Ποια παπούτσια πρέπει να συσκευάσετε για την Ασία

Πώς να επιλέξετε τα καλύτερα υποδήματα για ένα ταξίδι στην Ασία

Αποφασίζοντας τι παπούτσια για πακέτο για την Ασία εξαρτάται πραγματικά από το τι σκοπεύετε να κάνετε κάποτε εκεί. Ευτυχώς, τα σαγιονάρες - συχνά η προεπιλεγμένη επιλογή για υποδήματα στην Ασία - είναι ελαφριά και εύκολο να πακετάρετε!

Υποδήματα για τη Νοτιοανατολική Ασία

Η προεπιλογή, τα υποδήματα επιλογής στη Νοτιοανατολική Ασία - και πολλά άλλα μέρη της Ασίας, για αυτό το θέμα - είναι το απλό φαντ-φλοκ σανδάλι. Από τα νησιά μέχρι τις μεγάλες πόλεις, οι ντόπιοι τους φορούν καθημερινά.

Στην πραγματικότητα, εάν δεν σχεδιάζετε να πηγαίνετε σε εκκολαπτήρια ή να κάνετε κάποια σοβαρή πεζοπορία, θα μπορούσατε να πάρετε με το πρόστιμο στο ταξίδι σας με ένα μόνο ζευγάρι σαγιονάρες.

Γιατί τα flip-flops; Μαζί με τη θερμότητα της νοτιοανατολικής Ασίας που κάνει την κουραστική κάλτσα να είναι άβολη, είναι έτοιμο να αφαιρέσετε τα παπούτσια σας πριν μπείτε σε σπίτια, ναούς και πολλές επιχειρήσεις. Η πολιτική ποικίλλει ανάλογα με τις επιχειρήσεις, ωστόσο, πολλά μέρη εκτός μεγάλων πόλεων θα σας ζητήσουν να αφαιρέσετε τα παπούτσια σας πριν εισέλθετε. Η αφαίρεση των παπουτσιών είναι ένα βουδιστικό έθιμο. με αυτόν τον τρόπο κρατά τη σκόνη και το βρωμιά από τους δρόμους - τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά - έξω από την εγκατάσταση. Διαβάστε περισσότερα για την εθιμοτυπία του ναού στην Ταϊλάνδη . Η ταλάντωση των σαγιονάρων γρήγορα και γρήγορα είναι πολύ πιο πρακτική και λιγότερο ταλαιπωρία από το να λυγίζετε για να δέσετε κορδόνια ή να στερεώνετε τους ιμάντες κάθε φορά.

Ενώ θα θέλετε να φτάσετε με ένα πρακτικό ζευγάρι παπούτσια ήδη στα πόδια σας, τα σαγιονάρες πωλούνται σε κάθε αγορά και εμπορικό κέντρο .

Μπορείτε να αγοράσετε ένα φτηνό ζευγάρι, το οποίο μπορεί να διαρκέσει ή δεν μπορεί να διαρκέσει τη διάρκεια του ταξιδιού σας, ή μπορείτε να απολαύσετε ένα ελαφρώς πιο ανθεκτικό ζευγάρι για περίπου US $ 6 ή λιγότερο.

Αφήστε τα ακριβά παπούτσια στο σπίτι

Όπως αναφέρθηκε, θα πρέπει να αφήσετε τα παπούτσια σας έξω από πολλά μπαρ, εστιατόρια, ναούς και ακόμη και ξενώνες - ανάλογα με την πολιτική της εγκατάστασης.

Τα παπούτσια παραμένουν συχνά σε ένα μεγάλο, αφύλακτο σωρό από την πόρτα - ένας σοβαρός πειρασμός για τους ανθρώπους που χρειάζονται αναβάθμιση! Τα σανδάλια ανταλλάσσονται ή κλαπούνται τακτικά, ιδιαίτερα στα νησιά.

Όταν πρόκειται να επιλέξετε το σωστό ζευγάρι σανδάλια για να φορέσετε στην Ασία, κρατήστε το απλό - και φτηνό. Αφήστε το αγαπημένο σας ζευγάρι Tevas, Chocos, αυθεντικά Birkenstocks ή άλλα σπαθιά με το όνομα που σας κοστίζουν στο σπίτι. Αντ 'αυτού, επιλέξτε ένα άνετο, αδιάκοπο ζευγάρι σαγιονάρες που δεν θα τραβήξουν πάρα πολύ προσοχή.

