Πώς να επιλέξετε ένα καταδυτικό κατάστημα στη Νοτιοανατολική Ασία

Η εκτίμηση του πώς να επιλέξετε ένα καταδυτικό κατάστημα στη Νοτιοανατολική Ασία είναι μέρος που γνωρίζει τι να ψάξει και μέρος απλώς ακούγοντας ένστικτα εντέρων.

Σε δημοφιλείς προορισμούς καταδύσεων, όπως το Koh Tao στην Ταϊλάνδη , τα Perhentian Islands στη Μαλαισία και τα νησιά Gili στην Ινδονησία , θα έχετε ένα συντριπτικό αριθμό καταστημάτων από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Η κατάδυση δεν είναι ένα ιδιαίτερα φθηνό χόμπι - και μπορεί να είναι εγγενώς επικίνδυνο αν δεν γίνει σωστά.

Μην εξαπατάτε τον εαυτό σας: επιλέξτε ένα καταδυτικό κατάστημα που θα σας δώσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία!

Ελέγξτε το σκάφος

Το μέγεθος και η κατάσταση της βάρκας ενός καταδυτικού καταστήματος αναφέρουν πολλά για την οργάνωση και το ύψος του κύκλου εργασιών των δύτες που βιώνουν.

Εάν τα σκάφη κρατούνται στο λιμάνι ή αλλού, μπορείτε ακόμα να ρωτήσετε αν χρησιμοποιούνται "μεγάλα σκάφη" ή "μικρά σκάφη". Ελέγξτε για να πάρετε μια συναίνεση σε πολλά καταστήματα. Τα μεγαλύτερα σκάφη είναι πιο σταθερά (για να βοηθήσουν στην πρόληψη της θαλάσσιας ασθένειας), προσφέρουν περισσότερο χώρο για τη συναρμολόγηση εξοπλισμού και είναι συνήθως πολύ πιο κοινωνικά από τα μικρότερα, πιο θορυβώδη πλοία, όπως τα σκάφη μεγάλης ταχύτητας που χρησιμοποιούνται στη Νοτιοανατολική Ασία.

Ορισμένα καταστήματα καταδύσεων μπορούν να αλλάξουν σε λειτουργία μόνο μικρά σκάφη για να εξοικονομήσουν χρήματα κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου, ενώ άλλες νέες ή αυτοσχέδιες λειτουργίες μπορεί να μην κατέχουν ούτε βάρκα και να χρεώνουν μια τοπική βάρκα ταξί κάθε φορά που έχουν πελάτες!

Κοίτα στον εξοπλισμό

Αυτό είναι ένα μη-brainer? εάν ένα καταδυτικό κατάστημα δεν μπορεί να διατηρήσει τον εξοπλισμό του σωστά, τότε πραγματικά δεν αξίζουν την επιχείρησή σας.

Μην εγκαταλείπετε μια περιορισμένη σειρά από μάσκες που δεν ταιριάζουν σωστά ή διαρρέουν ρυθμιστές που θα χάσουν το μισό αέρα σας.

Μια ματιά γύρω από τον τόπο μπορεί να είναι μια καλή αρχική ένδειξη. Το εργαλείο πρέπει να είναι καθαρό και οργανωμένο, να μην πετιέται σε αμμώδη καταστροφή.

Κρεμάστε το κατάστημα κατάδυσης

Οι ταξιδιώτες είναι συχνά ευπρόσδεκτοι - ενθαρρύνονται, ακόμη και - να παραμείνουν γύρω από τους κοινόχρηστους χώρους καταδύσεων.

Ορισμένα καταστήματα έχουν ενσωματωμένα μπαρ και βίντεο οθόνης από τις τελευταίες καταδύσεις. Οι τοπικοί χειριστές καταδύσεων είναι συνήθως ένας πλούτος πληροφοριών σχετικά με τα νησιά στη Νοτιοανατολική Ασία . οι περισσότεροι είναι φιλικοί και πρόθυμοι να σας βοηθήσουν να εγκατασταθείτε, ελπίζοντας σε αντάλλαγμα ότι θα κάνετε κράτηση καταδύσεων ή κολύμβησης με αναπνευστήρα αργότερα.

Μόνο η γενική ατμόσφαιρα σε ένα κατάστημα είναι συχνά η πρώτη ένδειξη για το κατά πόσον πρέπει να βουτήξετε με έναν οργανισμό ή να προχωρήσετε. Είναι ο τόπος βουίζει με τη δραστηριότητα; Είναι το προσωπικό φιλικό, ενεργητικό και ενθουσιασμένο για το άθλημά τους; Ή είναι φθαρμένα από πάρα πολλές διαδοχικές καταδύσεις, υπερβολικά από το πάρτι χθες το βράδυ, ή υπερβολικά υπερβολικές για να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας;

Οι Divemasters εργάζονται για πολύ καιρό, εξαντλητικές ημέρες - και σίγουρα δεν το κάνουν για τα χρήματα. Αλλά όλοι πρέπει να μοιραστούν ένα κοινό πράγμα: έναν ενθουσιασμό και ένα πάθος για καταδύσεις! Ζητώντας μερικές ερωτήσεις για αυτό που είδαμε αυτή την εβδομάδα, εάν κάποιοι καρχαρίες φάλαινας ή μάντα έχουν κάνει πρόσφατες εμφανίσεις, και γενική καταδύσεις chit chat θα πρέπει να τους χαμογελούν. Φέρτε το αγαπημένο σας θέμα και δείτε εάν το mojo αρχίζει να ρέει.

