγα εστιατόρια στο Auckland που απευθύνονται αποκλειστικά σε χορτοφάγους και vegans. Κάποια από αυτά είναι λίγο δύσκολο να βρεθούν και ίσως χρειαστεί μια διαδρομή από το κέντρο της πόλης για να φτάσετε σε αυτά. Εδώ είναι αυτά που έχω ανακαλύψει.

Θα ενημερώσω τον κατάλογο περιοδικά, και αν συμβεί να βρείτε ένα στα ταξίδια σας που δεν αναφέρονται εδώ, παρακαλώ ενημερώστε με.

Wise Cicada

Αυτό το καφέ είναι μέρος μιας ενδιαφέρουσας επιχείρησης η οποία περιλαμβάνει επίσης ένα κατάστημα φυσικών και ολόκληρων τροφίμων, βιολογικά λαχανικά και φρούτα και ένα πνευματικό βιβλιοπωλείο. Η έμφαση στο καφενείο είναι για την ωμή τροφή και υπάρχει ένα ενδιαφέρον και συχνά αλλάζοντας μενού. Μερικά από τα ωμά επιδόρπια (όπως το vegan cheesecake) είναι ιδιαίτερα νόστιμα.

Wise Cicada Χορτοφαγικό Cafe Στοιχεία Επικοινωνίας:

Εστιατόριο Vegan Golden Age

Επίσης σε μια κεντρική τοποθεσία της πόλης, απέναντι από τον Πύργο του ουρανού, η Χρυσή Εποχή είναι ένα ασιατικό καφέ με έμφαση στα πιάτα "όχι κρέατος". Αυτό είναι ένα πολύ μικρό (μόλις 7 τραπέζια) και casual καφέ και θα απευθυνθεί σε όσους αγαπούν το φαγητό με το κρέας. Φιλικό περιβάλλον.

Golden Vegan Vegan Εστιατόριο Στοιχεία Επικοινωνίας:

Kawai Purapura

Αν και δεν είναι ένα εστιατόριο ως τέτοιο, αυτό είναι στην πραγματικότητα μια μεγάλη επιλογή εάν έχετε μια ταλαιπωρία για νόστιμο vegan φαγητό. Το Kawai Purapura είναι στην πραγματικότητα κέντρο ανακούφισης και διαλογισμού στο Albany, ακριβώς στα βόρεια του κεντρικού Ώκλαντ.

Προσφέρει καταλύματα σε ένα ήσυχο περιβάλλον, αλλά απέχει μόλις δεκαπέντε λεπτά βόρεια από το λιμάνι του Auckland.

Η κοινόχρηστη κουζίνα προσφέρει βρετανικό γεύμα κάθε βράδυ με τίμημα μόλις $ 6 ανά άτομο. Δεν είναι τίποτα φλας, αλλά είναι πολύ, πολύ νόστιμο, που προετοιμάζονται από ανθρώπους που προφανώς γνωρίζουν και εκτιμούν τα vegan φαγητά.

Υπάρχουν ορισμένοι μόνιμοι κάτοικοι που ζουν στο Kawai Purapura που είναι φιλικοί και που προσθέτουν στην φιλόξενη ατμόσφαιρα. Αυτός ο τόπος είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό!

Kawai Purapura Τραπεζαρία Επικοινωνία: