Ο καιρός και το κλίμα στη Νέα Ζηλανδία

Πληροφορίες για το κλίμα, τον καιρό και τις θερμοκρασίες της Νέας Ζηλανδίας

Η Νέα Ζηλανδία απολαμβάνει ένα μέτριο κλίμα, χωρίς άκρα ζεστού ή κρύου. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στο γεωγραφικό πλάτος της χώρας αλλά στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της ξηράς της Νέας Ζηλανδίας είναι σχετικά κοντά στη θάλασσα. Έχοντας ένα τέτοιο θαλάσσιο κλίμα, υπάρχει αφθονία ηλιοφάνειας και ευχάριστες θερμοκρασίες για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

Νέα Ζηλανδία Γεωγραφία και κλίμα

Το μακρύ στενό σχήμα της Νέας Ζηλανδίας κυριαρχείται από δύο κύρια γεωγραφικά χαρακτηριστικά - τη γειτνίαση με τη θάλασσα και τα βουνά (τα πιο γνωστά από αυτά είναι οι νότιες Άλπεις που διασχίζουν σχεδόν το μήκος του νότιου νησιού ).

Τα νησιά του Βορρά και του Νότου έχουν αρκετά διαφορετικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά και αυτό αντικατοπτρίζεται και στο κλίμα.

Και στα δύο νησιά παρατηρείται έντονη διαφορά στον καιρό μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής πλευράς. Ο επικρατούμενος άνεμος είναι δυτικός, έτσι στην ακτή, οι παραλίες είναι γενικά άγριες και τραχιά με ισχυρότερους ανέμους. Η ανατολική ακτή είναι πολύ ηπιότερη, με αμμώδεις παραλίες για κολύμπι και γενικά χαμηλότερες βροχοπτώσεις.

Γεωγραφία και κλίμα του Βόρειου νησιού

Στα βόρεια της Βόρειας Νήσου, ο καλοκαιρινός καιρός μπορεί να είναι σχεδόν τροπικός, με υψηλή υγρασία και θερμοκρασίες στα μέσα της δεκαετίας του '30 (Κελσίου). Οι χειμερινές θερμοκρασίες είναι σπάνια πολύ χαμηλότερες από την κατάψυξη σε αυτό το νησί, εκτός από τις ορεινές περιοχές της ενδοχώρας στο κέντρο του νησιού.

Σε κάθε εποχή, το Βόρειο Νησί μπορεί να δέχεται πολύ υψηλές βροχοπτώσεις, γεγονός που αντιπροσωπεύει το καταπράσινο περιβάλλον της χώρας. Το Northland και το Coromandel έχουν υψηλότερες από τις μέσες ποσότητες βροχής.

Νότια νησιά γεωγραφία και το κλίμα

Οι νότιες Άλπεις χωρίζουν με προσοχή τις ανατολικές και δυτικές ακτές. Νότια του Christchurch το χιόνι είναι κοινό το χειμώνα. Τα καλοκαίρια μπορεί να είναι ζεστά στο Νότιο Νησί αν και μεταβλητά, λόγω της εγγύτητας των βουνών.

Νέα Εποχή της Ζηλανδίας

Όλα είναι γύρω στο άλλο μέρος στο νότιο ημισφαίριο: γίνεται όλο και πιο κρύο το νότο που πηγαίνετε, και το καλοκαίρι είναι πάνω από τα Χριστούγεννα και ο χειμώνας είναι στα μέσα του έτους.

Ένα μπάρμπεκιου στην παραλία την ημέρα των Χριστουγέννων είναι μια μακρά παράδοση ακτινίδιο που μπερδεύει πολλούς επισκέπτες από το βόρειο ημισφαίριο!

Βροχόπτωση της Νέας Ζηλανδίας

Οι βροχοπτώσεις στη Νέα Ζηλανδία είναι λογικά υψηλές, αν και περισσότερο στη δύση από ό, τι στην ανατολή. Όπου υπάρχουν βουνά, όπως κατά μήκος του νότιου νησιού, προκαλεί το δροσερό καιρό να κρυώσει και να καταβυθιστεί στη βροχή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η δυτική ακτή του νότιου νησιού είναι ιδιαίτερα υγρή. στην πραγματικότητα, Fiordland, στα νοτιοδυτικά του νότιου νησιού έχει μεταξύ των υψηλότερων βροχοπτώσεων οπουδήποτε στη γη.