Μαζί με την ομιλία στο προσωπικό, με λίγο χρόνο, θα μπορούσατε να πιάσετε μερικούς δύτες που επιστρέφουν από ένα ταξίδι. Δώστε τους λίγο χρόνο για να βρεθούν και να ενημερώσουν τα ημερολόγια τους, στη συνέχεια να ρωτήσω αν η εμπειρία ήταν ευχάριστη και εάν ή όχι θα συνιστούσαν το συγκεκριμένο καταδυτικό κατάστημα.

Βεβαιωθείτε ότι η επικοινωνία είναι καλή

Ο υπεύθυνος καταδύσεων που είναι υπεύθυνος για το ταξίδι σας θα πρέπει να έχει εξαιρετική εντολή στη μητρική σας γλώσσα. Εάν τα αγγλικά είναι η κοινή σας γλώσσα και η δική τους μόλις μόλις περάσει το βαθμό, μπορεί να μην μπορείτε να καταλάβετε σημαντικές οδηγίες που σχετίζονται με την κατάδυση σας. Μια μικρή αγορά γύρω από σίγουρα θα εμφανιστεί αφθονία των εξαιρετικών αγγλόφωνων divemasters.

Αν σκοπεύετε να ακολουθήσετε ένα μάθημα για το επόμενο επίπεδο πιστοποίησης, βρείτε ένα κατάστημα που προσφέρει το βιβλίο και τα υλικά στη μητρική σας γλώσσα.

Τι για τα πρόσθετα;

Πολλές επιχειρήσεις κατάδυσης σε ανταγωνιστικούς τομείς, όπως το Koh Tao της Ταϊλάνδης, θα συνδυάζουν την πορεία πιστοποίησης και τη διαμονή σας με έκπτωση. Περιλαμβάνονται μερικές φορές τα προνόμια για να γλυκάνετε τη συμφωνία. ρωτήστε για δωρεάν πρωινό, κουπόνια φαγητού, πιστωτικές κάρτες, ποτά ευτυχισμένης ώρας - θα μπορούσατε να καταλήξετε να εκπλαγείτε από τα λίγα πρόσθετα που ρίχτηκαν για να διατηρήσετε την επιχείρησή σας!

Σίγουρα, ρωτήστε για εκπτώσεις για μελλοντικές καταδύσεις ή δέσμες κατάδυσης. Μπορείτε να κερδίσετε σημαντικές εκπτώσεις για την επιστροφή στο ίδιο κατάστημα για επόμενες καταδύσεις.

Μην πιστεύετε πάντα στον τοίχο της φήμης

Οι λειτουργίες κατάδυσης εμφανίζουν εμφανώς τις πιστοποιήσεις PADI και SSI μαζί με διακρίσεις από το Tripadvisor και άλλους ιστότοπους. Ακόμα και τα καταστήματα αδίστακτων που έχουν ανακληθεί οι καταστάσεις "5 αστέρων" εξακολουθούν να εμφανίζουν τα πιστοποιητικά, ενώ ορισμένες λειτουργίες εκτυπώνουν τις δικές τους ψεύτικες πιστοποιήσεις στο πλαίσιο. Υπάρχουν απλά πάρα πολλά καταστήματα καταδύσεων στον κόσμο που πρέπει να ελέγχονται από κάθε οργανισμό πιστοποίησης.

Ο μόνος τρόπος για να είμαστε πραγματικά σίγουροι για την τρέχουσα θέση του καταστήματος καταδύσεων είναι να τις ερευνήσουμε με τις μητρικές οργανώσεις τους. Για τα σχολεία PADI, μπορείτε να πραγματοποιήσετε έρευνες σε μεμονωμένους εκπαιδευτές και καταυλιστές με τη χρήση του αριθμού μελών τους στο εργαλείο Pro Chek του PADI. Οι αριθμοί των μελών πρέπει να υπάρχουν στα εμφανιζόμενα πιστοποιητικά. ζητώντας από ένα mastermaster την ταυτότητά του είναι τεχνικά μια επιλογή αλλά πιθανότατα δεν θα σας βοηθήσει να κάνετε φίλους!

Χρησιμοποιήστε τις Κριτικές Online Προσοχή

Αν και ο έλεγχος των online κριτικών είναι λογικός - και συχνά συνιστάται από άλλους που δίνουν γενικές συμβουλές για το πώς να επιλέξουν ένα καταδυτικό κατάστημα - όλοι οι ιστότοποι αναθεώρησης μοιράζονται ένα κοινό ελάττωμα: δεν αποκαλύπτουν πάντοτε τη μεγάλη εικόνα.

Οι πελάτες είναι πολύ πιο πιθανό να αφήσουν μια αναθεώρηση μετά από μια κακή εμπειρία ή όταν αισθάνονται αδικημένοι με κάποιο τρόπο. Μόνο ένας αφοσιωμένος λίγοι - και οι φίλοι των ιδιοκτητών - παίρνουν το χρόνο να αφήσουν θετικά σχόλια μετά από μια μεγάλη εμπειρία έχει τελειώσει.

Ελέγξτε για κριτικές, αλλά μην ξεχνάτε ότι μια διαφωνία με ένα mastermaster μπορεί να παρακινήσει κάποιον να αφήσει μια αρνητική κριτική, εν τω μεταξύ, δεκάδες ευχαριστημένοι πελάτες δεν έκαναν κόπο επειδή ήταν απασχολημένοι με τα υπόλοιπα ταξίδια τους.