Θαλάσσια σπορ στο El Nido

Καταδύσεις, καγιάκ και νησιώτικες εκδρομές γύρω από το El Nido και τον κόλπο Bacuit

Τα θαλάσσια σπορ στα νησιά Φιλιππίνες του El Nido αποδίδουν τη γοητεία τους από τη φυσική ομορφιά της περιοχής. Ο κόλπος Bacuit και το αρχιπέλαγος γύρω από το El Nido έχει χαρακτηριστεί ως θαλάσσιο αποθεματικό, επιτρέποντας στους τυχοδιώκτες να καγιάκ ή κατάδυση κατάδυσης σε σχεδόν ανενόχλητα νερά, περιτριγυρισμένο από εκφοβιστικούς καρστικούς βράχους και άφθονη ανθοφορία θαλάσσιας άγριας πανίδας.

Οι δύτες απολαμβάνουν την εταιρεία με αμέτρητα είδη τροπικών ψαριών, πολύχρωμα κοράλλια και ακόμη και την περιστασιακή θαλάσσια χελώνα ή dugong.

Οι καγιάκ θα κολυμπήσουν στις παραλίες με λευκή άμμο και τις βραχώδεις ασβεστολιθικές κορυφές. Όποια και αν είναι το πάθος σας, ένα κατάστημα είναι σε ετοιμότητα στο El Nido για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σας.

Νησί-αναπήδηση

Δεν έχει νόημα η επίσκεψη στο El Nido αν δεν πάτε να ανεβαίνετε σε νησιά. Υπάρχουν περίπου σαράντα νησιά από το El Nido στον κόλπο Bacuit, το καθένα με τις δικές του ειδικές εκπλήξεις, οι οποίες χρειάζονται μια μισθωμένη βάρκα για να φτάσουν.

Η κατάσταση των πλοίων για ενοικίαση - πού να τα νοικιάσετε και πόσο κοστίζουν - εξηγείται πληρέστερα στο ακόλουθο άρθρο:

Κατάδυση

Τα σκάφη βουτιά είναι πολύ εύκολο να βρεθεί στο El Nido, και για τόσο χαμηλό όπως $ 25, μπορείτε να νοικιάσετε μια βάρκα κατάδυσης πλήρης με βασικό εξοπλισμό κατάδυσης και πλοίαρχος βουτιά, συμπεριλαμβανομένων δύο καταδύσεις στο Bacuit Bay.

Δύο καταδύσεις δεν αρκούν για να γεμίσετε το El Nido - Bacuit Bay και τα νησιά του προσφέρουν πάνω από 20 τοποθεσίες κατάδυσης για να διαλέξετε, με ένα ευρύ φάσμα καταδυτικών συνθηκών. Η ορατότητα μεγιστοποιείται στα 10 με 30 μέτρα στο καλοκαίρι των Φιλιππινών, μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου.

(Dive Buddies Φιλιππίνες - Το El Nido διαθέτει μια μακρύτερη λίστα καταδυτικών τοποθεσιών στο El Nido, για να σας δώσει μια ιδέα τι θα βρείτε εκεί.)

Το καθεστώς του El Nido ως επίσημα προστατευόμενης περιοχής εξασφαλίζει τη διατήρηση των εγγενών κοραλλιών και τη διάδοση της θαλάσσιας άγριας πανίδας. Εδώ στο Ελ Νίντο, δεν είναι περίεργο να συναντάς μια περιπλάνηση θαλάσσια χελώνα ή να παρασύρει μια σχολή με κίτρινη επένδυση.

Το El Nido είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να μάθετε καταδύσεις: τρία καταστήματα καταδύσεων PADI λειτουργούν έξω από την πόλη, όλα προσφέρουν μαθήματα PADI τόσο για αρχάριους όσο και για εξειδικευμένους. Δεν υπάρχουν δύο καταστήματα που προσφέρουν τις ίδιες τιμές, επομένως ρωτήστε αν έχουν τις υπηρεσίες που θέλετε για τον προϋπολογισμό που έχετε.

Καγιάκ

Μηχανοκίνητα θαλάσσια σπορ απαγορεύονται στην προστατευόμενη ζώνη El Nido. καλό, επίσης, γιατί τίποτα δεν κτυπά ένα καγιάκ για να εξερευνήσετε Bacuit Bay και τους κρυμμένους θησαυρούς του.

Ορισμένοι χειριστές σκαφών θα προσφέρουν καγιάκ ως μέρος του πακέτου τους. το πακέτο "A" του Συνδέσμου Αντισυμβαλλόμενων El Nido Pumpboat Owners and Operators σας μεταφέρει στη Μεγάλη και τη Μικρή Λιμνοθάλασσα στο Miniloc, τα καλύτερα μέρη για το Kayak στο Bacuit Bay. (Δείτε το άρθρο του Νησί-Hopping στο El Nido για έναν πλήρη κατάλογο των πακέτων και των ποσοστών νησί-hopping.)

Μόλις φτάσετε, ζητήστε από τον πιλότο του σκάφους να κόψει τον κινητήρα και θα μεταφερθείτε σε μια διαφορετική διάσταση που θα εντείνεται από τους πανύψηλους καρστικούς βράχους και τα λαμπερά γαλάζια νερά, με τον ήχο που παρέχεται από τα κύματα, τους πιθήκους στην απόσταση και το περιστασιακό πουλί με.

Μπορείτε να αποκολλήσετε το σκάφος εξ ολοκλήρου και να δοκιμάσετε καγιάκ από την πόλη στις διάφορες παραλίες που βρίσκονται κοντά, όπως η παραλία Seven Commandos και η παραλία Ipil.

Τα καγιάκ μπορούν να ενοικιαστούν στην πόλη για PHP 450 μια μισή μέρα, ή PHP 750 μια ολόκληρη μέρα. Οι ακόλουθοι πάροχοι προσφέρουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό για ενοικίαση, καθώς και ταξιδιωτικές υπηρεσίες και πολλά άλλα.