Επισκόπηση του καιρού στην Ονδούρα

Η γεωγραφία κάνει τη διαφορά

Ο καιρός στην Ονδούρα θεωρείται τροπικός στις ακτές του Ειρηνικού και της Καραϊβικής , αν και το κλίμα τείνει να είναι πιο εύκρατο στην ενδοχώρα, ειδικά στα βουνά. Τα νησιά Bay είναι ακόμα μια ιστορία, με ένα υποτροπικό κλίμα.

Ο καιρός στην Ονδούρα είναι εντυπωσιακά διαφορετικός ανάλογα με την τοποθεσία. Η βόρεια ακτή είναι ζεστή και ζεσταίνει το μεγαλύτερο μέρος του έτους, βροχερή σεζόν ή όχι. Η περίοδος των βροχών είναι από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο στην περιοχή αυτή και είναι σοβαρά υγρή.

Rock διαφάνειες, λάσπες και πλημμύρες είναι όλα πιθανά, και αυτά δεν κάνουν για μια διασκεδαστική διακοπές. Οι έξυπνοι ταξιδιώτες αποφεύγουν να είναι εκεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και προγραμματίζουν να επισκεφθούν κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο.

Η περίοδος βροχών των νησιών Bay είναι από τον Ιούλιο έως τον Ιανουάριο, με προοδευτική υγρασία από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο. Η ακτή του νότιου Ειρηνικού είναι στεγνή πολύς χρόνος, αλλά και ζεστός.

Στην πραγματικότητα, όλη η χώρα είναι καυτή τις περισσότερες φορές. Οι μέσες υψηλές θερμοκρασίες κυμαίνονται από περίπου 82 βαθμούς Φαρενάιτ το Δεκέμβριο και Ιανουάριο έως σχεδόν 87 μοίρες τον Αύγουστο. Και ποτέ δεν γίνεται πολύ δροσερό το βράδυ: Μέση χαμηλά επίπεδα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο κυμαίνονται γύρω στους 71 μοίρες, με τη θερμοκρασία γύρω στις 76 από το Μάιο μέχρι τον Αύγουστο. Στα βουνά, μπορείτε να περιμένετε ότι οι θερμοκρασίες θα είναι ελαφρώς χαμηλότερες, καθώς και στα νησιά Bay. Όλα αυτά τα αξιόπιστα ζεστασιά είναι αυτό που κάνει την Ονδούρα ένα πρωταρχικό χειμερινό προορισμό για όσους βρίσκονται σε ψυχρότερα κλίματα. το χειμώνα είναι επίσης η εποχή των ξηρών, γι 'αυτό είναι η κατάλληλη στιγμή για να ταξιδέψετε στην Ονδούρα.

Η εποχή των τυφώνων στην Καραϊβική είναι από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο. Η Ονδούρα και τα νησιά της Bay βρίσκονται λίγο έξω από το μονοπάτι των τυφώνων γενικά, αλλά η χώρα μπορεί να αισθανθεί την επίδραση των άκρων των τυφώνων και των τροπικών καταιγίδων.

Γεωγραφία: Βουνά, ακτές και νησιά

Η Καραϊβική βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Ονδούρας, με τον Ειρηνικό Ωκεανό να αγγίζει μόνο ένα μικρό κομμάτι ακτογραμμής στο νότο.

Έχει 416 μίλια ακτογραμμής στην ακτή της Καραϊβικής, με τις πεδινές περιοχές να τρέχουν κατά μήκος του Ειρηνικού. Τα βουνά περνούν από το κέντρο της χώρας, με το ψηλότερο βουνό, Cerro Las Minas, που καταλήγει στα 9.416 πόδια. Τα Νησιά Bay στις Καραϊβικές Θάλασσες είναι μέρος του Mesoamerican Barrier Reef, ενός παράδεισου διάσημου δύτη που εκτείνεται 600 μίλια από το Μεξικό στην Ονδούρα.

Τα σωστά ρούχα που πρέπει να ληφθούν

Δεν είναι πιθανό να είναι ποτέ κρύο στην Ονδούρα, εκτός αν βρίσκεστε στα βουνά. Είναι πάντα έξυπνο να παίρνετε μαζί ένα ελαφρύ σακάκι, πουλόβερ ή περιτύλιγμα, μόνο στην περίπτωση. Αλλά μόνο ένα ελαφρύ θα είναι αρκετό. Διαφορετικά, πάρτε ελαφριά ρούχα από βαμβάκι ή λινά ή μίγματα βαμβακιού / λινό για να παραμείνετε άνετα στη θερμότητα της Ονδούρας. Πάρτε μαζί μια ομπρέλα? ένα παλτό με κουκούλα, ελαφρύ τάπητα? ή πόντσο? ακόμα και στην ξηρή περίοδο, μπορείτε να πάρετε ένα ντους, ειδικά στη βόρεια ακτή. Πάρτε τα δροσερά και άνετα παπούτσια - τα σανδάλια, τα παπούτσια τένις και τα espadrilles καμβά είναι καλές επιλογές. Και, φυσικά, τα αγαπημένα σας μαγιό και καλύμματα.