Καιρός στη Νοτιοανατολική Ασία

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να ταξιδέψετε στη Νοτιοανατολική Ασία;

Αν και η Μητέρα Φύση δεν ακολουθεί πάντα τους κανόνες, ο καιρός στη Νοτιοανατολική Ασία είναι κάπως προβλέψιμος. Τα περισσότερα μέρη στη Νοτιοανατολική Ασία έχουν δύο διαφορετικές εποχές: υγρό και ξηρό. Εκτός αν η ανύψωση είναι ένας παράγοντας, η Νοτιοανατολική Ασία είναι αρκετά κοντά στον Ισημερινό για να παραμείνει ζεστή καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Τροπικά ή όχι, οι νύχτες συχνά νιώθουν δροσερό μετά από ένα απογευματινό ταξίδι σε καλοκαιρινές θερμοκρασίες.

Προφανώς, η ηλιοφάνεια είναι ιδανική για κάθε ταξίδι στη Νοτιοανατολική Ασία, αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος το συνειδητοποιεί.

Διάσημα αξιοθέατα και δημοφιλείς προορισμοί είναι οι πιο πολυσύχναστοι κατά τους ξηρούς και ηλιόλουστους μήνες.

Ταξιδεύοντας κατά τη διάρκεια των εποχών των μουσώνων είναι μια μικτή ευλογία. Παρόλο που η βροχή και η λάσπη μπορεί να επηρεάσουν εξωτερικά σχέδια όπως πεζοπορία στη ζούγκλα και καταδύσεις , θα συναντήσετε λιγότερους τουρίστες και θα διαπραγματευτείτε καλύτερες τιμές για διαμονή .

Ο νοτιοδυτικός μουσώνας

Το ίδιο σύστημα καιρού που προσφέρει βροχή κατά τη διάρκεια της περιόδου των μουσώνων της Ινδίας επηρεάζει επίσης τις καιρικές συνθήκες στη Νοτιοανατολική Ασία. Παρόλο που ο συγχρονισμός μπορεί να διαφέρει κατά περίπου ένα μήνα ανάλογα με το πού βρίσκεστε στη Νοτιοανατολική Ασία , ο S outhwest Monsoon αρχίζει συνήθως γύρω στις αρχές Ιουνίου και τελειώνει στα τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτό το πρότυπο επηρεάζει ιδιαίτερα την Ταϊλάνδη, προκαλώντας την εποχή των βροχών να πέσει τυπικά μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου.

Παρόλο που κανείς δεν εκτιμά τη βροχή σε ένα μεγάλο ταξίδι στην Ασία, οι ετήσιοι μουσώνες αναπληρώνουν το γλυκό νερό, διατηρούν το πράσινο τοπίο και είναι ζωτικής σημασίας για τους καλλιεργητές ρυζιού. Μικρή καθυστέρηση της άφιξης των βροχών των μουσώνων μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία των καλλιεργειών.

Ο Βορειοανατολικός Μουσώνας

Ο ψυχρός αέρας από τα Ιμαλάια προκαλεί στην πραγματικότητα το βορειοανατολικό οχυρό που προκαλεί προορισμούς στο νότιο τμήμα της Νοτιοανατολικής Ασίας να βιώνουν βροχή ενώ η Ταϊλάνδη και οι γειτονικές χώρες απολαμβάνουν ξηρότερες καιρικές συνθήκες.

Ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε το Μπαλί , άλλα μέρη στην Ινδονησία και το Ανατολικό Τιμόρ είναι συνήθως μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου, όταν οι προορισμοί στα βόρεια είναι ολοένα και πιο βροχερός.

Ταξιδεύοντας κατά τη διάρκεια της περιόδου των μουσώνων

Ανάλογα με την τοποθεσία και τη διαδρομή σας, τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων μπορεί να έχουν μικρή ή μεγάλη επίδραση στα σχέδιά σας. Ο μπλε ουρανός μπορεί να απολαμβάνει συχνά όλη την ημέρα έως ότου ένα απογευματινό απόγευμα στέλνει όλοι να τρέχουν για κάλυψη.

Εκτός αν μια τροπική καταιγίδα στην περιοχή καταστρέφει τα ορατά με τις καιρικές συνθήκες, οι βροχές των μουσώνων είναι συνήθως περισσότερο παροδική ενόχληση από ένα showstopper.

