Πού είναι το Μπαλί;

Η τοποθεσία του Μπαλί και οι συμβουλές για τους πρώτους επισκέπτες

Πού είναι το Μπαλί;

Πολύ καλά ο καθένας έχει ακούσει για το πιο δημοφιλές νησί της Ινδονησίας, αλλά δεν είναι όλοι σίγουροι πού είναι.

Το Μπαλί είναι το πιο διάσημο από τα χιλιάδες νησιά του αρχιπελάγους της Ινδονησίας . Είναι ένα τουριστικό φαβορί για δεκαετίες και είναι σίγουρα ο κορυφαίος προορισμός στην Ινδονησία . Οι ευρείες παραλίες και το πράσινο, κυριαρχείται από το ηφαίστειο, προσελκύουν σχεδόν 3 εκατομμύρια ξένους τουρίστες ετησίως!

Εκατομμύρια Ινδονήτρες εκμεταλλεύονται επίσης την ομορφιά του Μπαλί κάθε χρόνο.

Η τοποθεσία του Μπαλί

Το Μπαλί, Ινδονησία, είναι ένα νησί πλάτους 95 μιλίων που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, μόλις δύο μίλια ανατολικά της άκρης της Java.

Το Μπαλί βρίσκεται στο δυτικό άκρο των νησιών Lesser Sunda, μια σειρά νησιών που περιλαμβάνει το Lombok, το Flores, το Τιμόρ και άλλα. Ο πλησιέστερος γείτονας του Μπαλί προς τα δυτικά είναι το νησί Lombok, το σπίτι του Mount Rinjani.

Γιατί είναι το Μπαλί τόσο διάσημο;

Η Elizabeth Gilbert έσπρωξε σίγουρα το Ubud, την πολιτιστική καρδιά του Μπαλί, στο προσκήνιο με το βιβλίο της Eat, Pray, Love . Αλλά προτού το βιβλίο και η ταινία χτυπήσουν μεγάλη το 2010, το Μπαλί έσπευσε ήσυχα στους backpackers, τους surfers και τους ταξιδιώτες σε αναζήτηση ομορφιάς με προϋπολογισμό.

Ίσως είναι το τοπίο, ή απλά το μοναδικό σκηνικό. Ενώ η υπόλοιπη Ινδονησία είναι κατά κύριο λόγο μουσουλμανική ή χριστιανική, το Μπαλί είναι ένα ινδουιστικό νησί.

Η μοναδική αρχιτεκτονική - τόσο αρχαία όσο και σύγχρονη - συνδυάζει το παρόν και το παρελθόν. Μερικές φορές είναι δύσκολο να πούμε αν μια κατασκευή είναι ένας ναός 500 ετών ή ένας ξενώνας / ξενώνας που χτίστηκε πέρυσι!

Το Μπαλί θεωρείται ένα από τα πιο ρομαντικά νησιά στον κόσμο και είναι ένας κορυφαίος προορισμός μήνα του μέλιτος στην Ασία . Παρόλο που οι δρόμοι που έχουν πνιγεί στην κυκλοφορία δεν είναι μεγάλοι, η ακτή της θάλασσας που συναντάται στη θάλασσα και οι όχθες του ρυζιού είναι πράγματι εξωτικά καραμέλα ματιών.

Υπάρχουν πολλά κρυμμένα ευρήματα διάσπαρτα γύρω από το νησί.

Το ηφαιστειογενές έδαφος παρέχει ένα εύφορο τοπίο με ορυζώνες, λουλούδια αιώνια και ανθούρα τροπικό δάσος. Πολλοί καλλιτέχνες και δημιουργικοί τύποι έχουν μετακομίσει στο Μπαλί για να απολαύσουν την υγιεινή ενέργεια και τον καθαρό αέρα. Ο Ντέιβιντ Μπόουι είχε τη σκιά του διάσπαρτη εκεί. Παρά την έντονη δόση εξελίξεων, πολυτελή ξενοδοχεία και γήπεδα γκολφ, το Μπαλί εξακολουθεί να διατηρεί μεγάλο μέρος της αρχικής του μαγείας που ανακάλυψε πριν από δεκαετίες μια μικρή χούφτα ταξιδιωτών.