Νέα Ηλιοφάνεια της Νέας Ζηλανδίας

Η Νέα Ζηλανδία απολαμβάνει μεγάλες ώρες ηλιοφάνειας στα περισσότερα μέρη και τις περισσότερες φορές του χρόνου. Δεν υπάρχει τεράστια διαφορά στις ώρες της ημέρας μεταξύ του καλοκαιριού και του χειμώνα, αν και είναι πιο έντονη στο νότο. Στο βόρειο νησί οι ώρες της ημέρας είναι γενικά από τις 6 π.μ. έως τις 9 το πρωί το καλοκαίρι και από τις 7.30 π.μ. έως τις 6 το βράδυ το χειμώνα. Στο νότιο νησί προσθέστε μια ώρα στο καλοκαίρι σε κάθε τέλος της ημέρας και αφαιρέστε το ένα το χειμώνα για έναν πολύ τραχύ οδηγό.

Μια προειδοποιητική λέξη για τον ήλιο της Νέας Ζηλανδίας: Η Νέα Ζηλανδία έχει την υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του δέρματος στον κόσμο. Ο ήλιος μπορεί να είναι αρκετά σκληρός και οι χρόνοι καύσης είναι σύντομοι, ειδικά το καλοκαίρι.

Είναι θεμελιώδες να χρησιμοποιείτε ένα ηλιοπροστατευτικό υψηλής προστασίας (συντελεστής 30 ή μεγαλύτερο) τους καλοκαιρινούς μήνες.

Καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Νέα Ζηλανδία

Κάθε εποχή του χρόνου είναι μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε τη Νέα Ζηλανδία. όλα εξαρτώνται από το τι θέλεις να κάνεις. Οι περισσότεροι τουρίστες τείνουν να ευνοούν την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο (πτώση). Ωστόσο, οι πιο ήσυχοι μήνες του χειμώνα (Ιούνιος-Αύγουστος) μπορεί να είναι ένας υπέροχος χρόνος για χιονοδρομικές δραστηριότητες όπως το σκι και το snowboarding και το Νότιο Νησί, ειδικότερα, είναι θεαματικό το χειμώνα.

Οι τιμές διαμονής είναι επίσης γενικά χαμηλότερες το χειμώνα, εκτός από σε πόλεις όπως το θέρετρο του χειμώνα, όπως το Queenstown.

Οι περισσότερες τουριστικές δραστηριότητες είναι ανοικτές όλο το χρόνο, εκτός από τα χιονοδρομικά κέντρα που είναι γενικά ανοικτά μεταξύ Ιουνίου και τέλους Οκτωβρίου.

Νέα Ζηλανδία Θερμοκρασίες

Οι μέσες ημερήσιες μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες για ορισμένα από τα κύρια κέντρα αναφέρονται παρακάτω.

Σημειώστε ότι ενώ σε γενικές γραμμές, γίνεται όλο και πιο κρύο το νότο πηγαίνετε αυτό δεν είναι πάντα η περίπτωση. Ο καιρός της Νέας Ζηλανδίας μπορεί επίσης να είναι κάπως μεταβλητός, ιδίως στο νότο.

Ανοιξη
Σεπ, Οκτ, Νοε
Καλοκαίρι
Δεκ, Ιαν, Φεβ
Φθινόπωρο
Μαρ, Απρ, Μάιο
Χειμώνας
Ιούνιος, Ιουλ, Αυγ
Κόλπος Νήσων Υψηλός Χαμηλός Υψηλός Χαμηλός Υψηλός Χαμηλός Υψηλός Χαμηλός
Θερμοκρασία (C) 19 9 25 14 21 11 16 7
Θερμοκρασία (F) 67 48 76 56 70 52 61 45
Ημέρες Βροχής / Εποχή 11 7 11 16
Ώκλαντ
Θερμοκρασία (C) 18 11 24 12 20 13 15 9
Θερμοκρασία (F) 65 52 75 54 68 55 59 48
Ημέρες Βροχής / Εποχή 12 8 11 15
Rotorua
Θερμοκρασία (C) 17 7 24 12 18 9 13 4
Θερμοκρασία (F) 63 45 75 54 68 55 59 48
Ημέρες Βροχής / Εποχή 11 9 9 13
Wellington
Θερμοκρασία (C) 15 9 20 13 17 11 12 6
Θερμοκρασία (F) 59 48 68 55 63 52 54 43
Ημέρες Βροχής / Εποχή 11 7 10 13
Christchurch
Θερμοκρασία (C) 17 7 22 12 18 8 12 3
Θερμοκρασία (F) 63 45 72 54 65 46 54 37
Ημέρες Βροχής / Εποχή 7 7 7 7
Queenstown
Θερμοκρασία (C) 16 5 22 10 16 6 10 1
Θερμοκρασία (F) 61 41 72 50 61 43 50 34
Ημέρες Βροχής / Εποχή 9 8 8 7