Μερικές συμβουλές για ταξίδια κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου:

Καιρός στην Ταϊλάνδη, το Λάος, το Βιετνάμ και την Καμπότζη

Ακριβώς όπως οι θερμοκρασίες και η υγρασία φθάνουν σε δυσάρεστα υψηλά επίπεδα γύρω στα τέλη Απριλίου, η υγρή περίοδος της Ταϊλάνδης αρχίζει το Μάιο.

Η μοναδική διαφυγή σας από τη θερμότητα πριν από την εποχή των μουσώνων μπορεί να είναι να πάρετε να μουσκεψετε στο φεστιβάλ Songkran στο Τσιάνγκ Μάι !

Η εποχή των μουσώνων στην Ταϊλάνδη, το Λάος και την Καμπότζη διαρκεί περίπου μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου , ωστόσο η βροχή μπορεί να ξεκινήσει ένα μήνα νωρίτερα ή να παραμείνει ένα μήνα περισσότερο από το αναμενόμενο. Ο Σεπτέμβριος είναι συνήθως ο πιο υγρός μήνας στην Ταϊλάνδη . Οι πιο δροσερές θέσεις στο βορρά, όπως το Chiang Mai και το Pai , μπορεί να είναι συννεφιασμένες, αλλά συχνά λαμβάνουν λιγότερες βροχοπτώσεις από ό, τι οι νότιοι προορισμοί.

Η βροχή αρχίζει λίγο νωρίτερα - γύρω στον Απρίλιο - στην πλευρά Ανταμάν της Ταϊλάνδης (π.χ. Πουκέτ και Κο Λάντα ) από ό, τι συμβαίνει στα ανατολικά (π.χ. Koh Tao και Koh Samui).

Λόγω του επιμήκους σχήματος του Βιετνάμ, ο καιρός διαφέρει πολύ μεταξύ του βορρά και του νότου. Οι θερμοκρασίες στο Ανόι μπορεί να είναι αρκετά δροσερές.

Καιρός στην Ινδονησία

Η Ινδονησία είναι μια καλή επιλογή για προορισμό, όταν η Ταϊλάνδη, το Λάος, η Καμπότζη και άλλοι βόρειοι προορισμοί πλημμυρίζουν με βροχή.

Το αρχιπέλαγος της Ινδονησίας είναι ευρύ και τα γεωλογικά χαρακτηριστικά μπορούν να επηρεάσουν τον καιρό, ωστόσο σχεδόν πάντα θα βρείτε σχετικά στεγνό μέρος για να απολαύσετε κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων.

Η ξηρή περίοδος στην Ινδονησία είναι κατά προσέγγιση αντίθετη εκείνης της Ταϊλάνδης. από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο είναι οι πιο ξηροί, Ο Ιούλιος είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους μήνες. Περιμένετε βροχή από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο.

Ο καιρός στις Φιλιππίνες

Όπως και η Ινδονησία , οι Φιλιππίνες είναι διασκορπισμένες σε ένα μεγάλο αρχιπέλαγος με πολλά νησιά, ηφαίστεια και γεωλογικά χαρακτηριστικά που επηρεάζουν τον καιρό. Αν και πιο ανατολικά από το μεγαλύτερο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας, οι Φιλιππίνες εξακολουθούν να υπόκεινται στο νοτιοδυτικό μουσώ .

Αναμείνετε έντονες βροχές στις Φιλιππίνες από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Ορισμένοι προορισμοί νησιών είναι δύσκολο να επιτευχθούν όταν οι θάλασσες γίνονται τραχύ. Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Μάρτιος είναι οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείτε το Boracay .

Η περίοδος Typhoon στις Φιλιππίνες τρέχει μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου, με τον Αύγουστο να είναι ο χειρότερος μήνας για τους κυκλώνες.

Καιρός στη Σιγκαπούρη

Η μικροσκοπική Σιγκαπούρη είναι μόνο 1,5 μοίρες βόρεια του Ισημερινού και ο καιρός παραμένει αρκετά σταθερός καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους . Οι ντους μπορούν να εμφανιστούν σε σχετικά χρόνο για να κρυώσουν το καυτό απογευματινό μέσο όρο των 86 βαθμών Φαρενάιτ.

Αναμείνετε λίγο περισσότερο βροχή στη Σιγκαπούρη μεταξύ των μηνών Νοεμβρίου και Ιανουαρίου.