Ίσως μια από τις πιο δελεαστικές πτυχές του Μπαλί είναι το επίπεδο πολυτέλειας που μπορούν να απολαύσουν οι ταξιδιώτες με προϋπολογισμό. Πανέμορφα boutique ξενοδοχεία μπορούν να βρεθούν για US $ 50 ανά διανυκτέρευση. Η δαπάνη λίγο περισσότερο αποφέρει πολυτέλεια που θα κοστίσει εύκολα $ 200 + ανά διανυκτέρευση στη Χαβάη.

Το Μπαλί μπορεί να είναι παράδεισος για μερικούς, αλλά δεν έρχεται καν κοντά στον ορισμό της Ινδονησίας στο σύνολό της. Υπάρχουν πολλοί άλλοι φιλόξενοι προορισμοί πιο μακριά . Δυστυχώς, περίπου το 80% των διεθνών επισκεπτών στην Ινδονησία βλέπουν μόνο το Μπαλί πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Σκεφτείτε να συμπληρώσετε το ταξίδι σας στο Μπαλί με ένα από τα άλλα συναρπαστικά μέρη της Ινδονησίας!

Δείτε τις κριτικές και συγκρίνετε τις τιμές για ξενοδοχεία σε Μπαλί για το TripAdvisor.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Μπαλί

Εκτός από το συνηθισμένο τρίο των αγορών, της τραπεζαρίας και της χαλάρωσης (και οι τρεις είναι εξαιρετικές στο νησί), το Μπαλί προσφέρει πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες .

Συμβουλές για την εύρεση πτήσεων στο Μπαλί

Ο διεθνής αερολιμένας Denpasar (κωδικός αεροδρομίου: DPS), επίσημα Διεθνές Αεροδρόμιο Ngurah Rai, είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ινδονησίας. Ευτυχώς, το μικρό αεροδρόμιο ανακαινίστηκε το 2013 και το 2014, καθιστώντας το τόσο όμορφο και λειτουργικό για να χαιρετίσει τους αφικνούμενους επιβάτες.

Το αεροδρόμιο χρησιμεύει ως κόμβος για Garuda, Wings Air και Indonesia AirAsia - τρεις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες με πτήσεις που εξυπηρετούν όλη την Ινδονησία και τη Νοτιοανατολική Ασία . Άμεσες πτήσεις μπορούν να βρεθούν από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Ρωσία και άλλα μέρη.

Παραδόξως, δεν υπάρχουν ακόμα απευθείας πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Μπαλί! Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες μπορούν να πάρουν τις καλύτερες προσφορές, κάνοντας πρώτα πτήσεις προς Μπανγκόκ ή Κουάλα Λουμπούρ, λαμβάνοντας στη συνέχεια ένα προϋπολογισμό "hop" κάτω στο Μπαλί.

Αλλά υπάρχουν καλά νέα: Το αεροδρόμιο απέχει μόνο ένα μίλι από την Kuta - τη δημοφιλέστερη τουριστική παραλία του νησιού. Αν δεν ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο Ubud, θα μπορούσατε να βγείτε από το αεροδρόμιο και σε μια παραλία μέσα σε μια ώρα ή λιγότερο προσγείωσης!

Οι Καλύτεροι χρόνοι για να επισκεφθείτε το Μπαλί

Ο καιρός στο Μπαλί είναι ευχάριστα ζεστό καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά όπως και τα περισσότερα μέρη στη Νοτιοανατολική Ασία, ο ετήσιος μουσώνος μπορεί να βάλει ένα κλαπέτο στη διασκέδαση του νησιού .

Οι βαριές βροχές τους χειμερινούς μήνες μπορούν να κόψουν τις ημέρες της παραλίας. Αναμείνετε τη χειρότερη βροχή μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου. Οι "ώμοι" μήνες πριν και μετά από την περίοδο των βροχών είναι συχνά καλές στιγμές για να απολαύσετε το νησί και να αποφύγετε κάποια από τα πλήθη .

Το Μπαλί είναι πιο ξηρό και πολυάσχολο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου. Δυστυχώς, αυτό είναι επίσης όταν πολλοί ταξιδιώτες που θέλουν να ξεφύγουν από το χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο κάνουν μια γραμμή beeline για το Μπαλί. Εάν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, θα πρέπει να μοιραστείτε το νησί!