Παπούτσια για να βγούμε έξω

Ενώ τα περισσότερα μπαρ και τα εστιατόρια είναι περιστασιακά, μερικά πολυτελή καταστήματα πραγματικά διατηρούν έναν κώδικα ενδυμασίας. Θα χρειαστείτε ένα ζευγάρι παπούτσια καλύτερο από τα σαγιονάρες αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τα πολυτελή κλαμπ και τα μπαρ στον τελευταίο όροφο στη Μπανγκόκ, το Μπαλί και μερικές άλλες θέσεις. Δείτε λεπτομερέστερες λίστες συσκευασίας για την Ταϊλάνδη και το Μπαλί .

Ποια υποδήματα είναι καλύτερα για περιπέτειες;

Αν σκοπεύετε να κάνετε κάποια ελαφρά πεζοπορία , μπορείτε να επιλέξετε να πάτε για ένα ελαφρύ σανδάλι πεζοπορίας. Πολλές μάρκες προσφέρουν ελαφριά, ανοικτά σανδάλια πεζοπορίας με καλή πρόσφυση για υγρά και κηλιδωτά περιβάλλοντα. Το σανδάλι της Cleareen CNX της Keen είναι μόνο ένα παράδειγμα. Αυτά τα σανδάλια πεζοπορίας δεν θα πάρουν πάρα πολύ χώρο στις αποσκευές σας, δεν είναι πολύ ζεστά για τροπικά περιβάλλοντα, και προσφέρουν τουλάχιστον κάποια προστασία για υπαίθριες περιπέτειες.

Περιττό να πούμε ότι αν σκοπεύετε να κάνετε οποιαδήποτε αναρρίχηση ή σοβαρό χρόνο στη ζούγκλα, θα θελήσετε να έχετε μια κατάλληλη μπότα πεζοπορίας, κατά προτίμηση κάτι ελαφρύ με χαμηλές κορυφές και καλή προστασία από τα δάχτυλα. Η στεγανοποίηση είναι απαραίτητη. ψεκάστε τα υποδήματά σας για να εξασφαλίσετε ότι τα πόδια δεν θα πάρουν πολύ υγρό, ενώ περπατάτε στα τροπικά δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η σκόνη μωρών θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το εσωτερικό των παπουτσιών σας στεγνό και χωρίς οσμή για συσκευασία.

Η ενοικίαση μοτοποδηλάτου είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να φτάσετε στην Ασία. Ενώ οι ντόπιοι χαίρονται ευτυχώς στους δρόμους σε σαγιονάρες, το να έχετε καλύτερα υποδήματα θα προσφέρει μια ασφαλέστερη εμπειρία εάν σχεδιάζετε να κάνετε πολλή οδήγηση. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την ασφαλή ενοικίαση και οδήγηση σκούτερ στη Νοτιοανατολική Ασία .

Προσέξτε πού πατάτε

Σε γενικές γραμμές, μόνο μια βόλτα γύρω από πολλές πόλεις της Ασίας μπορεί να είναι κάπως επικίνδυνη. Στο Πεκίνο τα βρέφη συχνά φορούν παντελόνια εξοπλισμένα με μια στρατηγική τρύπα, ώστε να μπορούν να φροντίζουν τις επιχειρήσεις στους δρόμους.

Η κολλώδης, πράσινη βλέννα - ένα υποπροϊόν της τρομερής αστικής ρύπανσης - συσσωρεύεται στα πεζοδρόμια.

Σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία , ιδιαίτερα στην Ταϊλάνδη, θα συναντήσετε πεζοδρόμια με χαλαρά πλακάκια που είναι γνωστό ότι αναστρέφονται ή μετακινούνται, προκαλώντας τραυματισμούς στα πόδια. Οι φρικαλεότητες των υπονόμων της Μπανγκόκ είναι κρυμμένες ακριβώς κάτω από το πεζοδρόμιο. Προσέξτε πού πατάτε! Πολλά από τα λείψανα που βρέθηκαν στις ασιατικές πόλεις όπως το Kuching στο Borneo γίνονται απίστευτα ολισθηρά μετά από βροχή. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την ασφαλή διαμονή στην Ασία .

Για αυτούς τους λόγους μόνο, η επαρκής προστασία των ποδιών σας είναι απαραίτητη. Αν και τα σαγιονάρες είναι συνήθως τα υποδήματα επιλογής σε ζεστά κλίματα, να έχετε κατά νου ότι τα πόδια σας ενδέχεται να εκτίθενται σε πρόσθετους κινδύνους. Ακόμη και οι πιο ασήμαντες από τις γρατζουνιές σε έναν αστράγαλο ή το δάχτυλο του ποδιού μπορούν γρήγορα να εξασθενίσουν στο ζεστό, βρώμικο περιβάλλον.